Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κορυφαία διοργάνωση Τριάθλου στην Ελλάδα!

Estimated read time 1 min read

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η κορυφαία διοργάνωση Τριάθλου στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου!

Περίπου 200 αθλητές, καθώς και περισσότεροι από  800 λάτρεις του αθλήματος και συνοδοί βρέθηκαν στο Λουτράκι για να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο και Μεσογειακό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και τη Μεσογειακή Ομοσπονδία Τριάθλου, με φορέα υλοποίησης το αθλητικό και προπονητικό κέντρο SPORTCAMP.

Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους αθλητές, και με προδιαγραφές εφάμιλλες των διεθνών διοργανώσεων Τριάθλου, το Πρωτάθλημα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και επισκέπτες. Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, οι ελληνικές συμμετοχές σημείωσαν, μάλιστα, αύξηση που ξεπέρασε το 50%, αντικατοπτρίζοντας την επιτυχία και την καλή φήμη της περσινής εξίσου επιτυχημένης διοργάνωσης.

Με τους τριαθλητές να πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση στα πλαίσια της αναμέτρησης με τους συναθλητές τους αλλά και με τις ίδιες τους τις δυνάμεις, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει έναν συναρπαστικό αγώνα, κυριότερα λόγω των μποφόρ που κατέστησαν εξαιρετικά απαιτητικό το σκέλος της κολύμβησης. Με την αποφασιστικότητα και τον αυθορμητισμό τους, την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά και οι έφηβοι που συμμετείχαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα κάτω των 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχή διεξαγωγή του πρωταθλήματος εργάστηκαν περισσότεροι από 25 εθελοντές, 18 κριτές, 20μελές προσωπικό, και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας. Παρόντες στη διοργάνωση, συμμετέχοντας μάλιστα στις απονομές, ήταν ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Πετρίτσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης, και ο κ. Γιάννης Τσεκούρας Sales Manager της Club Hotel Casino Loutraki που μαζί με το WAVES Café φιλοξένησαν μέρος της διοργάνωσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προς μεγάλη ικανοποίηση των τοπικών αρχών και φορέων, που ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους διοργανωτές για την επόμενη χρονιά, το Λουτράκι αναδείχτηκε και πάλι ως κορυφαίος αθλοτουριστικός προορισμός, με τεράστιες προοπτικές παράτασης της τουριστικής περιόδου μέσα από ανάλογες διοργανώσεις για το μέλλον.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στον Δήμο ΛουτρακίουΠεραχώρας και Αγίων Θεοδώρων για  την άψογη φιλοξενία και την πολυεπίπεδη συνεργασία, καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ειδικότερα. Επιπλέον, η Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά το Λιμενικό Σώμα Κορίνθου, το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περαχώρας, τη «Lifegueard Hellas» και την  «Ολυμπία Οδό» που με την παρουσία και την συνδρομή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Λουτρακίου. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι στη διοργάνωση συνέδραμαν  παρέχοντας σημαντικό και ανιδιοτελές έργο εθελοντικές ομάδες, ιδιαίτερα ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών-Τμήμα Κορίνθου, οι φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Αγ. Θεοδώρων.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours