Styphalia Lake Run & Events 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2016

Stymphalia Lake Run 2016

1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη λίμνη Στυμφαλία

Με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας  «Η Στυμφαλίς»  προκηρύσσουν την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα εκκίνησης 10:00)  τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία “Stymphalia Lake Run 2016” στη Λίμνη Στυμφαλία.

 

Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5 χλμ, 10 χλμ, 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο, το οποίο την ίδια ημέρα συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας.

 

Για τη συμμετοχή στον αγώνα σε μια από τις τρεις διαδρομές είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω του site του ΠΙΟΠ  (www.piop.gr).  Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5 το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν σε ένα φορέα αρωγής παιδιών της επιλογής τους.

 

Παράλληλα με τον αγώνα διοργανώνονται μια σειρά από δράσεις προκειμένου να προβληθεί η σημασία της άθλησης. Με την καθοδήγηση γνωστών αθλητών με σπουδαίες διακρίσεις θα γίνει παρουσίαση Ολυμπιακών αθλημάτων (κωπηλασίας, τοξοβολίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης κ.λπ.) στους μικρούς φίλους, καθώς και μια ομιλία-ανοιχτή συζήτηση για παιδιά και ενηλίκους, με θέμα τα πρακτικά οφέλη της άσκησης και τους τρόπους που μπορούν οι γονείς να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια σε θέματα αθλητισμού.

 

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου και οι επισκέπτες θα  έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την έκθεση «Ο έκτος άθλος». Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική προσέγγιση που παρουσιάζει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής και το έργο που υλοποιείται για την προστασία και την ανάδειξή του στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Stymfalia (LIFE12NAT/GR/0000275). Με τα ζωγραφικά έργα του  Γιώργου  Παστάκα, την ποιητική αφήγηση του Γιώργου Μανιώτη και τη μουσική επένδυση του Γιώργου Κουμεντάκη, ο έκτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος κλήθηκε να εκδιώξει από τη Λίμνη τις Στυμφαλίδες όρνιθες που κατέστρεφαν τη γη, παρουσιάζεται εκ νέου στο κοινό.

 

Τέλος, οι κάτοικοι της περιοχής με αφορμή το Stymphalia Lake Run 2016 διοργανώνουν γιορτή με τοπικά κεράσματα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη ζεστή φιλοξενία της ορεινής Κορινθίας.

 

 

STYMPHALIALAKERUN 2016

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

10:00-15:00 – Βιωματική γνωριμία με τα Ολυμπιακά αθλήματα

10:00   Εκκίνηση αγώνων δρόμου 5-10-21,1 χλμ (αγωνιστικές διαδρομές)

10:30   Εκκίνηση «Ιόλαος» – Δρόμος 1000 μέτρων μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα  για παιδιά 5-10 ετών με συνοδεία & επίβλεψη Ελλήνων Ολυμπιονικών και εθελοντών.

11:00-11:30  Παρουσίαση του αθλήματος της κωπηλασίας από τον Ολυμπιονίκη  Βασίλη Πολύμερο

11:30-12:00   Παρουσίαση του αθλήματος της τοξοβολίας, παρουσίαση  εξοπλισμού και στόχων

12:00-12:30  Παρουσίαση του αθλήματος της ποδηλασίας και του Τριάθλου, από τον προπονητή Γιάννη Ψαρέλη

12:30-13:00  Παρουσίαση του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επίδειξη του αθλήματος από Πανελλήνιους πρωταθλητές Παίδων.

13:00-14:00 Ανοιχτή Ομιλία–Συζήτηση: «Αθλητισμός για υγεία: Πρακτικές συμβουλές για γονείς»

Ομιλητές

  • Τοκμακίδης Σάββας, Τακτικός Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
  • Γέμελος Νίκος, Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης και καλύτερος προπονητής όλων των αθλημάτων για το 2015
  • Πολύμερος Βασίλης, Ολυμπιονίκης (2004 και 2008) και υπεύθυνος ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας

Συντονιστής: Γιάννης Ψαρέλης

14:00–14:30    Απονομές στους νικητές των αγώνων δρόμου

14:30–15:00    Οι κάτοικοι της περιοχής κερνούν όλους τους καλεσμένους πίτες και τοπικά γλυκά

16:00               Οργανωμένη ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  στη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: (Λάια Κιουρκτσόγλου) 27470 22279 & 27470 22296, e-mail:kiourktsoglouA@piraeusbank.gr .

 

 

 

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16,  Στυμφαλία Κορινθίας

Τ: 24470 22296

You May Also Like

More From Author

140Comments

Add yours
  1. 1
    Mens Hairstyles

    After research a number of of the blog posts in your web site now, and I actually like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and might be checking again soon. Pls check out my website as effectively and let me know what you think.

+ Leave a Comment