Στο Μεξικό η εθνική ομάδα πίστας

Estimated read time 1 min read

Mε προορισμό την πόλη Αγουασκαλίεντες (Aguascalientes) του Μεξικό όπου  θα πάρει μέρος στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο πίστας της σαιζόν αναχώρησε η εθνική ομάδα ποδηλασίας το πρωί της Δευτέρας.

Την Ελληνική αποστολή απαρτίζουν τρείς αθλητές, οι αδελφοί Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης, ο Σωτήρης Μπρέντας και ο ομοσπονδιακός  προπονητής αγωνισμάτων πίστας  Λάμπρος Βασιλόπουλος .

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν από 17-19 Ιανουαρίου και η εθνική μας ομάδα ταξίδεψε αρκετές ημέρες νωρίτερα ώστε να έχει μια ομαλή προσαρμογή στο διαφορετικό υψόμετρο  αλλά και να κάνει μια μίνι προετοιμασία στις εκεί κλιματολογικές συνθήκες καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα και η έλλειψη κλιματισμού  στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο (λόγω υψηλού κόστους) δεν ευνοούν την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών.

Στόχος  της Ελληνικής αντιπροσωπείας μια καλή εμφάνιση που θα της εξασφαλίσει πρόκριση για την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας που θα διεξαχθεί στο Μίνσκ της Λευκορωσίας από 20-24 Φεβρουαρίου.

Την πρώτη ημέρα του παγκοσμίου κυπέλλου (17/1) η Ελληνική ομάδα α αγωνιστεί στο ομαδικό σπριντ με τη συμμετοχή και των τριών αθλητών μας.

Τη δεύτερη ημέρα (18/1)  ο Χρήστος Βολικάκης θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του κεϊριν, ενώ την τελευταία ημέρα (19/1) υπάρχει ο αγώνας ταχύτητας (ατομικό σπρίντ) όπου θα τρέξουν εκτός απροόπτου τα δύο αδέλφια Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης.

Το ποδηλατοδρόμιο του Αγουασκαλίεντες είναι μια σύγχρονη εγκατάσταση που κατασκευάστηκε το 2009 για τους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2010 και βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η πόλη του Αγουασκαλίεντες το όνομα της οποίας σημαίνει ζεστές πηγές βρίσκεται 480 χλμ από την πόλη του Μεξικού στο βόρειο-κεντρικό τμήμα της χώρας. Εχει υψόμετρο 1888 μέτρων και ο πληθυσμός της είναι ένα εκατομμύριο κάτοικοι.

Λίγο πριν αναχωρήσουν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής μίλησαν για την προετοιμασία καθώς και για τους στόχους τους στους αγώνες:

Χρήστος Βολικάκης

«Η προετοιμασία μας είχε ξεκινήσει αρκετά καλά , ωστόσο όσο η θερμοκρασία κατέβαινε τα πράγματα χειροτέρευαν γιατί το κρύο στην πίστα του ποδηλατοδρομίου δεν αντέχεται. Ως αποτέλεσμα ήταν να είμαι κρυωμένος λίγο πριν το ταξίδι. Ελπίζω να μη στοιχίσει αυτό στον αγώνα μου και να συνέλθω στο διάστημα που μεσολαβεί.

Όλα τα παγκόσμια κύπελλα έχουν πολύ υψηλό επίπεδο. Με τους αντιπάλους γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια αφού πάνω-κάτω είναι οι ίδιοι. Ο καθένας γνωρίζει το στυλ του άλλου. Όταν φθάσουμε και μέσα από τις πρώτες προπονήσεις θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αντίπαλοι.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα το Φεβρουάριο στο Μίνσκ σηματοδοτεί και το τέλος της αγωνιστικής σεζόν για μας. Ελπίζουμε να προκριθούμε και να κλείσουμε τη σαιζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για την επόμενη περίοδο ο στόχος θα είναι το Πανευρωπαϊκό το Σεπτέμβριο του 2013 για το οποίο υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μπροστά για να χαράξουμε τον προγραμματισμό μας.

Λάμπρος Βασιλόπουλος.

«Ηδη έχουμε τρέξει ένα κύπελλο . Η σαιζόν ξεκίνησε καλά για μας αφού κατακτήσαμε το μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό με το Χρ. Βολικάκη.

Αυτό τον καιρό κάνουμε προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την παλιά καλή ομάδα του ομαδικού σπριντ, ένα πλάνο που είχε μείνει πίσω καιρό λόγω πολλών προβλημάτων, οικονομικών αλλά και στελέχωσης με αθλητές. Τώρα στόχος μας είναι να ξαναφτιάξουμε από φέτος μια ικανή και ισχυρή ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο με φόντο τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

Στο Αγουας Καλιέντες η ομάδα μας αποτελείται από τρείς αθλητές και αυτό τη δεδομένη στιγμή είναι άθλος για τα οικονομικά της ομοσπονδίας μας. Είμαστε σε καλό δρόμο, παρά τα προβλήματα. Πρωταρχικός στόχος μας να φέρουμε χρόνο κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ 44.08 που το κατέχουμε  εδώ και χρόνια με την παλιά γνωστή τριάδα και σιγά-σιγά να καταφέρουμε να πλασαριστούμε στη πρώτη δεκάδα παγκοσμίως. Θέλουμε στην τετραετία που ξεκίνησε να δείξουμε δυναμική και να φέρουμε επιτυχίες που θα μας καθιερώσουν διεθνώς όπως κάναμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Μάθαμε πλέον να δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά αυτό δεν είναι ποτέ δικαιολογία για κανένα από εμάς. Πριν ακόμη από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, στο ποδηλατοδρόμιο δεν λειτουργεί ο κλιματισμός λόγω υψηλού κόστους.  Η νορμάλ θερμοκρασία στα ποδηλατοδρόμια όλου του κόσμου  είναι από 23-28 βαθμούς και εμείς κάνουμε προπόνηση με 13 βαθμούς στην καλύτερη των περιπτώσεων. Δεν μπορούμε έτσι να προσαρμόσουμε τους χρόνους μας στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε στην εκάστοτε χώρα που γίνονται αγώνες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα γιατί όταν ο αθλητής βρίσκεται σε διαδικασία φορμαρίσματος ο οργανισμός του γίνεται και πιο ευάλωτος σε ιώσεις  σε κάθε απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Παρόλα αυτά προσπαθούμε για το καλύτερο και έχω την πεποίθηση πώς το 2013 θα έχουμε πολύ καλές παρουσίες.»

You May Also Like

More From Author

6Comments

Add yours
  1. 6
    slot gacor

    Thanks for your posting. One other thing is when you are selling your property by yourself, one of the concerns you need to be conscious of upfront is how to deal with property inspection accounts. As a FSBO vendor, the key concerning successfully shifting your property and saving money with real estate agent profits is information. The more you recognize, the easier your property sales effort will likely be. One area where by this is particularly important is home inspections.

+ Leave a Comment