A Sport Made in Heaven

Triathlon Lab Athens : Monday’s Webinars & “Social Dialogues”

Δευτέρα 22/3/2021 (21:00) Διαδικτυακοί Διάλογοι για τον αθλητισμό.

«Α Sport Made in Heaven”

Τη Δευτέρα 22/3 Μαρτίου (21:00) συνεχίζουμε τους διαδικτυακούς κοινωνικούς διαλόγους. Αυτή τη Δευτέρα θα συζητήσουμε με τη βοήθεια σχετικά με το ρόλο των διαφόρων οχημάτων επικοινωνίας (Communication vehicles) στην ανάπτυξη του τριάθλου αλλά και των αθλημάτων αντοχής (τρέξιμο, κολύμβηση open water).

Τίτλος της συνάντησης είναι «Sport made in Heaven”, τίτλος ενός  από ένα από τα πιο διάσημα άρθρα/ τίτλους της Κοινωνιολογίας του αθλητισμού.

Καλεσμένοι άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε τα αθλήματα του δρόμου (road events) να προσελκύσουν περισσότερους αθλητές και αθλούμενους αλλά και γίνουν πιο ελκυστικά σε Χορηγούς & Μέσα Επικοινωνίας

Ο ρόλος του ειδικού τύπου, του Internet, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνoυ στην ανάπτυξη του τριάθλου, του μαραθωνίου και των αθλημάτων ανοχής γενικότερα.

 • Με ποιες συνθήκες θα διεξαχθούν οι αγώνες τρεξίματος & τριάθλου το 2021;
 • Ποια θα είναι η μετά covid-19 εποχή για το δρομικό και τριαθλητικό κίνημα;
 • Τι ευκαιρίες προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες ώστε το τρέξιμο, το τρίαθλο και τα υπόλοιπα αθλήματα αντοχής να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και να γίνουν πιο ελκυστικά;
 • Γιατί ο ειδικός τύπος αποτελεί το σημείο αναφοράς στην «ωρίμανση» του δρομικού και τριαθλητικού κινήματος;
 • Πως μπορούν οι αθλητές κι οι διοργανωτές να έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο;
 • Ποια τα μυστικά για να προσελκύσει ένας αθλητής και ένας διοργανωτής Χορηγούς;

Για Συμμετοχή παρακαλώ στείλτε τα στοιχεία σας ( Όνομα και κινητό) στο Triathlon Lab Athens:

Email : smartsportcoach@hotmail.com

Για πληροφορίες :

Γιάννης Ψαρέλης

Τηλ. 2109838364

Κινητό : 6937170260

Σημείωση : Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων/ Συμμετοχών. Είναι Διάλογοι με ενεργή συμμετοχή όλων.

“Sport in Society” Dialogues

Διάλογοι για τον ρόλο του αθλητισμού στην Κοινωνία και για Κοινωνικά θέματα έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχουν στον αθλητισμό.

O αθλητισμός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από την κοινωνία. Είναι σημαντικό μέρος αυτής, δημιουργός και αποδέκτης κοινωνικών δρώμενων. Το αθλητικό πλαίσιο δεν είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον αλλά ένα «κομμάτι» μέρος του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Αγαπάμε τον Ελληνικό Αθλητισμό και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή θα υπάρξει μέσα από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής : αθλητές, γονείς, διοργανωτές, δημοσιογράφους, εταιρείες αθλητικών υπηρεσιών.

Για να πάρουμε μία γεύση της συζήτησης επικοινωνήσαμε με τον κ.Πολλιά (Runner Magazine), κ. Πλακίδα (Athletics Magazine), κ. Κυρίκο (Over FM) και την κα.Μπιρλιράκη, διευθύντρια της Ευζήν που έχει τα δικαιώματα του Ironman Greece και τους ζητήσαμε τη γνώμη τους σε μία σειρά θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη των αθλημάτων αντοχής.

Νίκος Πολλιάς

O κ. Πολιάς, Εκδότης του Runner Magazine, μας εξηγεί τη σημασία του ειδικού τύπου τόσο στην αύξηση, διατήρηση και κυρίως την εκπαίδευση των αθλουμένων.

Νίκος Πολλιάς : Ο ειδικός τύπος είχε ανέκαθεν μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα διάφορα έντυπα, καθώς ασχολείται με δραστηριότητες που αφορούν ένα συγκεκριμένο κοινό. Το τρέξιμο, από τη θέση της αθλητικής δραστηριότητας “για λίγους” που κατείχε μέχρι και πριν το 2005, άρχισε να εξαπλώνεται και πλέον έχει βρει τη θέση του και στην ελληνική κοινωνία καθώς είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί που το έχουν εντάξει στη ζωή τους. Το Runner Magazine, συνέβαλε σημαντικά σε αυτό, καθώς λειτούργησε ως ένα κοινό σημείο αναφοράς ενημερώνοντας με αξιόπιστο τρόπο τους αναγνώστες του σχετικά με θέματα που αφορούν την προπόνηση, τη διατήρηση της υγείας και την αποφυγή τραυματισμών, τη διατροφή, τον απαραίτητο εξοπλισμό και πολλά άλλα. 17 χρόνια μετά είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας και συνεχίζουμε να “τρέχουμε” δίπλα σε κάθε δρομέα!

Πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί ένα έντυπο ειδικού τύπου σε υψηλό επίπεδο στην εποχή του covid όπου δεν έχουμε αγώνες;

Νίκος Πολλιάς : Ούτως ή άλλως η έκδοση ενός περιοδικού ειδικού τύπου είναι δύσκολο εγχείρημα. Χρειάζεται πολύ δουλειά και υποστήριξη. Την προηγούμενη χρονιά, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα καθώς η αγρά δέχτηκε ισχυρό πλήγμα και λόγω της έλλειψης αγώνων, πολλοί δρομείς έχασαν τον προσανατολισμό και τον στόχο τους με αποτέλεσμα να μειωθεί το ενδιαφέρον τους. Η κατάσταση αυτή ήταν ένα σοκ για όλους μας, όμως γρήγορα ανασυνταχθήκαμε, συνεχίσαμε την έκδοση των τευχών μας με κάποια καθυστέρηση βέβαια και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό των αναγνωστών μας προσφέροντας τους τόσο χρηστικό όσο και εμπνευστικό περιεχόμενο!

Ο κ.Πολιάς δίνει τη δική του πρόβλεψη για την επόμενη μέρα (μετά covid εποχή) για το δρομικό κίνημα, τα αθλήματα αντοχής και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψουμε στην pro-covid εποχή τόσο όσο αφορά τον αριθμό των αγώνων, την ποιότητα διοργάνωσης, τον αριθμό των συμμετοχών κ.λπ.

Νίκος Πολλιάς Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει με σιγουριά μία απάντηση για το πότε θα γυρίσουμε στην κανονικότητα. Εμείς πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε προετοιμαστεί για το σενάριο ότι θα ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δραστηριότητα τον φετινό Σεπτέμβριο! Δυστυχώς, φαίνεται ότι επιβεβαιωνόμαστε. Θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα σχετικά με την αγωνιστική δραστηριότητα. Είδαμε την προηγούμενη Κυριακή στην Ναγκόγια της Ιαπωνίας να πραγματοποιείται μαραθώνιος με τη συμμετοχή 4.700 γυναικών! Σε άλλες χώρες πάλι, τα πράγματα είναι σε χειρότερη μοίρα αφού ούτε τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να διοργανώσουν μαζικούς αγώνες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βιώσουμε μία τεράστια αύξηση στον αριθμό συμμετοχών, καθώς όλο αυτό το διάστημα η διάθεσή του κόσμου να συμμετάσχει έχει συμπιεστεί σαν ένα ελατήριο, συσσωρεύοντας τεράστια ενέργεια, η οποία όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να βρει διέξοδο. Θα πρέπει η πολιτεία να επανεξετάσει τα μέτρα αντιμετώπισης να είναι πιο προσεκτική στις επιλογές της και εμείς από την πλευρά μας, παρά την κόπωση που έχει επέλθει, να συνεχίσουμε να τηρούμε υπεύθυνη στάση απέναντι στους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας.

Λευτέρης Πλακίδας

Ο Λευτέρης Πλακίδας, διευθυντής σύνταξης στο Athletics Magazine μας εξηγεί με ποιο τρόπο τα αθλήματα αντοχής (τρέξιμο αντοχής, μαραθώνιος, τρίαθλο, κολύμβηση Open water) μπορούν να είναι πιο ελκυστικά στους Έλληνες και έτσι να αυξηθεί περαιτέρω  αλλά και να διατηρηθεί ο αριθμός των αθλούμενων σε αυτά.

Λευτέρης Πλακίδας : Η αυξητική τάση στα αθλήματα αντοχής και αέροβιας ικανότητας, θα συνεχιστεί και θα πολλαπλασιαστεί. Είναι συνδυασμός της ανάγκης για άσκηση στο φυσικό περιβάλλον, στην κοινωνικότητα που διαθέτουν, στη μόδα που έχει επικρατήσει και στην επιλογή των γυναικών να το βάλουν στη ζωή τους (ειδικά το τρέξιμο και μετά το κολύμπι).

Ο κ. Πλακίδας  μας εξηγεί πως το Internet μπορεί να βοηθήσει  αθλητές, διοργανωτές αλλά και σωματεία να προσελκύσουν χορηγούς, το ενδιαφέρον του τύπου καθώς να υποκαταστήσει τη δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεόραση.

Λευτέρης Πλακίδας : Η επικοινωνία και η σωστή προβολή και δημοσιότητα είναι το μόνο που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των χορηγών για να χρηματοδοτούν τις διοργανώσεις και τους αθλητές. Να δώσει τη δυνατότητα στα σωματεία να βρίσκουν πόρους για να συντηρούν προπονητές υψηλής κατάρτισης και δυνατοτήτων γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό της διάδοσης και της ανάπτυξης του αθλητισμού. Αν δεν έχεις σωστούς δασκάλους, δε θα βγάλεις ποτέ καλούς μαθητές.

Τα Μίντια δε δίνουν μεγάλο βάρος σε διοργανώσεις που αναπτύσσουν τον θεματικό τουρισμό, που δίνουν λόγο σε αθλητές που δεν έχουν βήμα. Λίγα παραδοσιακά Μέσα και πολλά social media φτιάχνουν την εικόνα για όλους.

Βάσια Μπιρλιράκη

Η κα. Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύντρια της ΕΥ ΖΗΝ Greece A.E., διοργανώτριας του IRONMAN 70.3 Costa Navarino, μας εξηγεί πως μία διοργάνωση όπως αυτή βοηθάει στην προώθηση του Τριάθλου και κατ’ επέκταση στην αύξηση του αριθμού των αθλούμενων που ασχολούνται με το Τρίαθλο.

Βάσια Μπριρλιράκη: Το IRONMAN είναι ένας αγώνας παγκοσμίου φήμης και με τον ερχομό του στην Ελλάδα την άνοιξη του 2019, ήρθε να προσδώσει υπεραξία στις ήδη ενδιαφέρουσες διοργανώσεις αλλά και στο ίδιο το αγώνισμα του τριάθλου. Μέχρι πρόσφατα, η τριαθλητική κοινότητα ήταν αρκετά μικρή. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ραγδαία αύξηση των αθλητών που είτε μεταπηδούν από άλλα αθλήματα στο τρίαθλο, είτε ξεκινούν με αυτό.

Οι άνθρωποι από τη φύση μας θέτουμε στόχους, είτε μικρούς καθημερινούς, είτε πιο μεγάλους και μακροπρόθεσμους. Έτσι καταφέρνουμε να σηκωνόμαστε κάθε πρωί από το κρεβάτι μας και να τους κυνηγάμε, προσδοκώντας στην εσωτερική μας ικανοποίηση της επίτευξης! Ένας αγώνας, και ειδικότερα ένας αγώνας  IRONMAN, μπορεί να χρειάζεται τη συστηματική άσκηση και προετοιμασία του σώματος, αλλά πολύ περισσότερο χρειάζεται την προετοιμασία του μυαλού και της καρδιάς, ώστε να καταφέρεις να περάσεις τη γραμμή του τερματισμού.

Στατιστικά έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια αύξηση των αθλούμενων που ζητούν υποστήριξη από επαγγελματίες προπονητές του τριάθλου. Η αύξηση των αθλητών έχει επηρεάσει την αγοραστική ζήτηση σε εξοπλισμό που συνοδεύει το τρίαθλο ή τα επιμέρους αθλήματα αυτού. Και όλα αυτά συντελούν στην αύξηση της αναγνωρισημότητα του αθλήματος.

Τι οχήματα επικοινωνίας (τηλεόραση, Internet, γραπτός τύπος, social media,…) χρησιμοποιεί η Ironman Greece για να προωθήσει το event; Ποια οχήματα θα έχουν την μεγαλύτερη συνεισφορά για τα αθλητικά  event στην Ελλάδα; Πόσο εύκολο είναι ένα web tv  livestreaming για τις διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα;

Βάσια Μπιρλιράκη:  Η επικοινωνία και το γεγονός είναι πράγματα ταυτόσημα. Όσο μεγαλύτερη αποδοχή και ανάγκη για θέαση έχει ένα γεγονός τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη της δημοσιογραφίας να το καλύψει και να το προβάλει. Σαν IRONMAN Greece χρησιμοποιούμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας με ιδιαίτερη έμφαση στα Social τα οποία ολοένα και κερδίζουν έδαφος, όμως η δημοσιογραφική κάλυψη και ματιά είναι πάντοτε απαραίτητη ώστε να αποδώσει την ένταση, το συναίσθημα και τη μαγεία ενός τέτοιου αγώνα και να τη μεταφέρει στους αναγνώστες. Η τηλεοπτική κάλυψη παγκοσμίως ενός αγώνα τριάθλου μεγάλης απόστασης, δεν είναι εύκολο θέμα καθώς το κοινό είναι αρκετά μικρό. Στόχος μας στα επόμενα χρόνια είναι να δημιουργήσουμε στον τηλεθεατή την ενσυναίσθηση να ταυτιστεί με τον αθλητή την ώρα που παρακολουθεί τον αγώνα.

Αντώνης Κυρίκος

Eίναι η τηλεόραση το μέσο με τη μεγαλύτερη δύναμη για να μπορέσει  ένα άθλημα ή μία διοργάνωση πιο δημοφιλή/-ης; Χωρίς την τηλεόραση μπορεί ή όχι ένα άθλημα να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά δημοτικότητάς του;

Αντώνης Κυρίκος : Η δύναμη της εικόνας είναι αδιαμφισβήτητη. Η τηλεόραση και τα digital media είναι  τα Μέσα που έχουν τη δυνατότητα να απογειώσουν κάθε άθλημα και διοργάνωση. Για αυτό οι διοργανωτές πρέπει να επενδύουν στην δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού και στην στοχευμένη παρουσία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντα σε συνεργασία με τους ειδικευμένους επαγγελματίες. Η δυσκολία σε διοργανώσεις multisports events είναι να καταφέρουν να πείσουν τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών εκπομπών για την αξία του προϊόντος και του υλικού. Δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός αλλά και βασικός πυλώνας του αθλητικού τουρισμού. Το ζητούμενο δεν είναι αν η τηλεόραση έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, αλλά το πώς οι διοργανώσεις θα κερδίσουν μέσα σε αυτό το Μέσο τη θέση και το χρόνο που τους αξίζει.

 Ποιος ο ρόλος του ραδιοφώνου στη διάδοση ενός αθλήματος όπως το τρίαθλο, ο μαραθώνιος, κλπ;

Αντώνης Κυρίκος : Κάθε μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που συνταξιδεύει μαζί μας σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας έχει τη δική του δυναμική. Ένα από αυτά είναι και το ραδιόφωνο. Πρόκειται για ένα μέσο που γεμίζει την καθημερινότητα με ιστορίες και μας ταξιδεύει παντού. Αυτές τις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές της μπορεί να προβάλλει το ραδιόφωνο. Μπορείς να βρίσκεται παντού, και μαζί του όλοι οι ακροατές. Στην εκκίνηση, στον τερματισμό, στην μετάδοση της αύρας μιας αθλητικής γιορτής.

Η επένδυση σε ένα γραφείο τύπου είναι πολυτέλεια ή αναγκαία συνθήκη για μία διοργάνωση, ομάδα, ομοσπονδία;

Αντώνης Κυρίκος :  Η επένδυση σε ένα γραφείο τύπου δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε αναγκαία συνθήκη. Είναι επένδυση. Είναι η ομάδα που θα διαδώσει παντού το μήνυμα. Που θα γίνει η γέφυρα με τα ΜΜΕ ώστε να προβληθεί το προϊόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παντού. Η σύνταξη και διασπορά των δελτίων τύπου, η οργανωμένες παρουσιάσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, η οργάνωση ταξιδιών και φιλοξενιών, η επιλογή και παρουσίαση όμορφων ιστοριών και ξεχωριστών αθλητών που αποτελούν πρεσβευτές ενός αθλήματος αποτελούν βασικές λειτουργίες για να αυξηθεί η δημοφιλία μιας διοργάνωσης. Παράλληλα το γραφείο τύπου ενισχύει τη δυνατότητα εύρεσης χορηγών καθώς και την επαφή με την τοπική κοινωνία όπου γίνονται οι αγώνες όπως και με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για αθλήματα όπως το τρίαθλο είναι μεγαλύτερη η ανάγκη συνεργατών επικοινωνίας για να γίνει εφικτή η διείσδυση του αθλήματος σε Μέσα που δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο και χώρο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

1,059 thoughts on “A Sport Made in Heaven”

 1. Its such as you learn my thoughts! You seem to understand so much about this, like you wrote
  the e-book in it or something. I believe that you simply can do with a few p.c.
  to pressure the message home a bit, but other than that, that is fantastic blog.
  An excellent read. I will definitely be back.

 2. Hey there I am so happy I found your weblog, I really found you by accident, while I
  was researching on Askjeeve for something else, Regardless I am here now
  and would just like to say cheers for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the
  theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the superb work.

 3. I think what you published made a lot of sense. But, what about this?

  suppose you composed a catchier title? I am not saying your information is not solid., but
  suppose you added a post title to maybe grab people’s
  attention? I mean A Sport Made in Heaven – Cyclingworld.gr is
  kinda boring. You should look at Yahoo’s home page and see how they
  create article headlines to get people to click.

  You might add a video or a related pic or two to get readers excited about what you’ve got to say.
  Just my opinion, it would bring your blog a little bit more interesting.

  Here is my web blog – jackpot club suncity

  1. Spot on using this publish-up, I very seriously imagine this Web site desires a great deal a lot more awareness. I?l likely be back all over again to examine by means of additional, many thanks for the data!

  1. Many thanks for your personal great posting! I absolutely appreciated studying it, you’re going to be an incredible creator. I will you should definitely bookmark your web site and will come back at some time. I want to stimulate you to definitely definitely continue on your terrific creating, Use a pleasant getaway weekend! enugn.se/map8.php hvad betyder juridisk

 4. I would also love too add if you do not already have an insurance poolicy or else you do not take part in any group insurance, you may well gain from seeking aid from a health insurance professional.
  Self-employed or individuals with medical condiions normally seek the help of one health insurance brokerage.
  Thanks for your bloog post.

  1. Oh my goodness! Brilliant posting dude! Numerous thanks, Nonetheless I’m encountering problems with your RSS. I don’t realize why I are unable to subscribe to it. Is there any person acquiring similar RSS concerns? Anybody who knows the answer could you kindly respond? Thanx!!

  1. Many thanks for another useful Web-site. The location else could I get that type of information prepared in this kind of a super usually means? I’ve a enterprise which i’m simply now operating on, and I happen to be within the watch out for these types of info.

  2. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be over the internet the easiest factor to be familiar with. I say for you, I certainly get irked even though people take into consideration problems that They simply don’t know about. You managed to hit the nail on the highest and described out the whole point without getting facet-consequences , persons could have a signal. Will probable be back again to acquire more. Thanks

 5. Saya telah menjelajah online lebih dari tiga jam hari ini, namun saya tidak pernah menemukan artikel menarik seperti milik Anda.
  It is cukup berharga bagi saya. Menurut pendapat saya ,
  jika semua webmaster dan blogger membuat konten yang baik seperti yang Anda lakukan,
  net akan menjadi a jauh lebih berguna dari sebelumnya.

  Also visit my web-site – Joker123 versi terbaru, joker123slots.com,

  1. Excellent working day extremely awesome web site!! Man .. Outstanding .. Amazing .. I’ll bookmark your Web page and go ahead and take feeds also? I’m happy to hunt out many practical details ideal in this article in the put up, we need acquire extra methods on this regard, many thanks for sharing. . . . .

 6. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out
  and say I truly enjoy reading your blog posts.

  Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Thanks!

  Take a look at my web-site New Flow XL

 7. Thanks for one’s marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you’re a great author.I will make sure to bookmark your blog and will eventually come back sometime soon. I want to encourage you
  to continue your great writing, have a nice weekend!

  Also visit my homepage – free download lpe88

 8. My brother sսggested I would possibly like this blog. He
  was once totally right. This submit actually made my day.
  You cann’t imagine simply how much timе I had spent
  for this information! Thank уou!

 9. We wish to thank you once more for the stunning ideas you offered Jesse when preparing her own post-graduate research plus,
  most importantly, with regard to providing the many
  ideas in a single blog post. Provided that we had been aware of your site a year ago, we would have been saved the needless measures we were participating in. Thanks to you.

  Also visit my blog post: http://herehongkong.com/

  1. Hello Anyone, I’m Very skilled Search engine optimization and linkbuilding skilled. I have Excessive Capacity to make bulk Backlinks in a brief time. In case you are searhing for Bulk links, then Get hold of me or Examine my gig. Thanks

 10. Hey this is kinda of off topic but I was wondering if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

  Feel free to visit my web site – forum.adm-tolka.ru

  1. Howdy! That is type of off subject but I would like some help from a longtime website. Could it be tough to set up your personal web site? I’m not quite techincal but I can figure points out really rapid. I’m considering producing my own but I’m undecided where to start. Do you might have any recommendations or strategies? Many thanks

  2. Greetings! Brief dilemma that’s totally off topic. Do you know the way to generate your website cell helpful? My weblog appears to be like Bizarre when searching from my iphone. I’m making an attempt to find a template or plugin that might be able to resolve this challenge. For those who have any suggestions, be sure to share. With thanks!

 11. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I really hope to check out the same high-grade content from
  you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now 😉

  1. I’m not certain the area you’re acquiring your info, having said that excellent subject matter. I requires to invest a while studying a lot more or comprehension additional. Many thanks for outstanding information I used to be in search of this info for my mission

 12. Heya this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG
  editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to
  get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 13. Wow, incredible weblog structure! How long have you ever
  been running a blog for? you made running a blog glance easy.
  The entire glance of your site is magnificent, let alone the
  content!

 14. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web
  site. Studying this info So i am glad to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed.
  I most unquestionably will make sure to do not fail
  to remember this website and provides it a look regularly.

  1. A formidable share! I’ve just forwarded this on to a colleague who has become performing just a little research on this. And he really acquired me breakfast as a consequence of The point that I stumbled on it for him… lol. So allow for me to reword this…. Thanks for your meal!! But yeah, thanx for shelling out some time to debate this concern right here on the site.

 15. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text
  for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

 16. Hello there, I found your blog via Google at the same time as searching for a related topic, your web site came up, it appears to be like good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just become aware of your blog via Google, and found that
  it is truly informative. I’m going to be careful
  for brussels. I’ll appreciate in the event you continue this in future.
  Lots of other folks will probably be benefited out of your writing.
  Cheers!

  1. When an individual writes an submit he/she retains the graphic of a consumer in his/her brain that how a consumer can realize it. So that’s why this submit is remarkable. Many thanks!

 17. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using?
  Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as
  fast as yours lol

 18. With havin so much content and articles do you ever run into
  any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content I’ve either created myself
  or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without
  my permission. Do you know any techniques to help prevent content
  from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

  1. It’s difficult to appear by educated men and women During this certain subject matter, however , you sound such as you really know what you’re discussing! Thanks orof.infoforwomen.be/map22.php lediga jobb bor??s

 19. hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something
  new from right here. I did however expertise some
  technical points using this website, since I experienced to reload
  the site many times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your
  quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Anyway I am adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your
  respective interesting content. Make sure you update this again very
  soon. quest bars http://bit.ly/3C2tkMR quest bars

 20. Howdy just preferred to provide you with a quick heads up. The words and phrases in your articles appear to be functioning off the display in Opera. I’m not sure if that is a structure situation or a little something to perform with browser compatibility but I believed I’d submit to Enable you are aware of. The structure seem terrific although! Hope you receive the trouble resolved shortly. A lot of thanks

 21. Thank you, I’ve just been looking for info about this subject for a while and yours is the best I have discovered till now.

  But, what in regards to the conclusion? Are you sure in regards to the source?

 22. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 23. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 24. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 25. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 26. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 27. Forget about spam and advertising mailings.Keep your real inbox clean and secure. 10 Minute Mail provides temporary, secure, anonymous, free, disposable email address for 10 minutes.

 28. ip adresleri kullanıcıların kullanarak internette gezinebilmelerine imkan tanıyan ve numaralardan meydana gelen , internet servis sağlayıcısı tarafından sağlanan bir hizmettir.İp adresinin takibi çok kolaydır.Bu yüzden VPN , proxy ve dns değiştirme gibi yöntemleri sizlere öneriyoruz.0 güvenli hale gelmeyeceksiniz ancak takiniz zorlaşacaktır.VPN hizmetleri ücretli yada ücretsiz 3. taraflar tarafından sağlandığı için güvenli sayılmazsınız ve bu hizmet ile birlikte başka sitelere giriş yaptığınız şifreler görülebilir giriş yaptığınız sitelerin bir listesi yada aktiviteleriniz başkaları tarafından görülebilir.

 29. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 30. Hi , I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people.

 31. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 32. I’m not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

 33. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 34. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 35. Thanks for sharing excellent informations. Your web site is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a perfect web-site.

 36. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 37. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 38. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 39. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 40. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.!!!

 41. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 42. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 43. Your style is so unique compared to many other people. Thank you for publishing when you have the opportunity,Guess I will just make this bookmarked.2

 44. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 45. Bahis haberleri, son dakika Bahis haber ve gelişmeleri burada. Son Dakika: Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için

 46. Mariobet, dünyanın önde gelen çevrimiçi spor bahis platformudur. 5 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir. Mariobet, en sevdiğiniz spor etkinliklerine bahis .

 47. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.>>>>

 48. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier……!:

 49. Simply desire to say your article is as amazing. The clarity to your publish is simply great and i can think you are an expert in this subject. Well along with your permission allow me to snatch your RSS feed to stay updated with drawing close post. Thank you one million and please continue the rewarding work.|…

 50. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 51. Restbet giriş yapacak kullanıcıların tercih ettiği firma onaylı bir siteyiz. Öncelikle site adresinden bahsetmek gerekirsek 2015 yılında açılmış bir bahis ve

 52. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 53. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 54. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 55. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!!……

 56. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 57. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 58. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 59. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 60. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 61. Good day I am so delighted I found your weblog, I really found you by error, while I was researching on Bing for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the fantastic work.

 62. İnsanlar hayatlarında kendilerine eşlik eden bedenlerine iyi bakmak ve bedenlerinin sorunlarına hızlı çözümler bulmak isterler. Karşılaştıkları her sorunda arayabilecekleri bir doktorun var olması fikri kulağa oldukça hoş gelmektedir. Elbette bu fikir şimdilik uygulanamayacak kadar uzak görünmektedir. Fakat bütün sorularımıza sabırla cevap veren internet sayesinde elimizin altında doktorlar, mimarlar, öğretmenler ve nice meslek dallarında uzman kişiler bulunmaktadır. Sağlık makaleleri ise vücudunuza iyi bakmak için vazgeçilmeyecek bir yardımcıdır. Sağlık makaleleri sayesinde cildinize nasıl bakmanız gerektiğini, diş temizliğinin püf noktalarını, vücudunuzdaki ağrıların olası sebeplerini ve sağlıkla ilgili aklınıza gelebilecek bütün detaylara kolayca ulaşabilirsiniz. Sağlık makaleleri herhangi bir haber sitesi gibi sizi önemsiz başlıklarla yormaz, bilgiye ulaşmak istediğiniz konularda açık, net açıklamalar yapar. Elbette sorunlarınıza muayene sonucu elde edilen bilgiler kadar kesin dönütler vermesi mümkün değildir fakat birçok konuda hayatınızı daha yaşanılır kılar. Bu makaleler alanında yetersiz ve hatta bilgisiz kişiler tarafından yazılmaz. Böylece alternatif tıp adı altında onlarca malzeme katılarak yapılan kürler gibi bilimsel geçerliliği olmayan verilerle karşılaşmazsınız.

 63. My family all the time say that I am wasting my time here at net, however I know I am getting know-how daily by reading such pleasant articles.Also visit my blog post – cemeteryplots4sale.com

 64. Dünyayı kasıp kavuran kripto para piyasasında Müslümanların kripto para yatırımı konusundaki soru işaretlerini gidermek için ortaya çıktığını iddia eden Caizcoin nedir? Müslümanların kripto para piyasasında helal/haramlık noktasında bazı endişeleri olduğunu fark eden birileri (Birileri diye nitelendiriyorum; çünkü projenin arkasında kimler olduğu şeffaf değil.), Caizcoin adında bir kripto para birimi çıkardı.

 65. Pokerklas, bahis sektörünün lisanslı firmalarından birisidir. Türkiye’deki yasalar gereği yurtdışı serverlar üzerinden hizmet sunan tüm bahis platformlarının …

 66. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!