A Sport Made in Heaven

Triathlon Lab Athens : Monday’s Webinars & “Social Dialogues”

Δευτέρα 22/3/2021 (21:00) Διαδικτυακοί Διάλογοι για τον αθλητισμό.

«Α Sport Made in Heaven”

Τη Δευτέρα 22/3 Μαρτίου (21:00) συνεχίζουμε τους διαδικτυακούς κοινωνικούς διαλόγους. Αυτή τη Δευτέρα θα συζητήσουμε με τη βοήθεια σχετικά με το ρόλο των διαφόρων οχημάτων επικοινωνίας (Communication vehicles) στην ανάπτυξη του τριάθλου αλλά και των αθλημάτων αντοχής (τρέξιμο, κολύμβηση open water).

Τίτλος της συνάντησης είναι «Sport made in Heaven”, τίτλος ενός  από ένα από τα πιο διάσημα άρθρα/ τίτλους της Κοινωνιολογίας του αθλητισμού.

Καλεσμένοι άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε τα αθλήματα του δρόμου (road events) να προσελκύσουν περισσότερους αθλητές και αθλούμενους αλλά και γίνουν πιο ελκυστικά σε Χορηγούς & Μέσα Επικοινωνίας

Ο ρόλος του ειδικού τύπου, του Internet, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνoυ στην ανάπτυξη του τριάθλου, του μαραθωνίου και των αθλημάτων ανοχής γενικότερα.

 • Με ποιες συνθήκες θα διεξαχθούν οι αγώνες τρεξίματος & τριάθλου το 2021;
 • Ποια θα είναι η μετά covid-19 εποχή για το δρομικό και τριαθλητικό κίνημα;
 • Τι ευκαιρίες προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες ώστε το τρέξιμο, το τρίαθλο και τα υπόλοιπα αθλήματα αντοχής να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και να γίνουν πιο ελκυστικά;
 • Γιατί ο ειδικός τύπος αποτελεί το σημείο αναφοράς στην «ωρίμανση» του δρομικού και τριαθλητικού κινήματος;
 • Πως μπορούν οι αθλητές κι οι διοργανωτές να έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο;
 • Ποια τα μυστικά για να προσελκύσει ένας αθλητής και ένας διοργανωτής Χορηγούς;

Για Συμμετοχή παρακαλώ στείλτε τα στοιχεία σας ( Όνομα και κινητό) στο Triathlon Lab Athens:

Email : smartsportcoach@hotmail.com

Για πληροφορίες :

Γιάννης Ψαρέλης

Τηλ. 2109838364

Κινητό : 6937170260

Σημείωση : Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων/ Συμμετοχών. Είναι Διάλογοι με ενεργή συμμετοχή όλων.

“Sport in Society” Dialogues

Διάλογοι για τον ρόλο του αθλητισμού στην Κοινωνία και για Κοινωνικά θέματα έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχουν στον αθλητισμό.

O αθλητισμός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από την κοινωνία. Είναι σημαντικό μέρος αυτής, δημιουργός και αποδέκτης κοινωνικών δρώμενων. Το αθλητικό πλαίσιο δεν είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον αλλά ένα «κομμάτι» μέρος του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Αγαπάμε τον Ελληνικό Αθλητισμό και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή θα υπάρξει μέσα από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής : αθλητές, γονείς, διοργανωτές, δημοσιογράφους, εταιρείες αθλητικών υπηρεσιών.

Για να πάρουμε μία γεύση της συζήτησης επικοινωνήσαμε με τον κ.Πολλιά (Runner Magazine), κ. Πλακίδα (Athletics Magazine), κ. Κυρίκο (Over FM) και την κα.Μπιρλιράκη, διευθύντρια της Ευζήν που έχει τα δικαιώματα του Ironman Greece και τους ζητήσαμε τη γνώμη τους σε μία σειρά θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη των αθλημάτων αντοχής.

Νίκος Πολλιάς

O κ. Πολιάς, Εκδότης του Runner Magazine, μας εξηγεί τη σημασία του ειδικού τύπου τόσο στην αύξηση, διατήρηση και κυρίως την εκπαίδευση των αθλουμένων.

Νίκος Πολλιάς : Ο ειδικός τύπος είχε ανέκαθεν μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα διάφορα έντυπα, καθώς ασχολείται με δραστηριότητες που αφορούν ένα συγκεκριμένο κοινό. Το τρέξιμο, από τη θέση της αθλητικής δραστηριότητας “για λίγους” που κατείχε μέχρι και πριν το 2005, άρχισε να εξαπλώνεται και πλέον έχει βρει τη θέση του και στην ελληνική κοινωνία καθώς είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί που το έχουν εντάξει στη ζωή τους. Το Runner Magazine, συνέβαλε σημαντικά σε αυτό, καθώς λειτούργησε ως ένα κοινό σημείο αναφοράς ενημερώνοντας με αξιόπιστο τρόπο τους αναγνώστες του σχετικά με θέματα που αφορούν την προπόνηση, τη διατήρηση της υγείας και την αποφυγή τραυματισμών, τη διατροφή, τον απαραίτητο εξοπλισμό και πολλά άλλα. 17 χρόνια μετά είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας και συνεχίζουμε να “τρέχουμε” δίπλα σε κάθε δρομέα!

Πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί ένα έντυπο ειδικού τύπου σε υψηλό επίπεδο στην εποχή του covid όπου δεν έχουμε αγώνες;

Νίκος Πολλιάς : Ούτως ή άλλως η έκδοση ενός περιοδικού ειδικού τύπου είναι δύσκολο εγχείρημα. Χρειάζεται πολύ δουλειά και υποστήριξη. Την προηγούμενη χρονιά, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα καθώς η αγρά δέχτηκε ισχυρό πλήγμα και λόγω της έλλειψης αγώνων, πολλοί δρομείς έχασαν τον προσανατολισμό και τον στόχο τους με αποτέλεσμα να μειωθεί το ενδιαφέρον τους. Η κατάσταση αυτή ήταν ένα σοκ για όλους μας, όμως γρήγορα ανασυνταχθήκαμε, συνεχίσαμε την έκδοση των τευχών μας με κάποια καθυστέρηση βέβαια και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό των αναγνωστών μας προσφέροντας τους τόσο χρηστικό όσο και εμπνευστικό περιεχόμενο!

Ο κ.Πολιάς δίνει τη δική του πρόβλεψη για την επόμενη μέρα (μετά covid εποχή) για το δρομικό κίνημα, τα αθλήματα αντοχής και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψουμε στην pro-covid εποχή τόσο όσο αφορά τον αριθμό των αγώνων, την ποιότητα διοργάνωσης, τον αριθμό των συμμετοχών κ.λπ.

Νίκος Πολλιάς Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει με σιγουριά μία απάντηση για το πότε θα γυρίσουμε στην κανονικότητα. Εμείς πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε προετοιμαστεί για το σενάριο ότι θα ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δραστηριότητα τον φετινό Σεπτέμβριο! Δυστυχώς, φαίνεται ότι επιβεβαιωνόμαστε. Θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα σχετικά με την αγωνιστική δραστηριότητα. Είδαμε την προηγούμενη Κυριακή στην Ναγκόγια της Ιαπωνίας να πραγματοποιείται μαραθώνιος με τη συμμετοχή 4.700 γυναικών! Σε άλλες χώρες πάλι, τα πράγματα είναι σε χειρότερη μοίρα αφού ούτε τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να διοργανώσουν μαζικούς αγώνες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βιώσουμε μία τεράστια αύξηση στον αριθμό συμμετοχών, καθώς όλο αυτό το διάστημα η διάθεσή του κόσμου να συμμετάσχει έχει συμπιεστεί σαν ένα ελατήριο, συσσωρεύοντας τεράστια ενέργεια, η οποία όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να βρει διέξοδο. Θα πρέπει η πολιτεία να επανεξετάσει τα μέτρα αντιμετώπισης να είναι πιο προσεκτική στις επιλογές της και εμείς από την πλευρά μας, παρά την κόπωση που έχει επέλθει, να συνεχίσουμε να τηρούμε υπεύθυνη στάση απέναντι στους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας.

Λευτέρης Πλακίδας

Ο Λευτέρης Πλακίδας, διευθυντής σύνταξης στο Athletics Magazine μας εξηγεί με ποιο τρόπο τα αθλήματα αντοχής (τρέξιμο αντοχής, μαραθώνιος, τρίαθλο, κολύμβηση Open water) μπορούν να είναι πιο ελκυστικά στους Έλληνες και έτσι να αυξηθεί περαιτέρω  αλλά και να διατηρηθεί ο αριθμός των αθλούμενων σε αυτά.

Λευτέρης Πλακίδας : Η αυξητική τάση στα αθλήματα αντοχής και αέροβιας ικανότητας, θα συνεχιστεί και θα πολλαπλασιαστεί. Είναι συνδυασμός της ανάγκης για άσκηση στο φυσικό περιβάλλον, στην κοινωνικότητα που διαθέτουν, στη μόδα που έχει επικρατήσει και στην επιλογή των γυναικών να το βάλουν στη ζωή τους (ειδικά το τρέξιμο και μετά το κολύμπι).

Ο κ. Πλακίδας  μας εξηγεί πως το Internet μπορεί να βοηθήσει  αθλητές, διοργανωτές αλλά και σωματεία να προσελκύσουν χορηγούς, το ενδιαφέρον του τύπου καθώς να υποκαταστήσει τη δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεόραση.

Λευτέρης Πλακίδας : Η επικοινωνία και η σωστή προβολή και δημοσιότητα είναι το μόνο που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των χορηγών για να χρηματοδοτούν τις διοργανώσεις και τους αθλητές. Να δώσει τη δυνατότητα στα σωματεία να βρίσκουν πόρους για να συντηρούν προπονητές υψηλής κατάρτισης και δυνατοτήτων γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό της διάδοσης και της ανάπτυξης του αθλητισμού. Αν δεν έχεις σωστούς δασκάλους, δε θα βγάλεις ποτέ καλούς μαθητές.

Τα Μίντια δε δίνουν μεγάλο βάρος σε διοργανώσεις που αναπτύσσουν τον θεματικό τουρισμό, που δίνουν λόγο σε αθλητές που δεν έχουν βήμα. Λίγα παραδοσιακά Μέσα και πολλά social media φτιάχνουν την εικόνα για όλους.

Βάσια Μπιρλιράκη

Η κα. Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύντρια της ΕΥ ΖΗΝ Greece A.E., διοργανώτριας του IRONMAN 70.3 Costa Navarino, μας εξηγεί πως μία διοργάνωση όπως αυτή βοηθάει στην προώθηση του Τριάθλου και κατ’ επέκταση στην αύξηση του αριθμού των αθλούμενων που ασχολούνται με το Τρίαθλο.

Βάσια Μπριρλιράκη: Το IRONMAN είναι ένας αγώνας παγκοσμίου φήμης και με τον ερχομό του στην Ελλάδα την άνοιξη του 2019, ήρθε να προσδώσει υπεραξία στις ήδη ενδιαφέρουσες διοργανώσεις αλλά και στο ίδιο το αγώνισμα του τριάθλου. Μέχρι πρόσφατα, η τριαθλητική κοινότητα ήταν αρκετά μικρή. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ραγδαία αύξηση των αθλητών που είτε μεταπηδούν από άλλα αθλήματα στο τρίαθλο, είτε ξεκινούν με αυτό.

Οι άνθρωποι από τη φύση μας θέτουμε στόχους, είτε μικρούς καθημερινούς, είτε πιο μεγάλους και μακροπρόθεσμους. Έτσι καταφέρνουμε να σηκωνόμαστε κάθε πρωί από το κρεβάτι μας και να τους κυνηγάμε, προσδοκώντας στην εσωτερική μας ικανοποίηση της επίτευξης! Ένας αγώνας, και ειδικότερα ένας αγώνας  IRONMAN, μπορεί να χρειάζεται τη συστηματική άσκηση και προετοιμασία του σώματος, αλλά πολύ περισσότερο χρειάζεται την προετοιμασία του μυαλού και της καρδιάς, ώστε να καταφέρεις να περάσεις τη γραμμή του τερματισμού.

Στατιστικά έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια αύξηση των αθλούμενων που ζητούν υποστήριξη από επαγγελματίες προπονητές του τριάθλου. Η αύξηση των αθλητών έχει επηρεάσει την αγοραστική ζήτηση σε εξοπλισμό που συνοδεύει το τρίαθλο ή τα επιμέρους αθλήματα αυτού. Και όλα αυτά συντελούν στην αύξηση της αναγνωρισημότητα του αθλήματος.

Τι οχήματα επικοινωνίας (τηλεόραση, Internet, γραπτός τύπος, social media,…) χρησιμοποιεί η Ironman Greece για να προωθήσει το event; Ποια οχήματα θα έχουν την μεγαλύτερη συνεισφορά για τα αθλητικά  event στην Ελλάδα; Πόσο εύκολο είναι ένα web tv  livestreaming για τις διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα;

Βάσια Μπιρλιράκη:  Η επικοινωνία και το γεγονός είναι πράγματα ταυτόσημα. Όσο μεγαλύτερη αποδοχή και ανάγκη για θέαση έχει ένα γεγονός τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη της δημοσιογραφίας να το καλύψει και να το προβάλει. Σαν IRONMAN Greece χρησιμοποιούμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας με ιδιαίτερη έμφαση στα Social τα οποία ολοένα και κερδίζουν έδαφος, όμως η δημοσιογραφική κάλυψη και ματιά είναι πάντοτε απαραίτητη ώστε να αποδώσει την ένταση, το συναίσθημα και τη μαγεία ενός τέτοιου αγώνα και να τη μεταφέρει στους αναγνώστες. Η τηλεοπτική κάλυψη παγκοσμίως ενός αγώνα τριάθλου μεγάλης απόστασης, δεν είναι εύκολο θέμα καθώς το κοινό είναι αρκετά μικρό. Στόχος μας στα επόμενα χρόνια είναι να δημιουργήσουμε στον τηλεθεατή την ενσυναίσθηση να ταυτιστεί με τον αθλητή την ώρα που παρακολουθεί τον αγώνα.

Αντώνης Κυρίκος

Eίναι η τηλεόραση το μέσο με τη μεγαλύτερη δύναμη για να μπορέσει  ένα άθλημα ή μία διοργάνωση πιο δημοφιλή/-ης; Χωρίς την τηλεόραση μπορεί ή όχι ένα άθλημα να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά δημοτικότητάς του;

Αντώνης Κυρίκος : Η δύναμη της εικόνας είναι αδιαμφισβήτητη. Η τηλεόραση και τα digital media είναι  τα Μέσα που έχουν τη δυνατότητα να απογειώσουν κάθε άθλημα και διοργάνωση. Για αυτό οι διοργανωτές πρέπει να επενδύουν στην δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού και στην στοχευμένη παρουσία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντα σε συνεργασία με τους ειδικευμένους επαγγελματίες. Η δυσκολία σε διοργανώσεις multisports events είναι να καταφέρουν να πείσουν τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών εκπομπών για την αξία του προϊόντος και του υλικού. Δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός αλλά και βασικός πυλώνας του αθλητικού τουρισμού. Το ζητούμενο δεν είναι αν η τηλεόραση έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, αλλά το πώς οι διοργανώσεις θα κερδίσουν μέσα σε αυτό το Μέσο τη θέση και το χρόνο που τους αξίζει.

 Ποιος ο ρόλος του ραδιοφώνου στη διάδοση ενός αθλήματος όπως το τρίαθλο, ο μαραθώνιος, κλπ;

Αντώνης Κυρίκος : Κάθε μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που συνταξιδεύει μαζί μας σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας έχει τη δική του δυναμική. Ένα από αυτά είναι και το ραδιόφωνο. Πρόκειται για ένα μέσο που γεμίζει την καθημερινότητα με ιστορίες και μας ταξιδεύει παντού. Αυτές τις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές της μπορεί να προβάλλει το ραδιόφωνο. Μπορείς να βρίσκεται παντού, και μαζί του όλοι οι ακροατές. Στην εκκίνηση, στον τερματισμό, στην μετάδοση της αύρας μιας αθλητικής γιορτής.

Η επένδυση σε ένα γραφείο τύπου είναι πολυτέλεια ή αναγκαία συνθήκη για μία διοργάνωση, ομάδα, ομοσπονδία;

Αντώνης Κυρίκος :  Η επένδυση σε ένα γραφείο τύπου δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε αναγκαία συνθήκη. Είναι επένδυση. Είναι η ομάδα που θα διαδώσει παντού το μήνυμα. Που θα γίνει η γέφυρα με τα ΜΜΕ ώστε να προβληθεί το προϊόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παντού. Η σύνταξη και διασπορά των δελτίων τύπου, η οργανωμένες παρουσιάσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, η οργάνωση ταξιδιών και φιλοξενιών, η επιλογή και παρουσίαση όμορφων ιστοριών και ξεχωριστών αθλητών που αποτελούν πρεσβευτές ενός αθλήματος αποτελούν βασικές λειτουργίες για να αυξηθεί η δημοφιλία μιας διοργάνωσης. Παράλληλα το γραφείο τύπου ενισχύει τη δυνατότητα εύρεσης χορηγών καθώς και την επαφή με την τοπική κοινωνία όπου γίνονται οι αγώνες όπως και με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για αθλήματα όπως το τρίαθλο είναι μεγαλύτερη η ανάγκη συνεργατών επικοινωνίας για να γίνει εφικτή η διείσδυση του αθλήματος σε Μέσα που δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο και χώρο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

49 thoughts on “A Sport Made in Heaven”

 1. Its such as you learn my thoughts! You seem to understand so much about this, like you wrote
  the e-book in it or something. I believe that you simply can do with a few p.c.
  to pressure the message home a bit, but other than that, that is fantastic blog.
  An excellent read. I will definitely be back.

 2. Hey there I am so happy I found your weblog, I really found you by accident, while I
  was researching on Askjeeve for something else, Regardless I am here now
  and would just like to say cheers for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the
  theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the superb work.

 3. I think what you published made a lot of sense. But, what about this?

  suppose you composed a catchier title? I am not saying your information is not solid., but
  suppose you added a post title to maybe grab people’s
  attention? I mean A Sport Made in Heaven – Cyclingworld.gr is
  kinda boring. You should look at Yahoo’s home page and see how they
  create article headlines to get people to click.

  You might add a video or a related pic or two to get readers excited about what you’ve got to say.
  Just my opinion, it would bring your blog a little bit more interesting.

  Here is my web blog – jackpot club suncity

 4. I would also love too add if you do not already have an insurance poolicy or else you do not take part in any group insurance, you may well gain from seeking aid from a health insurance professional.
  Self-employed or individuals with medical condiions normally seek the help of one health insurance brokerage.
  Thanks for your bloog post.

 5. Saya telah menjelajah online lebih dari tiga jam hari ini, namun saya tidak pernah menemukan artikel menarik seperti milik Anda.
  It is cukup berharga bagi saya. Menurut pendapat saya ,
  jika semua webmaster dan blogger membuat konten yang baik seperti yang Anda lakukan,
  net akan menjadi a jauh lebih berguna dari sebelumnya.

  Also visit my web-site – Joker123 versi terbaru, joker123slots.com,

 6. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out
  and say I truly enjoy reading your blog posts.

  Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Thanks!

  Take a look at my web-site New Flow XL

 7. Thanks for one’s marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you’re a great author.I will make sure to bookmark your blog and will eventually come back sometime soon. I want to encourage you
  to continue your great writing, have a nice weekend!

  Also visit my homepage – free download lpe88

 8. My brother sսggested I would possibly like this blog. He
  was once totally right. This submit actually made my day.
  You cann’t imagine simply how much timе I had spent
  for this information! Thank уou!

 9. We wish to thank you once more for the stunning ideas you offered Jesse when preparing her own post-graduate research plus,
  most importantly, with regard to providing the many
  ideas in a single blog post. Provided that we had been aware of your site a year ago, we would have been saved the needless measures we were participating in. Thanks to you.

  Also visit my blog post: http://herehongkong.com/

 10. Hey this is kinda of off topic but I was wondering if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

  Feel free to visit my web site – forum.adm-tolka.ru

 11. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I really hope to check out the same high-grade content from
  you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now 😉

 12. Heya this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG
  editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to
  get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 13. Wow, incredible weblog structure! How long have you ever
  been running a blog for? you made running a blog glance easy.
  The entire glance of your site is magnificent, let alone the
  content!

 14. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web
  site. Studying this info So i am glad to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed.
  I most unquestionably will make sure to do not fail
  to remember this website and provides it a look regularly.

 15. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text
  for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

 16. Hello there, I found your blog via Google at the same time as searching for a related topic, your web site came up, it appears to be like good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just become aware of your blog via Google, and found that
  it is truly informative. I’m going to be careful
  for brussels. I’ll appreciate in the event you continue this in future.
  Lots of other folks will probably be benefited out of your writing.
  Cheers!

 17. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using?
  Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as
  fast as yours lol

 18. With havin so much content and articles do you ever run into
  any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content I’ve either created myself
  or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without
  my permission. Do you know any techniques to help prevent content
  from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

 19. hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something
  new from right here. I did however expertise some
  technical points using this website, since I experienced to reload
  the site many times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your
  quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Anyway I am adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your
  respective interesting content. Make sure you update this again very
  soon. quest bars http://bit.ly/3C2tkMR quest bars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *