Αύγουστος : Μήνας Διακοπών ή ευκαιρία για προπόνηση ;

Estimated read time 1 min read

Καλοκαιρινές προπονήσεις για τις «Σιδερένιες Γυναίκες» (Iron Ladies)

Αύγουστος : Μήνας Διακοπών ή ευκαιρία για προπόνηση σε μία άδεια πόλη;

Η Αθήνα αδειάζει και το μυαλό των περισσοτέρων είναι στις καλοκαιρινές τους διακοπές και σε «αποδράσεις» σε παραλίες, νησιά και εξοχικά. Αυτό όμως δεν ισχύει για αρκετούς αθλητές και αθλήτριες, «επαγγελματίες» και ερασιτέχνες καθώς η πανδημία έχει μεταφέρει τους αγώνες από την άνοιξη και το καλοκαίρι για το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο & Νοέμβριο του 2020.

Παρά τις δυσκολίες εύρεσης αθλητικών εγκαταστάσεων (οι περισσότερες δημοτικές εγκαταστάσεις όπως κολυμβητήρια και γήπεδα στίβου είναι μη προσβάσιμες/ δεν λειτουργούν τον Αύγουστο) οι «σιδερένιοι» αθλητές και αθλήτριες – όπως ονομάζονται οι αθλητές και αθλήτριες Τριάθλου- συνεχίζουν τις καθημερινές τους προπονήσεις με το μυαλό τους στους αγώνες του φθινοπώρου.

Ανεξάρτητα από τους αγώνες οι Τριαθλητές δεν μπορούν να φανταστούν την καθημερινότητά τους χωρίς να κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο.

Το Τρίαθλο είναι ολυμπιακό άθλημα ξεκινώντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ από το 2000 και αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα σε όλο το Δυτικό κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξή του στην Ελλάδα : Ιδιώτες διοργανωτές,  ειδικός τύπος (ιστοσελίδες και περιοδικά),  ιδιωτικές ομάδες (Iron Teams), Χορηγοί κ.λπ. Πλέον κλείνει 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα και συνεχώς αναπτύσσεται. Πολλοί μιλούν για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ελλάδα και για το άθλημα που αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αθλητικού τουρισμού.

H καλύτερα οργανωμένη ομάδα Τριάθλου στην ομάδα (Athens Triathlon Team) που έχει τις περισσότερες επιτυχίες στους αγώνες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες -ιδίως στις γυναίκες- ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την προσθήκη νέων αθλητριών.

Η Αγγελική Χαμτζίδου, που είναι η πρώτη Ελληνίδα που ασχολήθηκε συστηματικά με το Τρίαθλο ξεκινώντας το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα από την Γιούτα των ΗΠΑ και εντάχθηκε στην ομάδα.

Η ελληνοαυστριακή Elena Weiss, γεννημένη στην Αυστρία, επίσης εντάχθηκε στην ομάδα πριν ένα μήνα και έχει ξεκινήσει προετοιμασία με τις υπόλοιπες αθλήτριες .

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Ψαρέλης ανέφερε σχετικά με τις νέες προσθήκες αλλά και την εντυπωσιακή αφοσίωση των αθλητριών στην προπόνηση τους, ιδιαίτερα στον κατεξοχήν μήνα των διακοπών : «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας δύο εξαιρετικές αθλήτριες. Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να προπονώ την Αγγελική Χαμτζίδου– 28-29 χρόνιά μετά από την περίοδο που ήμασταν συναθλητές στα πρώτα βήματα του Τριάθλου στην Ελλάδα. Εύχομαι η επιστροφή της στην Ελλάδα και η παρουσίαση της να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με το άθλημά μας. Επίσης θα ήθελα να καλωσορίσω στην ομάδα την Ελενα Weiss που από τις πρώτες προπονήσεις που έχει κάνει μαζί μας είμαστε όλοι πολύ εντυπωσιασμένοι. Παρότι προέρχεται από άλλα αθλήματα, έχει τον τέλειο σωματότυπο για το τρίαθλο και περιμένουμε να έχει μία εντυπωσιακή βελτίωση. Έχουμε αθλήτριες που προέρχονται και έχουν ζήσει σε διαφορετικά μέρη όλου του κόσμου και έχουν δημιουργήσει μία μοναδική αθλητική κουλτούρα. Για την αφοσίωση των αθλητριών μας στην προπόνηση δεν υπάρχουν λόγια. Είναι απόλυτα αφοσιωμένες στους αθλητικούς τους στόχους και αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και γι’αυτό δεν θεωρούν ως θυσία να κάνουν εντατική προπόνηση τον Αύγουστο/ στις διακοπές τους».

Τί είναι αυτό που παρακινεί όλες αυτές τις αθλήτριες να προπονούνται καθημερινά σε ένα τόσο απαιτητικό και μέχρι τώρα ανδροκρατούμενο άθλημα ;

Τί είναι αυτό που ωθεί αυτές τις ιδιαίτερες γυναίκες να προπονούνται καθημερινά μέσα στο καλοκαίρι κάτω από υψηλές θερμοκρασίες;

Τί είναι τελικά αυτό που ονομάζεται τριαθλητικός τρόπος ζωής (Triathlon Life);

Ρωτήσαμε μερικές από τα αθλήτριες της Athens Triathlon Team να μας μεταφέρουν τα κίνητρά μας και ίσως να εμπνεύσουν και άλλες γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ίσως με το Τρίαθλο.

Η Νικήτρια της γενικής κατάταξης στο τελευταίο τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης για το 2019 στο Σχινιά Κατερίνα Παπαιωάννου μας εξηγεί τι σηματοδοτεί για εκείνη ο Αύγουστος και γιατί το Τρίαθλο είναι τρόπος ζωής : «Για μένα ο Αύγουστος είναι ένας μήνας «δυναμικής παύσης», όπου μπορώ να συγκεντρώσω το μυαλό μου, να επαναπροσδιορίσω τους στόχους μου και να εκτιμήσω το πού βρίσκομαι και πού θέλω να πάω. Ίσως να μοιάζει εκκεντρικό, το να καθορίζει κανείς τη χρονιά του με βάση τον αθλητικό του προγραμματισμό κι αυτό να απωθεί κάποιους – ειδικά τις γυναίκες, όντας διστακτικότερες – που θεωρούν ότι δεν έχουν αγωνιστικές βλέψεις. Στην πραγματικότητα το τρίαθλο δεν είναι οι αγώνες, αλλά η καθημερινότητα. Είναι η καθημερινή ενασχόληση με τη βελτίωσή μας σε όποιο σημείο κι αν βρισκόμαστε, ο χρόνος με τους συναθλητές μας, η εναλλαγή αθλημάτων. Το επίπεδο δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη απέναντι στην αδράνεια».

Η ομογενής αθλήτρια από την Ζιμπάμπουε και καταγωγή από την Λήμνο Αθηνά Ψευτούδη μας δήλωσε επικοινωνώντας μαζί μας στα αγγλικά : “Όλοι συνδέουμε τους μήνες του καλοκαιριού, ειδικά τον κατεξοχήν  μήνα των διακοπών τον Αύγουστο ως μήνα ανάπαυσης, χαλαρώνοντας και ξαναγεμίζοντας τις μπαταρίες μας. Για εμάς τους ερασιτέχνες αθλητές στόχος  μας είναι να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον μήνα – όπου  οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις μας μειώνονται -για να κάνουμε λίγο περισσότερη προσπάθεια/ προπόνηση από το συνηθισμένο για να βελτιώσουμε τις αθλητικές μας δεξιότητες και την φυσική μας κατάσταση και να εργαστούμε με τον προπονητή μας στην βελτίωση κάποιων προπονητικών παραμέτρων, π.χ. την τεχνική μας. Για παράδειγμα φέτος το καλοκαίρι ακολούθησα ένα κολυμβητικό bootcamp για τριαθλητές διάρκειας 3 εβδομάδων, το οποίο απαιτούσε να ξυπνάω καθημερινά στις 6:00 για να είμαι μέσα στο νερό στις 7:00. Για εμένα ήταν το απόλυτο τεστ Δέσμευσης απέναντι στην αθλητική μου ενασχόληση. Για μένα, το να κάνω το τρίαθλο δεν είναι απλώς μια φυσική πρόκληση σε καθημερινή βάση, αλλά κυρίως μία νοητική.”

Η Αγγελική Χαμτζίδου μας ανέφερε και εκείνη με τη σειρά της τι σηματοδοτεί για εκείνη ο Αύγουστος : “ Ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών αλλά  πάντα  θεωρούσα ότι είναι ο καλύτερος μήνας για νέα ξεκινήματα δεδομένου ότι σου  δίνει τη δυνατότητα να εντάξεις κάτι που αγαπάς στην καθημερινότητα σου, πριν ξεκινήσει ο κυκεώνας των υποχρεώσεων του Σεπτέμβριου. Εξάλλου ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον όρο « διακοπές». Για εμένα σημαίνει ότι σταματάω καθετί που μου προκαλεί στρες και ασχολούμαι με πράγματα που μου δίνουν χαρά και ικανοποίηση. Μέσα σε αυτά είναι και η αερόβια άσκηση και κυρίως το κολύμπι, το τρέξιμο και η ποδηλασία. Για εμένα η αφετηρία δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί κάποια γυναίκα να ξεκινήσει από το μηδέν χωρίς καμία εμπειρία σε κανένα άθλημα. Σημασία έχει η διαδρομή. Να βλέπεις τον εαυτό σου να εξελίσσεται και να  βελτιώνεται ψυχικά και σωματικά. Άλλωστε όταν  μπορείς να ανταπεξέλθεις και να βελτιώνεσαι σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα το μέσα σου γιγαντώνεται και νιώθεις δυνατός να ανταπεξέλθεις σε κάθε δυσκολία”.

Η Ελίνα Λιάνη, που έχει ήδη συμπληρώσει 6 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ομάδα μας και έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της γυναικείας ομάδας της Athens Triathlon Team μας εξηγεί τα προσωπικά της αθλητικά κίνητρα : «Αυτό που με παρακινεί να αθλούμαι ακόμα και στις διακοπές μου, με τον έναν ή άλλον τρόπο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει. Δηλαδή και στις διακοπές μου θα φάω θα κοιμηθώ άρα θα αθληθώ. Ο αθλητισμός αποτελεί πλέον βασική ανάγκη. Όπως απολαμβάνω ένα ωραίο φαγητό, όπως απολαμβάνω τον ύπνο, έτσι απολαμβάνω και την προπόνηση. Δεν χρειάζομαι στόχους και αγώνες για να με παρακινήσουν να αθληθώ. Αθλούμαι γιατί μου αρέσει. Όταν στις διακοπές δεν υπάρχει δυνατότητα για προπόνηση σε μορφή τριάθλου προσπαθώ να βρω άλλους τρόπους άθλησης. Ακόμα και να αργήσουν οι αγώνες, όσο είμαι καλά, θα κάνω προπόνηση σα να προετοιμάζομαι για αυτούς.».

Συνομιλήσανε με την Elena Weis αγγλικά, γλώσσα που νοιώθει πιο άνετα και μας είπε: “ Στο Τιρόλο, το μέρος της Αυστρίας που μεγάλωσα, η άσκηση είναι μέρος της ζωής. Στην παιδική μου ηλικία κάναμε σκι και παγοδρομία το χειμώνα και το καλοκαίρι ορειβασία, κολύμπι και ιστιοπλοΐα στις λίμνες. Ζω στην Ελλάδα τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια. Όταν οι θερμοκρασίες γίνονται πολύ ζεστές προπονούμαι νωρίς το πρωί. Η μέρα μου ξεκινά με μια προπόνηση για τρέξιμο ή ποδήλατο, που με κάνει να νιώθω θετική ενέργεια. Αυτό δεν διαταράσσει την οικογενειακή μου ζωή καθώς οι προπονήσεις μου γίνονται νωρίς, επομένως είμαι ελεύθερη να κάνω άλλα πράγματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην προπονηθώ, καθώς είναι εύκολο να φέρω ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο ή μαγιό στις διακοπές”.

Η γνωστή αθλητικογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου και πολύ πλέον  έμπειρη τριαθλήτρια -που έχει συμπληρώσει πάνω από 6 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ομάδα-  μας εξήγησε τη σημασία που έχει το Τρίαθλο στη ζωή της  αναφέροντας χαρακτηριστικά: « Για μένα προσωπικά το τρίαθλο -που ουσιαστικά εκφράζει τον αθλητισμό στη ζωή μου- είναι το «πρότελευταίο» πράγμα που θα βγάλω από την καθημερινότητά μου, όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά μου. Με βοηθάει να τα βγάζω πέρα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε όλους τους υπόλοιπους ρόλους μου». Αναφορικά με την θέση που έχει η άθληση στις διακοπές αναφέροντας:  «Στις διακοπές τα …διακόπτω όλα εκτός από την άθληση. Αυτή είναι το οξυγόνο μου και η ανάγκη μου για αυτήν είναι αδιάκοπη.”

You May Also Like

More From Author

343Comments

Add yours
  • 2
   fachanwalt arbeitsrecht essen

   Hello there! That is my 1st remark right here so I just desired to give a quick shout out and say I really get pleasure from reading your articles. Can you advise another blogs/websites/boards that deal with the same subjects? Thanks a ton! sasilu.se/map6.php blanda finbetong f?¶r hand

  • 4
   website traffic website

   An excellent share! I have just forwarded this onto a colleague who were accomplishing a little bit homework on this. And he actually requested me lunch simply because I uncovered it for him… lol. So let me reword this…. Many thanks for that food!! But yeah, many thanks for shelling out time to debate this matter listed here on your Net internet site.

 1. 6
  Paul

  Incredible! This blog looks just like my old one!
  It’s on a completely different topic but it has pretty much the same layout and design.
  Outstanding choice of colors!

  • 7
   web traffic statistics

   Thanks for your personal marvelous posting! I certainly enjoyed examining it, you will end up a terrific writer. I will make sure to bookmark your website and could return sooner or later. I would like to inspire you to surely carry on your good crafting, Possess a nice holiday weekend! enugn.se/map8.php hvad betyder juridisk

 2. 9
  web hosting when

  Hello, I do think your site might be having browser compatibility
  issues. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I merely wanted to give you a quick heads up!
  Other than that, great site!

 3. 10
  http://t.co/NMmJ0IfVIL

  I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy
  on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more
  often. Did you hire out a developer to create your theme?

  Superb work!

   • 13
    see website traffic for free

    Undeniably feel that which you explained. Your favorite rationale seemed to be on the net The best matter to know about. I say to you, I definitely get irked even though folks take into consideration concerns that They simply don’t learn about. You managed to strike the nail upon the highest and likewise described out The entire factor without having possessing aspect-consequences , folks normally takes a sign. Will probably be again to acquire extra. Many thanks

  • 17
   Personaldienstleistung München

   An excellent share! I’ve just forwarded this on to a friend who had been conducting slightly analysis on this. And he essentially bought me breakfast resulting from the fact that I found it for him… lol. So allow for me to reword this…. Many thanks with the food!! But yeah, thanks for expending some time to discuss this topic right here on your internet site.

 4. 26
  your asmr

  This design is steller! You most certainly know
  how to keep a reader amused. Between your wit and your videos,
  I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 5. 32
  where asmr

  I blog quite often and I truly appreciate your information. The article has truly
  peaked my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for
  new details about once per week. I opted in for your Feed as well.

  • 34
   e zigarette

   When I originally remaining a comment I surface to own clicked around the -Notify me when new opinions are extra- checkbox and from now on when a remark is included I get four emails with the very same remark. Probably There exists an easy process you can remove me from that assistance? A lot of many thanks!

  • 35
   flügeltransporte berlin

   Undoubtedly believe that which you stated. Your favorite justification gave the impression to be on the net the best thing to be familiar with. I say to you personally, I unquestionably get irked when persons contemplate problems that They simply have no idea about. You managed to hit the nail on the highest and described out the whole thing with no having side-consequences , folks could have a sign. Will probably be back again to get more. Thanks

  • 36
   Google Ads in Hamburg

   I really enjoy your website.. Terrific colors & theme. Did you produce This web site you? Be sure to reply again as I’m wishing to develop my very own web site and need to know where you received this from or precisely what the theme is named. Many thanks!

 6. 38
  this scoliosis surgery

  Attractive section of content. I just stumbled upon your site
  and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your
  blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently
  fast.

  • 40
   AdWords Hamburg

   Howdy would you brain permitting me know which webhost you’re utilizing? I’ve loaded your weblog in 3 various Internet browsers and I need to say this weblog hundreds a good deal speedier then most. Can you advise a great Web internet hosting company at a good price? Quite a few many thanks, I value it!

 7. 41
  there quest bars

  Heya! I know this is somewhat off-topic but I had to ask.
  Does building a well-established website such as yours
  require a lot of work? I am brand new to blogging but I do write in my journal daily.
  I’d like to start a blog so I will be able to
  share my own experience and feelings online. Please let
  me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring
  blog owners. Thankyou! quest bars http://bit.ly/3C2tkMR quest
  bars

  • 47
   organic traffic

   I truly adore your website.. Fantastic colors & topic. Did you develop this web site you? You should reply back again as I’m seeking to build my really have web site and wish to learn where you bought this from or what the concept known as. Many thanks!

 8. 54
  bit.ly

  Greetings, I believe your blog could be having web browser compatibility issues.
  When I take a look at your blog in Safari, it looks fine but
  when opening in I.E., it has some overlapping issues.

  I merely wanted to give you a quick heads up! Other than that, wonderful
  site! ps4 games https://bit.ly/3z5HwTp ps4 games

  • 58
   Agentur AdWords aus Nürnberg

   Hello I am so joyful I found your Site, I really located you by error, when I had been wanting on Bing for another thing, Nonetheless I’m below now and would the same as to mention many thanks lots to get a marvelous write-up in addition to a all spherical thrilling web site (I also love the topic/layout), I don’t have time to appear more than everything in the intervening time but I have saved it and also additional your RSS feeds, so when I have enough time I are going to be back to examine quite a bit a lot more, Please do keep up the excellent function.

  • 60
   fachanwalt arbeitsrecht essen

   I truly adore your site.. Great colors & topic. Did you produce this Website oneself? Make sure you reply back as I’m trying to create my incredibly possess web page and would like to learn where you bought this from or exactly what the topic is known as. Many thanks!

  • 62
   google traffic

   Once i initially still left a remark I show up to acquire clicked around the -Notify me when new remarks are additional- checkbox and Any longer each time a comment is additional I get four e-mails with the exact same comment. Probably There’s an uncomplicated system you may get rid of me from that service? Many many thanks!

 9. 64
  http://j.mp

  Hey there I am so excited I found your website, I really found you by mistake, while I was browsing on Bing for something else, Anyways I am here now and would
  just like to say cheers for a incredible post and a all round
  enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the
  moment but I have bookmarked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read more, Please do
  keep up the great b. https://parttimejobshiredin30minutes.wildapricot.org/ part time jobs
  hired in 30 minutes

 10. 70
  ps4 games in

  Greetings! I’ve been reading your web site for some time now and
  finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Humble Texas!
  Just wanted to say keep up the good work!

 11. 72
  doverto loperte

  Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Cheers!

 12. 156
  frolpwecerit

  Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

 13. 157
  wordpress hosting

  Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

 14. 169
  for more info

  Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any manner you possibly can remove me from that service? Thanks!

 15. 182
  see

  Aw, this was a very nice post. Finding the time and actual effort to generate a good articleÖ but what can I sayÖ I hesitate a whole lot and don’t seem to get anything done.

 16. 190
  zortilo nrel

  Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say fantastic blog!

 17. 195
  https://jackpotpoker.org/

  Dengan memilih untuk bermain di mesin yang membayar tuainan slot kasino gratis adalah dengan mengetahui jenis mesin di tempat itu. Beberapa mesin menutupi uang tunai aktual sementara yang lain tidak. Bermain mesin slot online yang membayar uang nyata memastikan bahwa gamer mendapatkan lebih banyak peluang untuk menang dengan setiap putaran.

 18. 197
  Europa-Road

  Good ?V I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 19. 200
  zortilonrel

  Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have truly loved surfing around your weblog posts. In any case I’ll be subscribing on your feed and I hope you write again very soon!

 20. 217
  dynamic qr code generator

  I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 21. 223
  Hoa Okerlund

  I think this website holds some really superb info for everyone. “A kiss, is the physical transgression of the mental connection which has already taken place.” by Tanielle Naus.

 22. 224
  גנרטור

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 23. 225
  gralion torile

  Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good site!

 24. 226
  Estefana Limbaugh

  I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I?¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website 🙂

 25. 238
  Arap ağıza boşalma

  Watch Free Birbirini Siken Travesti Hot Porn Birbirini Siken Travesti Videos and Download it.
  Birbirini Siken Travesti porn videos. 10:
  00. İki azgın travesti otel odasında buluşmaya karar veriyor.
  Görünüşte iki güzel bayanmış gibi duran deli gibi sikmeye
  başlıyorlar. götten sikiş izle travesti pornosu izle travestiler.

 26. 242
  discover more here

  Hi, Neat post. There is a problem with your site in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a large portion of people will miss your fantastic writing because of this problem.

 27. 247
  zmozeroteriloren

  Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 28. 248
  Photography Books

  Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 29. 250
  How to Write a Business Plan for a Metal Frameworks For Construction Of Bridges Business

  My spouse and i ended up being relieved when Raymond managed to round up his survey through the ideas he came across out of the web site. It is now and again perplexing to just always be giving away ideas that many the others have been making money from. And we all remember we need you to thank for that. The most important illustrations you’ve made, the simple website menu, the relationships you help create – it’s got many sensational, and it is assisting our son and our family understand that concept is entertaining, which is especially indispensable. Many thanks for all!

 30. 268
  it's too expensive for me

  Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

 31. 274
  http://nastroyke-info.ru/

  Hello I am so thrilled I found your website, I really found you by accident,
  while I was searching on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like
  to say kudos for a fantastic post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
  go through it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great b.

 32. 275
  карта мира на стену из дерева

  Good day I am so excited I found your website, I really found you by accident, while
  I was searching on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like to
  say kudos for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to go through it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please
  do keep up the great job.

 33. 279
  Manning C

  Hey! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently

 34. 286
  хранение электроники

  You’re so cool! I do not believe I’ve read through something like this before.
  So wonderful to discover somebody with a few genuine thoughts on this topic.
  Seriously.. thank you for starting this up.
  This web site is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality!

 35. 287
  http://masakra.ru/

  Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be at the internet the simplest factor to keep in mind
  of. I say to you, I definitely get irked at the same time as folks consider
  issues that they plainly do not understand about. You managed to hit the nail upon the highest as
  well as defined out the whole thing without
  having side effect , folks could take a signal.

  Will probably be back to get more. Thank
  you

 36. 298
  сведение тату минск

  Can I simply just say what a relief to discover an individual who truly understands what
  they’re discussing on the net. You certainly understand how to
  bring a problem to light and make it important. More people must look at this and understand this side of
  the story. It’s surprising you are not more popular since you most certainly have the gift.

 37. 319
  http://vopros-remonta-info.ru/

  Hello there, I discovered your website by the use of Google even as looking for a similar topic, your web site got here up,
  it seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, just turned into alert to your weblog thru Google, and located that
  it’s really informative. I am going to be careful for
  brussels. I’ll appreciate in case you proceed this in future.
  A lot of other folks will be benefited out of your writing.
  Cheers!

 38. 320
  https://vyvod-iz-zapoya-minsk.online/

  I’ve been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts
  in this sort of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled
  upon this site. Studying this information So i’m happy
  to exhibit that I have an incredibly excellent
  uncanny feeling I found out exactly what I needed.

  I so much certainly will make sure to do not forget this web
  site and give it a glance on a constant basis.

 39. 328
  yes-dacha.ru

  Hi there would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price? Cheers, I appreciate it!

 40. 331
  delaremontnika.ru

  With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any techniques to help protect against content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

 41. 332
  remstrdom.ru

  I am really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A handful of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any advice to help fix this issue?

 42. 334
  infoda4nik.ru

  Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told was a entertainment account it. Glance complicated to far added agreeable from you! By the way, how can we keep up a correspondence?

+ Leave a Comment