Miguel Indurain : Οι εργομετρικές του εξετάσεις 14 χρόνια μετά.

Estimated read time 1 min read

Είναι γνωστό ότι η φυσική κατάσταση των αθλητών πέφτει με το πέρασμα των χρόνων. Σπάνια όμως έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως μειώνεται η φυσική κατάσταση μερικών μεγάλων αστεριών των αθλημάτων αντοχής. Ετσι ερευνητές από την χώρα των Βάσκων κατάφεραν να πείσουν τον Miguel Indurain (Ολυμπιονίκη και 5 φορές νικητή του Γύρου Γαλλίας) να μπει σε ερευνητικό εργαστήριο, 14 χρόνια μετά την απόσυρσή του από την επαγγελματική ποδηλασία. Ετσι στα 46 του χρόνια και με βάρος 92,2 κιλά ο Ισπανός αθλητής (ένα φαινόμενο αθλητή) έκανε το βαθμωτό τεστ στο ποδηλατοεργόμετρο.

Μέγιστη Ισχύς

Εφτασε σε μέγιστο τα 450 watt με 191 μέγιστους σφυγμούς, συγκέντρωση γαλακτικού τα 11,2 mmol/ l και μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου τα 5,29 λίτρα το λεπτό.

Αναερόβιο Κατώφλι

Στο αιματολογικό κατώφλι και πιο συγκεκριμένα τα 4 mmol/lt κρατηθείτε είχε 369Watt με 170 σφυγμούς και 4,28 λίτρα οξυγόνου το λεπτό. Η μεικτή αποτελεσματικότητα του ήταν στο 20,1 μέχρι τα 350 watt και έφτασε τα 22,3 στα 350 watt

Μείωση

Μέσα σε μία δεκαετία ο Ισπανός είχε μείωση 12,4% στην μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, 15,2% στην ισχύ ενώ η μείωση ήταν πιο ασιθητή στην ισχύ στο κατώφλι (19,8%)

Περιτό να σημειώσουμε ότι ακόμα και τώρα οι επιδόσεις τους στις εργομετρικές εξετάσεις είναι εξαιρετικές

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης – Προπονητική Ομάδα smart sport (Email – info@triathlonworld.gr)

You May Also Like

More From Author

3Comments

Add yours

+ Leave a Comment