1ος Αγώνας Τριάθλου Σαρωνικού: Στόχος η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Estimated read time 1 min read

Ο 1ος Αγώνας Τριάθλου Σαρωνικού  που διοργανώνουν οι Δημοτικές Κοινότητες Αναβύσσου και Π. Φώκαιας του δήμου Σαρωνικού, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σαρωνικού.

Δημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση της Κίνησης Αλληλεγγύης Σαρωνικού.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σαρωνικού

Λεωφ. Καλυβίων 67, 190 10 Λαγονήσι

Σαρωνικός, 2 Αυγούστου 2012

 

Η Κίνηση Αλληλεγγύης Σαρωνικού, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού λειτουργεί το «Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαρωνικού» που σκοπό έχει τη στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή τους διαβίωση, εξασφαλίζοντας  στους δικαιούχους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στη δύσκολη καμπή στην οποία έχει μπει η χώρα μας, ήδη έχουν αρχίσει να διαγράφονται πολύ ζοφερές ημέρες και τα πρώτα κοινωνικά στρώματα που έχουν ήδη αρχίσει να πλήττονται, είναι αυτά της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας, οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι μοναχικοί ηλικιωμένοι με περιορισμένη οικογενειακή φροντίδα και οι πολύτεκνοι. Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των οικογενειών που προστρέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ως ύστατο καταφύγιο, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο.

Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης σε αυτή την κοινωνική λαίλαπα είναι να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Να στηρίξουμε τον διπλανό μας όχι μόνο για λόγους φιλανθρωπίας αλλά για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης. Εμείς αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, να τους βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν την πραγματική τους δύναμη και να σταθούν στα πόδια τους.

Στην προσπάθεια αυτή πιστεύουμε ότι η συμβολή των αθλητών και των φιλάθλων μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστική. Κάθε κινητοποίηση και ομαδική προσπάθεια που ενισχύει το πνεύμα της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη αυτή συγκυρία.  Αν δεν υπάρξει μια καθολική προσπάθεια στήριξης, το εγχείρημα θα κινδυνεύσει να περιοριστεί σε «μια ακόμη φιλανθρωπική προσπάθεια» χωρίς βάθος και με περιορισμένο αποτέλεσμα.

Γι αυτό καλούμε όλους τους αθλητές αλλά και τους θεατές που θα λάβουν μέρος ή θα παρακολουθήσουν τον αγώνα Τριάθλου που οργανώνεται από τις Δημοτικές Κοινότητες Αναβύσσου και Π. Φώκαιας του δήμου Σαρωνικού, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, να ενισχύσουν το έργο μας, προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο χώρο την ημέρα του αγώνα.

You May Also Like

More From Author

1 Comment

Add yours
  1. 1
    baccaratsite

    When I read an article on this topic, baccaratsite the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?

+ Leave a Comment