“Υπάρχει Αθλητική Κουλτούρα στη χώρα μας;”

Triathlon Lab

Sport Dialogues (Δευτέρα 12/4, 21:00) : Sports Culture

“Υπάρχει Αθλητική Κουλτούρα στη χώρα μας;”

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου(21:00) συνεχίζουμε τους διαδικτυακούς κοινωνικούς διαλόγους.

Θα έχουμε μαζί μας ως καλεσμένους ανθρώπους με σημαντική προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι άνθρωποι που έχουν χαράξει ένα ξεχωριστό δρόμο στον ελληνικό αθλητισμό και έχουν δημιουργήσει κάτι καινοτόμο.

Αφού αναδείξουμε το πολύ σπουδαίο έργο τους που πηγάζει από την αγάπη και το μεράκι τους για τον αθλητισμό καθώς και την προσήλωση στο όραμα που έχουν θα τους ζητήσουμε να μας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσουμε τι σημαίνει αθλητική κουλτούρα και πως αυτή μπορεί να ενισχυθεί στη χώρα μας.

Καλεσμένοι

• Ιωάννης Αντωνάκης, Αντιδήμαρχος Αλίμου και Υπεύθυνος Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου

• Νίκος Κωνσταντόπουλος, Αθλητικός Δημοσιογράφος

• Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, TRIMORE – XTERRA Greece Director

• Αρης Μύρκος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Δ.Π.Θ. & Προπονητής αθλητών αντοχής.

• Γιώργος Παπαδημητρόπουλος, Δημοσιογράφος (runnfun.gr, Keep Running στο STAR)

• Ηλίας Τσιπτσές, Ιδρυτής & Ιδιοκτήτης Αθλητικών Εκδόσεων Sportbook

Συντονισμός

Τη συζήτηση συντονίζουν

• Γκρέτα Λυμπεροπούλου, Δημοσιογράφος

• Γιάννης Ψαρέλης, Ιδρυτής Triathlon Lab

Συμμετοχή

Για Συμμετοχή παρακαλώ στείλτε τα στοιχεία σας ( Όνομα και κινητό) στο Triathlon Lab Athens:

Email : smartsportcoach@hotmail.com

Για πληροφορίες :

Γιάννης Ψαρέλης

Τηλ. 6937170260

Σημείωση : Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων/ Συμμετοχών. Είναι Διάλογοι με ενεργή συμμετοχή όλων

Κείμενο

ioannis antonakis

ioannis antonakis

Ιωάννης  Αντωνάκης

Ποιος ο ρόλος μίας δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης στην ανάπτυξη της αθλητικής κουλτούρας σε ένα δήμο;

Ιωάννης Αντωνάκης : Ο ρόλος μιας δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης στην ανάπτυξη της αθλητικής κουλτούρας σε κάθε δήμο είναι πολύ σημαντικός, είτε πρόκειται για  κολυμβητήριο, είτε για στίβο, είτε για γήπεδο πάσης φύσεως.

Θεωρώ ότι όλοι οι δήμοι θα πρέπει να πρεσβεύουν το αθλητικό πνεύμα και να ωθούν όλες τις κοινωνικές ομάδες προς αυτό.

Οι αθλητικοί χώροι που υπάρχουν γενικότερα στον αστικό ιστό πλέον είναι ελάχιστοι, γι’ αυτό θα πρέπει ο εκάστοτε Δήμος να τους προσέχει ιδιαίτερα, να τους συντηρεί και να τους εξελίσσει συνεχώς, ώστε να προσελκύει όλο και περισσότερο κοινό.

Διατηρώντας ο εκάστοτε Δήμος τους αθλητικούς χώρους που διαχειρίζεται σε ένα καλό επίπεδο, θα έχει περισσότερη συμμετοχή, άρα και περισσότερες συνδρομές του κοινού. Ως απόρροια αυτού θα έχει τη δυνατότητα να ανταποδίδει σε ανάλογες παροχές στους αθλούμενους.

Μια κουλτούρα χτίζεται και γίνεται τρόπος ζωής. Ο ένας παρακινεί τον άλλον και ο αθλητισμός μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα περισσότερων ανθρώπων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια βλέπουμε το τρίαθλο να αναπτύσσεται ραγδαία και μάλιστα από αθλητές άνω των 30 ετών. Αθλητές που μπορεί παλιότερα να μην είχαν καμία σχέση με κανένα άθλημα και αυτή τη στιγμή οι χρόνοι τους να είναι αξιοζήλευτοι.

Πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής στον μαζικό αθλητισμό;

Ιωάννης Αντωνάκης : Ο ρόλος της δημοτικής αρχής είναι, με λίγα λόγια, να βοηθά στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού από μικρή κιόλας ηλικία, ούτως ώστε να δίνονται στα παιδιά τα ερεθίσματα για ένα πιο σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι αυτή και μόνο αυτή που θα ελέγχει και θα συντονίζει τους αθλητικούς χώρους, ούτως ώστε να έχουν δικαίωμα και πρόσβαση σε αυτούς όλες οι κοινωνικές ομάδες δίκαια και αξιοκρατικά.

Είναι απαραίτητο, να εκμεταλλευόμαστε τους χώρους αυτούς με διάφορους τρόπους, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, για να θεωρείται πετυχημένος ο προγραμματισμός. Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να βλέπουμε το φαινόμενο να χρησιμοποιεί ένας αθλητικός σύλλογος ή μια κατηγορία ανθρώπων ολόκληρο αθλητικό χώρο αποκλειστικά γι’ αυτούς.

Οι άνθρωποι που θέτονται υπεύθυνοι από τη δημοτική αρχή για τη διαχείριση και τον συντονισμό αθλητικών χώρων είναι απαραίτητο να έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό ώστε να προγραμματίζουν με βάση την εξυπηρέτηση του μαζικού αθλητισμού και του γενικού συνόλου.

 Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω στο δικό μας κολυμβητήριο, όπου είμαι υπεύθυνος, ανθρώπους 30, 40 ή 50 ετών να αφιερώνουν χρόνο καθημερινά στον αθλητισμό. Ειλικρινά τους θαυμάζω για την υπομονή τους και την επιμονή τους, περισσότερο ίσως από όσο θαυμάζω έναν αθλητή, που πολύ πιθανό να είναι σε κάποια προ ολυμπιακή ομάδα. Φυσικά δεν υποβιβάζω την αξία κανενός αθλητή.

Η φετινή χρόνια ήταν για όλους αρκετά περίεργη και διαφορετική, λόγω της πανδημίας. Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο που πήγε πίσω τους όλους τους αθλητές, επαγγελματίες και μη. Ελπίζουμε σύντομα να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς και να είμαστε σε θέση να γυμνάζουμε τόσο το σώμα μας όσο και το πνεύμα μας.

costas mitropapas

Κωνσταντίνος Μητρόπαπας

Ποιος ο ρόλος των αθλητικών διοργανώσεων μαζικών χαρακτήρα όπως της TriMore στην δημιουργία αθλητικής κουλτούρας στην Ελλάδα;

Κωνσταντίνος Μητρόπαπας : Ο γενικότερος ρόλος που επιτελείται από το σύνολο των διοργανώσεων είναι εξαιρετικά σημαντικός δεδομένου ότι η κουλτούρα οικοδομείται μέσα από τα βιώματα και τα παραδείγματα ετών, ενώ δύσκολα τροποποιείται όταν κάτι τέτοιο καταστεί επιθυμητό. Συνεπώς οι αθλητές, συνοδοί, θεατές, εθελοντές, Δήμοι, Περιφέρειες, Σύλογοι, τοπικές κοινωνίες, χορηγοί – υποστηρικτές (ενδιαφερόμενες πλευρές δηλαδή) εκπαιδεύονται μέσα από την πρακτική των διοργανωτών.

Ειδικότερα τώρα, ο δικός μας ρόλος στην TRIMORE όπως τον αντιλαμβανόμαστε και εργαζόμαστε γι’ αυτόν, είναι να σταθούμε πρωτοστάτες/σκαπανείς στον ιδιαίτερο αθλητισμό που πρεσβεύουμε: Αθλητικό Τουρισμό υψηλών προδιαγραφών. Σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε events σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο από αθλητικής απόψεως (ασφάλεια, τερέν, κριτές, ποιότητα παντού κλπ) αλλά και ως ξεχωριστές Αθλητικές/Ψυχαγωγικές/Τουριστικές εμπειρίες για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες αθλητών.

Πόσο σημαντικά είναι στα αθλητικά γεγονότα/ αγώνες να υπάρχουν δραστηριότητες για όλη την οικογένεια;

Κωνσταντίνος Μητρόπαπας : Είναι ο σπόρος για την ανάπτυξη της αθλητικές σκέψης του μέλλοντος. Δημιουργούμε σταδιακά και με ξεχωριστή επιμέλεια, με πάθος και αφοσίωση τις εμπειρίες οι οποίες θα δέσουν με το χώρο μας, όχι μόνο τον αθλητή αλλά και τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Όχι ως κομπάρσοι στις εκδηλώσεις μας, αλλά ως πρωταγωνιστές επίσης.

Αποτελεί βασική μας επιδίωξη να πετύχουμε ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση συνοδών μαζί με τους κυρίως αθλητές (στόχος πάνω από 2 συνοδοί για κάθε αθλητή), θαυμαστή και μεγάλη συμμετοχή παιδιών στις δραστηριότητες και τα αθλήματα, αλλά και συμμετοχή του τόπου τόσο με αθλητικά όσο και με πολιτιστικά δρώμενα στις εκδηλώσεις μας.

yiorgos papadimitropoulos

yiorgos papadimitropoulos

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Πόσο έχει βοηθήσει η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην ανάπτυξη αθλητικής κουλτούρας στη χώρα μας;

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος : Πριν την ανάπτυξη των αγώνων δρόμου, αυτό που ονομάζουμε αθλητική κουλτούρα στη χώρα μας δεν υπήρχε. Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν αθλητισμό, αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και πριν από 10 χρόνια αν έβλεπαν κάποιον να τρέχει στην παραλιακή ή να κάνει ποδήλατο, τον πέρναγαν για τρελό. Τα event μαζικού αθλητισμού, έφεραν την αθλητική κουλτούρα στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό διότι άπαντες διαπίστωσαν από πρώτο χέρι τα οφέλη. Για παράδειγμα ο Μαραθώνιος της Αθήνας το 2001 είχε μερικές εκατοντάδες συμμετοχές, το 2011 οι δρομείς έφτασαν τις 18.000 και το 2019 οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 60.000!

Φυσικά τα οφέλη έχουν να κάνουν με την υγεία, αλλά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως η οικονομία και ο τουρισμός. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα κλασικό παράδειγμα χιλιάδες επισκέπτες Νοέμβρη μήνα από το εξωτερικό. Αλλά και σε άλλες περιοχές. Ποιος μπορούσε να φανταστεί 10.000 επισκέπτες στις Σπέτσες τον Οκτώβριο για ένα event τρεξίματος;

Έτσι όλοι πείστηκαν και συνέβαλαν στη μετάδοση του μηνύματος της αθλητικής κουλτούρας, που πλέον υπάρχει στην κοινωνία και έχει μετατραπεί μια μικρή βιομηχανία που τώρα ξεκινάει να βρυχάται.

Θα υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια που κάνατε για την ύπαρξη τηλεοπτικής εκπομπής για το τρέξιμο;

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος : Φυσικά και θα υπάρχει, όσο υπάρχει κοινό. Το Keep Running που «τρέχω» στο web TV του STAR, είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική εκπομπή για το τρέξιμο στην Ελλάδα. Είμαστε σε μια φάση αναμονής τους τελευταίους μήνες, αλλά αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή τόσο δική μου, όσο και του καναλιού. Η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχουν άνθρωποι που θρηνούν. Δεν μπορούμε εμείς τώρα να μιλάμε για μαζικό αθλητισμό. Σχεδιάζουμε από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και θα έχουμε επανεκκίνηση του μαζικού αθλητισμού, να επιστρέψουμε και εμείς στο δρόμο της ενημέρωσης.

ilias tsiptses

tsiptsew ilias

Ηλίας Τσιπτσές

Ποια η δύναμη του βιβλίου και των αθλητικών εκδόσεων στη δημιουργία & βελτίωση της αθλητικής κουλτούρας σε μία χώρα στην εποχή μας;

Οι αθλητικές εκδόσεις αντανακλούν (ως έναν βαθμό βέβαια) την εικόνα της αθλητικής κουλτούρας μίας χώρας. Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικά βιβλία προπονητικής από Έλληνες συγγραφείς – προπονητές, γεγονός που υποδεικνύει τη βελτίωση τόσο της ποιότητας των προπονητών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσο και τη δίψα των νέων προπονητών και των αθλούμενων για γνώση.

Ποιοι διαβάζουν τα βιβλία της Sportbook, μόνο οι προπονητές και οι φοιτητές ή και οι αθλητές: Έχουμε σχετικά στοιχεία;

Εξαρτάται από το περιεχόμενο των βιβλίων. Όσον αφορά τα ομαδικά αθλήματα, οι αναγνώστες είναι αποκλειστικά προπονητές. Εξάλλου τα βιβλία προπονητικής ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης κ.λπ. απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε προπονητές. Τώρα όσον αφορά τα βιβλία για δρομείς, βιβλία με προγράμματα ενδυνάμωσης κ.λπ., οι αναγνώστες είναι κατά 85% αθλητές και ελεύθερα αθλούμενοι και 15% προπονητές. Η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος αύξησε τη ζήτηση για βιβλία με τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση, η οποία πρέπει να είναι διατυπωμένη με απλότητα και σαφήνεια. Ένα καλό και επιστημονικά τεκμηριωμένο βιβλίο προπονητικής αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη λύση για κάποιον αθλούμενο, έπειτα φυσικά από το προπονείται με τις οδηγίες και την επίβλεψη ενός καταρτισμένου προπονητή.

Νίκος Κωνσταντόπουλος

Γιατί οι εφημερίδες (πολιτικές και αθλητικές) δεν αφιερώνουν παρά μόνο μικρό ποσοστό από την ύλη τους στα ολυμπιακά αθλήματα και εστιάζουν στο ποδόσφαιρο και μπάσκετ;

Θα σας απαντήσω όπως οι… Ιησουίτες, με μια ερώτηση: Γιατί τα τηλεοπτικά κανάλια, ειδικώς δε τα ιδιωτικά, δεν αφιερώνουν τον παραμικρό χρόνο στην κλασική μουσική και στην όπερα, σπανίως δε, και σε άλλα καλά είδη μουσικής (και το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες μορφές της τέχνης) και εστιάζουν στην μουσική και άλλη υποκουλτούρα; Πρωτίστως, διότι είναι επιχειρηματίες και ενδιαφέρονται για ό,τι πουλάει. Αλλά και διότι, ειδικά για τις οπαδικές εφημερίδες, υπάρχουν συμφέροντα και -χωρίς, φυσικά, να κατέχω απτές αποδείξεις- και διασυνδέσεις με τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ.

Τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να γίνουν οι Ελληνες περισσότερο φίλαθλοι από οπαδοί;

Για να γίνουν οι Ελληνες περισσότερο φίλαθλοι από ό,τι οπαδοί, πρέπει να υπάρξει Αθλητική Παιδεία. Δεν υποστηρίζω ότι αποτελεί πανάκεια, αλλά θεωρώ πως από εκεί πρέπει ν’ αρχίσουμε την προσπάθεια. Πώς; Με κάτι που πολλά χρόνια πριν είχε προτείνει ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΟΑ, Νίνος (Αντώνης) Τζίκας και το επαναλαμβάνω από την δεκαετία του ’90 σε άρθρα μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με την καθιέρωσή της ως βασικού μαθήματος στα σχολεία. Από την Α’ δημοτικού. Βεβαίως και η αγωγή από την οικογένεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Οταν, όμως, βλέπω τον πατέρα να παρακολουθεί απαθώς τον γιο να καθυβρίζει αντίπαλους παίκτες, προπονητές και παράγοντες, έχοντας δώσει προηγουμένως αυτός το… καλό παράδειγμα, πώς μπορώ να ελπίζω στην παρούσα γενιά των μεγάλων, ηλικιακά, οπαδών; Συνεπώς, θ’ απαιτηθεί να περάσουν κάποιες γενιές, ώστε ν’ αποκτήσει ο Ελληνας αθλητική παιδεία και αγωγή. Αποφασιστική θα μπορούσε να είναι και η συμβολή του Τύπου, κυρίως του αθλητικού, αλλά και του πολιτικού; Πιστεύετε, όμως, ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Η απάντηση βρίσκεται στην απάντηση της πρώτης ερώτησης.

141 thoughts on ““Υπάρχει Αθλητική Κουλτούρα στη χώρα μας;””

 1. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was
  wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m
  having problems finding one? Thanks a lot!

 2. I’ve been surfing on-line greater than 3 hours as of
  late, but I never discovered any fascinating article like yours.
  It’s beautiful price sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made just right content as you did,
  the internet might be a lot more helpful than ever before.

  Here is my blog post – http://www.lubertsi.net

 3. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who was doing a little research on this.

  And he actually bought me dinner due to the fact that I stumbled upon it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to discuss this subject here on your web site.

 4. Hello would you mind letting me know which web host you’re
  working with? I’ve loaded your blog in 3
  different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.

  Can you recommend a good hosting provider at a fair price?
  Cheers, I appreciate it!

  Here is my website … TactLine M1000 Review

 5. Thank you a lot for giving everyone a very superb chance to read critical reviews from this web site.

  It is usually very amazing and full of fun for me and my office fellow
  workers to visit your web site the equivalent of thrice weekly to learn the new secrets you will
  have. And lastly, I’m so actually satisfied with
  your good tactics you give. Some 4 areas in this post
  are ultimately the simplest I’ve had.

  Look into my page – Mega Arise Max Male Enhancement

 6. Please let me know if you’re looking for a author for your site.
  You have some really great articles and I believe I would
  be a good asset. If you ever want to take some of the load
  off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link
  back to mine. Please shoot me an e-mail if interested.
  Regards!

  Also visit my page; nextbattle.xyz

 7. I am also commenting to make you know of the fine experience my wife’s daughter obtained viewing the blog.
  She picked up numerous issues, not to mention what it
  is like to have a wonderful giving mood to let most
  people with ease gain knowledge of some multifaceted things.
  You actually surpassed my expected results.
  Thanks for showing the invaluable, trusted, edifying and in addition unique tips on that topic to Emily.

  Feel free to visit my blog … VitaSilkLux Serum

 8. What’s up everyone, it’s my first pay a visit at this website, and piece of writing is genuinely fruitful in support of me,
  keep up posting such content.

 9. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog
  and was wondering what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% certain.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Kudos

  Feel free to surf to my web site … Amellia Skin Cream Reviews

 10. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two
  images. Maybe you could space it out better?

  my web blog: Keto Body Pills Ingredients

 11. My partner and I absolutely love your blog and find
  almost all of your post’s to be exactly what I’m looking for.

  Would you offer guest writers to write content for
  you? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on most of the subjects you write regarding here.
  Again, awesome site!

 12. My coder is trying to convince me to move to .net
  from PHP. I have always disliked the idea
  because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a number
  of websites for about a year and am concerned about switching to another platform.
  I have heard very good things about blogengine.net. Is there
  a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

  Also visit my web site … http://www.goldenanapa.ru

 13. I’d been honored to receive a call from my friend as he uncovered the important points shared on the site.
  Looking at your blog publication is a real fantastic experience.
  Thanks again for thinking about readers much like me, and I desire for you the best of achievements
  like a professional in this realm.

  Also visit my blog: Synaptic IQ Review

 14. I not to mention my friends were actually going through the
  excellent procedures on the blog then all of the sudden I had a horrible suspicion I had
  not thanked the web site owner for those strategies. Most of the men became consequently warmed to
  see them and have in effect in actuality been taking advantage
  of these things. Appreciation for really being simply considerate and also for
  choosing variety of outstanding topics millions of
  individuals are really needing to learn about. My very own honest apologies for not saying thanks to sooner.

  Feel free to surf to my blog post – Bye Bye Barks Price

 15. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.

  I have read this post and if I could I desire to suggest you some
  interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this
  article. I want to read more things about it!

  Feel free to visit my homepage … Viritenz Review

 16. Hey I am so delighted I found your web site, I really
  found you by mistake, while I was researching on Bing for something else, Anyhow I am here now
  and would just like to say thank you for a fantastic post and a all round entertaining
  blog (I also love the theme/design), I don?t have time
  to go through it all at the moment but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome b.

  Look into my blog – Ardent Male Review

 17. hey there and thank you for your information ? I’ve certainly picked up anything new from right here.
  I did however expertise several technical issues using this web site, as I experienced to reload the
  web site a lot of times previous to I could get it to load
  correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I am complaining, but slow loading instances times
  will very frequently affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a
  lot more of your respective interesting content. Ensure
  that you update this again soon.

  Here is my web page Clinical Keto Reviews

 18. The other day, while I was at work, my sister stole my
  iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is
  now destroyed and she has 83 views. I know
  this is totally off topic but I had to share it with someone!

  Also visit my web-site: Molten Keto

 19. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading?
  I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any responses would be greatly appreciated.

  My blog post: PeakFlow

 20. Its like you read my mind! You seem to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you
  could do with some pics to drive the message home a little bit,
  but instead of that, this is great blog. A great read.
  I’ll definitely be back.

  Also visit my website – PeakFlow No2 Booste

 21. I do not know whether it’s just me or if perhaps
  everybody else experiencing issues with your website.
  It appears as if some of the written text in your content are running off the screen.
  Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening
  to them as well? This might be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.
  Thank you

  Visit my web blog – http://39.98.110.214/forum.php?mod=viewthread&tid=681060

 22. I liked as much as you’ll receive performed proper
  here. The sketch is attractive, your authored material stylish.
  however, you command get got an impatience over that you want be handing
  over the following. unwell no doubt come more beforehand again as precisely the same nearly very often within case you
  protect this hike.

  Feel free to surf to my homepage – Julieta

 23. Hello I am so delighted I found your site, I really found you by
  accident, while I was searching on Aol for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I
  don?t have time to look over it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read more, Please do keep up the superb work.

  my web page … TestonoX Side Effects

 24. Thank you for the blog post. Manley and I are actually saving for our new publication on this topic and
  your article has made people like us to save all of our money.
  Your opinions really responded all our inquiries.

  In fact, above what we had thought of prior to when we found your excellent blog.
  My partner and i no longer have doubts including
  a troubled mind because you have completely attended to the needs
  in this post. Thanks

  Feel free to surf to my web page: Dacia

 25. Just want to say your article is as astounding. The clearness in your
  post is simply excellent and that i could think you are a professional in this subject.

  Well together with your permission let me to grasp your
  feed to keep up to date with impending post.
  Thanks 1,000,000 and please carry on the enjoyable work.

  Take a look at my homepage – Maxatin

 26. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew
  where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours
  and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

  Have a look at my blog post: healthy foods

 27. Howdy very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I am happy to seek out
  a lot of useful information here in the post, we need work out extra strategies in this regard,
  thanks for sharing.

  Also visit my blog – tips honey

 28. Hey are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding knowledge
  to make your own blog? Any help would be really
  appreciated!

  Also visit my website :: high fat

 29. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you so
  much, However I am having problems with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it.
  Is there anyone else having the same RSS problems?
  Anyone that knows the solution will you kindly respond?
  Thanx!!

  my blog skin greatly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *