Τελετή παράδοσης & παραλαβής στο “νεοσύστατο” Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Estimated read time 0 min read

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κων/νος Αρβανιτόπουλος και ο απερχόμενος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, υποδέχθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τη νέα πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που σήμερα ολοκληρώνεται μια πορεία ενός χρόνου, με έναν άνθρωπο που με συνδέουν δεσμοί φιλικοί χρόνων και τον θαυμάζω για την πορεία και τη διαδρομή του,  στη ζωή, στον αθλητισμό και στην πολιτική. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, όπως γνωρίζουμε όλοι, έχει δώσει τη ζωή του στον Αθλητισμό, έχει προσφέρει και έχει γνώσεις και όραμα για αυτόν. Κάτι το οποίο έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης με την παρουσία του, δίνει στην πολιτική, δεν παίρνει από αυτήν, και δεν έχει ανάγκη από τα αξιώματά της. Χαρακτηρίζεται από συνέπεια, προσήλωση στο στόχο και αποτελεσματικότητα. Είμαι περήφανος που συνεργαστήκαμε, διότι προχώρησαν πράγματα που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια, όπως τα «προνόμια» για τους αθλητές, η αναδιάρθρωση που έγινε στα πρωταθλήματα, το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ, αλλά και τα αθλητικά σχολεία. Συνεργαστήκαμε κάτω από δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, που δεν άφησαν «αλώβητο» τον Αθλητισμό, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και γι αυτό θέλω να τον συγχαρώ για την εν γένει προσφορά του.

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πω, παίρνοντας το λόγο, ότι αντιλαμβάνομαι τις σκέψεις και τους προβληματισμούς για τα θέματα δομής και συνάρθρωσης της δομής του Αθλητισμού με κάποιο άλλο Υπουργείο. Έχουμε όμως ένα γεγονός, την επανασύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ούτως η άλλως τα δύο Υπουργεία ήταν και θα παραμείνουν πολύ κοντά. Όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Ιωαννίδης, υπάρχει απόλυτη συνάφεια.
Εμείς είμαστε εδώ μαζί με τον καλό μου φίλο τον Γιάννη Ανδριανό, προκειμένου να συνεχίσουμε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια, η οποία μέσα σε 12 μήνες, προχώρησε κάτω από την πολιτική εποπτεία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και με βασικό μοχλό τον «κόουτς» και τους συνεργάτες του.
Γνωρίζω ότι και ο κ. Αρβανιτόπουλος και ο κ. Ιωαννίδης το πονούν πολύ αυτό που κάνουν και το πιστεύουν και θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ.
Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς βλέπουμε πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα, να υφίστανται κλονισμό ή να τίθενται σε μια σφαίρα δυσπιστίας. Πρέπει να υπερασπίσουμε αυτές τις αξίες και τις λειτουργίες. Η διαπαιδαγώγηση, μέσω της άθλησης, στο σώμα και την ψυχή είναι πριν από όλα και πάνω απ όλα, καθήκον ενός συγκροτημένου κράτους. Και αυτό είναι πάνω και πέρα από την οποιαδήποτε, αναγκαία μεταρρύθμιση. Θέλουμε μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, αλλά στους συγκεκριμένους τομείς πρέπει να έχει ρόλο, παρουσία και αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά, ο τομέας του αθλητισμού σε πολλές εκφάνσεις του, όπως για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, αποτελεί ένα από τα τελευταία μαζικά κινήματα, είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι, με τα συν και τα πλην του, αλλά κινητοποιεί τον κόσμο. Δίνει κίνητρο σε δυνάμεις της κοινωνίας και ιδιαίτερα στους νέους, ο αθλητισμός. Σημασία έχει λοιπόν, να σταθούμε σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, διότι οι καλοί καπετάνιοι στη φουρτούνα φαίνονται. Και ο κ. Αρβανιτόπουλος και ο κ. Ιωαννίδης, ήταν πολύ καλοί καπετάνιοι και θέλω να τους ευχαριστήσω ως Υπουργός που αναλαμβάνει το επανασυσταθέν Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για όλα αυτά που προσέφεραν. Επίσης θέλω να επισημάνω, ότι είναι  πολύτιμοι σύμβουλοι και συμπαραστάτες για όλους μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Στόχος μας ήταν να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για τα παιδιά μας. Έχουμε την υποχρέωση να καλυτερεύσουμε τη ζωή τους, την παιδεία τους και να τους μυήσουμε στον αθλητισμό γιατί αθλητισμός σημαίνει υγεία σωματική, πνευματική και ψυχική. Μάλιστα σήμερα ανέβηκε στο διαδίκτυο, στο πρόγραμμα «ΔΗΛΟΣ», μία μελέτη με ότι νεότερο όσον αφορά την έρευνα που έχει γίνει παγκοσμίως πάνω στον σακχαρώδη διαβήτη, μια δουλειά 7 μηνών και συνολικά 122 σελίδων. Εκεί μπορεί να απευθυνθεί όποιος έχει σάκχαρο και να διαπιστώσει ότι ο αθλητισμός, πολλές φορές, μπορεί να νικήσει και το χάπι και την ινσουλίνη.
Επαναφέραμε τα κίνητρα για τους αθλητές με νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, για όσους αθλητές διακρίθηκαν από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι σήμερα, το διάστημα δηλαδή που τα είχαμε καταργήσει λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ντόπινγκ στους Έλληνες αθλητές.
Ο Υπουργός θα βάλει σε νέο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και το πρόγραμμα «ΕΥ ΖΗΝ», βάσει του οποίου θα μετριούνται οι αθλητικές επιδόσεις αλλά και ο σωματότυπος των παιδιών μέχρι την 3η Γυμνασίου, έτσι ώστε οι γονείς των παιδιών να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν κάθε χρόνο την ομαλή ανάπτυξή τους.
Έχουμε επίσης την υποχρέωση να κάνουμε τις σχολές προπονητών και για τις 23 ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι μια τροπολογία που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών και θα δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ, μέσω των σχολών προπονητών να αποκτούν και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έτσι με καλύτερους προπονητές θα έχουμε και καλύτερο αθλητισμό.
Έχουμε άλλο ένα πρόγραμμα με το οποίο επιθυμούμε, όσα παιδιά τελειώνουν το Δημοτικό, να γνωρίζουν και κολύμπι. Δυστυχώς, πέρσι, από τους 191 που χάσαμε από πνιγμό, τα 47 ήταν παιδιά.
Ετοιμάζουμε και 2 αθλητικά πειραματικά σχολεία, το ένα εκ των δύο στη Βόρειο Ελλάδα, που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο του Λυκείου και θα λειτουργούν σαν Ακαδημίες, όπου οι μαθητές αθλητές θα εισάγονται αξιοκρατικά και θα μπορούν να διαμένουν και να σιτίζονται δωρεάν. Έτσι θα βοηθήσουμε τον αγωνιστικό αθλητισμό και μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει και τμήμα ΑΜΕΑ.
Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, περιμένουμε να πάρουμε 12 εκατομμύρια απ’ το Υπ. Οικονομικών. Είναι τα χρήματα που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, έτσι ώστε η μείωση του προϋπολογισμού για τις ομοσπονδίες να είναι μόνο της τάξης του 30% σε σχέση με πέρσι.
Θα βοηθήσουμε τον κ. Ανδριανό όλοι μας, ώστε όλα να πάνε καλά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αρβανιτόπουλο για τα καλά του λόγια. Πράγματι, μας συνδέουν κοινοί αγώνες σε πολλά επίπεδα. Επίσης, με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο γνωριζόμαστε χρόνια και από το χώρο της δημοσιογραφίας. Όσο για το φίλο μου τον Γιάννη Ιωαννίδη, έχει προσφέρει πολλά στον Αθλητισμό αλλά και στην πατρίδα.
Είναι για μένα μεγάλη τιμή να μου εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός να συνεχίσω το έργο του φίλου του Γιάννη Ιωαννίδη, ενός ανθρώπου  που όπως είπα πριν από λίγο η προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό εδώ και δεκαετίες από οποιοδήποτε πόστο και αν βρέθηκε, εντός και εκτός της πολιτικής, με ελάχιστους μπορεί να συγκριθεί. Ο «κόουτς», μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, κράτησε ψηλά τη σημαία του ελληνικού Αθλητισμού και στις δύο θητείες του. Αντιμετώπισε με υπευθυνότητα δύσκολα προβλήματα και έθεσε μεταξύ άλλων, γερά θεμέλια για το μέλλον και με την επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μία αδικία που είχε γίνει και ένα λάθος.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός είναι πολλά και γνωστά. Και πρώτα από όλα το τεράστιο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης. Η κρίση έχει δημιουργήσει τα δικά της, εξαιρετικά στενά, δεδομένα, η κοινωνία το ζει, εμείς το ζούμε, αλλά είναι γνωστό και επομένως δυστυχώς, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός η παιδεία, ήταν και αυτά «θύματα» αυτής της κρίσης και των περικοπών. Οι αθλητές μας, οι προπονητές, οι ομοσπονδίες, αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά προβλήματα, δίνουν μάχες. Άλλωστε έτσι έχουν μάθει από μικρά παιδιά να αγωνίζονται μέσα στην αρένα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με αυτοθυσία, με αυταπάρνηση. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους με τα δεδομένα που έχουμε, με τις δυνάμεις που έχουμε, με τα λίγα χρήματα που έχουμε, με την ορθολογική χρησιμοποίηση τους. Αυτοί οι αθλητές μας γεμίζουν υπερηφάνεια και συγκίνηση με τις επιτυχίες ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Τα προβλήματα της χρηματοδότησης είναι γνωστά, ακούσαμε κάποια προγράμματα, κάποιες πολιτικές που έχει προχωρήσει ο φίλος Γιάννης Ιωαννίδης. Είναι ευθύνη μας, όπως προανέφερα, με τους περιορισμένους πόρους που πλέον διαθέτουμε, να τους αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με υπευθυνότητα, με αποτελεσματικότητα, προσήλωση στη νομιμότητα και σωστή ιεράρχηση των αναγκών. Είναι ευθύνη και χρέος μας οι αθλητές μας να μπορούν να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις προπονήσεις τους, πράγμα που δε γίνεται σήμερα. Δείχνουν  κατανόηση, αλλά πρέπει και εμείς να σταθούμε δίπλα τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να έχουμε τις επιτυχίες και τις χαρές που συνεχίζουν να μας δίνουν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Η κρίση διόγκωσε όλα τα κοινωνικά προβλήματα και βεβαίως μαζί και τα προβλήματα που εκδηλώνονται μέσα και γύρω από τους αγωνιστικούς χώρους. Η έξαρση της βίας στα γήπεδα, είναι ένα πολυδιάστατο πρόβλημα, το έχουμε συζητήσει και στην Υποεπιτροπή αθλητισμού, που ήμασταν μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη και είχαμε δουλέψει σε αυτό. Είναι ένα πρόβλημα πολυσύνθετο και θέλει πολλή δουλειά κα συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία.
Με τον Υπουργό και φίλο Πάνο θα δουλέψουμε σκληρά, μαζί σε όλους αυτούς τους στόχους που είναι εθνικοί. Δε θέλω να πω κάτι περισσότερο. Να ξέρετε ότι με ειλικρίνεια θα συνεργαζόμαστε. Θέλω το Γιάννη δίπλα μου πάντα, να είναι σύμβουλος, διότι μας συνδέει και οικογενειακή φιλία. Δε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όπως και εκείνος δεν τα έκρυψε ποτέ. Και νομίζω ότι η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη βάση για τη συνεργασία μας και για να πετύχουμε τους στόχους μας. Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά».

You May Also Like

More From Author

205Comments

Add yours
 1. 4
  Rosalie

  Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you
  using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress
  because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform.

  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 2. 6
  Jayme

  hey there and thank you for your info – I’ve certainly picked up
  anything new from right here. I did however
  expertise some technical points using this site, since I experienced to reload the website
  many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will
  often affect your placement in google and can damage your high
  quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of
  your respective exciting content. Ensure that you update this again soon.

 3. 8
  Jermaine

  Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.
  It will always be exciting to read content from other writers and practice something from other websites.

 4. 9
  Vonnie

  We stumbled over here coming from a different page and thought I may as well check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to checking out your web page again.

 5. 12
  Carmella

  We’re a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your site provided us with useful info to work on. You’ve performed a formidable activity and our whole group can be grateful to you.

 6. 15
  Antonia

  Your style is very unique in comparison to other folks
  I’ve read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just bookmark this web site.

 7. 16
  Muhammad

  Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the
  simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people
  think about worries that they plainly do not
  know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing
  without having side effect , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 8. 17
  Fermin

  I am extremely impressed along with your writing
  talents as neatly as with the format on your weblog. Is this a paid subject matter or did you
  customize it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it is uncommon to look a nice blog like this
  one these days..

 9. 20
  Fran

  Heya i am for the first time here. I came across this
  board and I find It really useful & it helped me out a lot.
  I hope to give something back and help others like you helped me.

 10. 22
  Albert

  Hello just wanted to give you a brief heads up and let
  you know a few of the pictures aren’t loading properly.

  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 11. 23
  Melaine

  Thanks a bunch for sharing this with all people you actually understand
  what you’re talking approximately! Bookmarked.
  Kindly additionally visit my site =). We
  could have a hyperlink exchange arrangement among us

 12. 24
  Antonio

  I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later.
  All the best

 13. 25
  Kitty

  naturally like your web-site however you need to test the
  spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the reality on the other hand I’ll surely
  come back again.

 14. 26
  ig

  If you are going for most excellent contents like me, just pay a visit this web site all the time for the reason that
  it provides quality contents, thanks

 15. 28
  Johnny

  Hello, Neat post. There’s an issue along with your site in web explorer, might check this?
  IE nonetheless is the marketplace chief and a big portion of folks will miss your wonderful writing because of this problem.

 16. 29
  Nina

  I used to be recommended this web site by means of my cousin. I am not positive whether or not this publish is
  written via him as no one else understand such targeted approximately my
  problem. You are wonderful! Thanks!

 17. 30
  Buford

  First of all I want to say terrific blog! I had a quick question in which I’d like to ask if
  you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing.
  I have had difficulty clearing my thoughts in getting my thoughts
  out there. I do take pleasure in writing but it just
  seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost simply just trying to figure out
  how to begin. Any ideas or tips? Cheers!

 18. 31
  Shanon

  Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

 19. 33
  Boyd

  Aw, this was a very nice post. Spending some time and actual effort to generate a
  top notch article… but what can I say… I hesitate a lot and never
  seem to get nearly anything done.

 20. 36
  Spencer

  Hi are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started
  and create my own. Do you require any coding knowledge to
  make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 21. 38
  Marisa

  Hi there! I simply would like to give you a huge thumbs up for the excellent info you’ve got
  here on this post. I’ll be coming back to your site for
  more soon.

 22. 39
  Rosaura

  When someone writes an post he/she maintains the image of a user in his/her mind
  that how a user can understand it. Therefore that’s why this post is
  amazing. Thanks!

 23. 41
  Raymundo

  What i don’t understood is if truth be told how you are not really a lot more neatly-appreciated than you may be right now.
  You’re so intelligent. You understand therefore considerably in the case of this matter, made me in my view imagine it from so
  many various angles. Its like men and women don’t seem to be interested except
  it is one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs outstanding.
  Always deal with it up!

 24. 44
  Eloise

  I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing,
  it’s rare to see a nice blog like this one nowadays.

 25. 46
  Birgit

  I was curious if you ever thought of changing the layout of
  your site? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve
  got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better?

 26. 47
  Leora

  Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look
  of your web site is wonderful, as well as the content!

 27. 50
  Jami

  You’ve made some good points there. I looked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 28. 51
  Marianne

  I truly love your site.. Excellent colors & theme.
  Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m trying
  to create my very own site and would like to find out where you got
  this from or what the theme is called. Appreciate it!

 29. 53
  Gretta

  I must thank you for the efforts you have put in writing this
  blog. I’m hoping to check out the same high-grade content by you in the future as well.

  In truth, your creative writing abilities has motivated me to
  get my own site now 😉

 30. 56
  Winfred

  I do not even know how I finished up right here, but I
  thought this publish was great. I do not recognize who you are
  however certainly you’re going to a famous blogger for those who are not already.
  Cheers!

 31. 59
  Scott

  Thanks for some other magnificent article.
  The place else may just anyone get that type of info in such an ideal approach of
  writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am at the search for such information.

 32. 61
  Tahlia

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

  Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community
  will be grateful to you.

 33. 62
  Georgiana

  Hello outstanding website! Does running a blog such as this take a lot of
  work? I’ve no expertise in computer programming but I had been hoping to start my own blog
  soon. Anyways, if you have any suggestions or tips for new blog owners please share.

  I know this is off subject nevertheless I just had to ask.
  Kudos!

 34. 63
  Chandra

  Hmm is anyone else encountering problems with
  the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the
  blog. Any responses would be greatly appreciated.

 35. 65
  Hugh

  Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure
  where to begin. Do you have any points or suggestions?
  Thank you

 36. 66
  Elana

  I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it
  up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later.
  Cheers

 37. 67
  Bridgett

  Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping. I just wanted to give you
  a quick heads up! Other then that, great blog!

 38. 68
  Elaine

  Good day! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thank you!

 39. 69
  Leonora

  Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say excellent blog!

 40. 71
  Elaine

  I’m not sure why but this blog is loading incredibly slow for me.

  Is anyone else having this issue or is it a issue on my
  end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 41. 72
  Caitlyn

  Today, while I was at work, my sister stole my iphone and
  tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.
  I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 42. 73
  Fay

  Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after
  I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr…
  well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!

 43. 78
  Clyde

  I think this is one of the most important information for me.

  And i am glad reading your article. But want to remark on few general things,
  The site style is great, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 44. 81
  Chloe

  Definitely believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the
  net the easiest thing to be aware of. I say to you,
  I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole
  thing without having side-effects , people
  can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 45. 82
  Tristan

  I believe that is among the most significant information for
  me. And i’m happy studying your article. However should remark on few
  normal issues, The website style is perfect, the articles is truly excellent : D.
  Excellent process, cheers

 46. 83
  ig

  Hi, I do believe this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I may return yet again since I
  bookmarked it. Money and freedom is the greatest way
  to change, may you be rich and continue to guide others.

 47. 85
  Mike

  Thanks for some other informative web site.
  The place else may I am getting that type of information written in such a perfect means?
  I have a undertaking that I am just now running on, and I’ve been at the look out
  for such information.

 48. 86
  Alejandrina

  This design is wicked! You most certainly know how
  to keep a reader amused. Between your wit and your videos,
  I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 49. 90
  Randy

  I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts
  in this kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website.
  Reading this information So i am happy to express that I’ve a
  very excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I most without a doubt will make sure to do not fail
  to remember this site and give it a look on a continuing basis.

 50. 94
  Estela

  Hello there, I discovered your website by way of Google even as looking
  for a comparable subject, your web site came up, it looks
  good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, just become alert to your weblog thru Google, and located that it’s
  really informative. I’m gonna watch out for brussels. I will appreciate should
  you continue this in future. Numerous folks might be benefited out of your
  writing. Cheers!

 51. 95
  Gus

  Useful information. Fortunate me I found your web site accidentally, and I’m stunned
  why this coincidence did not happened in advance!
  I bookmarked it.

 52. 96
  Ebony

  I am not sure the place you’re getting your info, but
  great topic. I needs to spend a while finding out much more or working out more.
  Thanks for magnificent information I used to be looking for this info for my mission.

 53. 97
  Nereida

  Definitely believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the
  net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries
  that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined
  out the whole thing without having side effect , people can take a
  signal. Will probably be back to get more. Thanks

 54. 101
  Pamela

  Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 55. 102
  Tamika

  My brother suggested I might like this web site.

  He was entirely right. This post actually made my day.

  You cann’t imagine just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 56. 103
  Junior

  I truly love your site.. Excellent colors & theme.

  Did you develop this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my very own website and would love to know where you
  got this from or exactly what the theme is called. Appreciate it!

 57. 104
  Hallie

  Having read this I believed it was extremely enlightening.
  I appreciate you taking the time and energy to put this article together.

  I once again find myself spending way too much time both reading and
  posting comments. But so what, it was still worthwhile!

 58. 105
  Orval

  Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Appreciate it

 59. 107
  Ingrid

  My brother suggested I might like this website.
  He was entirely right. This post actually made my
  day. You cann’t imagine simply how much time I had
  spent for this info! Thanks!

 60. 110
  Lionel

  Fantastic items from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re simply extremely great.
  I actually like what you’ve acquired right here, really like what you’re stating and the
  way wherein you say it. You make it entertaining and you continue to take care of to
  stay it wise. I can’t wait to learn much more from you.
  This is really a wonderful site.

 61. 111
  Freda

  Hi would you mind letting me know which webhost you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot quicker
  then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price?
  Kudos, I appreciate it!

 62. 112
  Annetta

  My coder is trying to convince me to move to
  .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number
  of websites for about a year and am anxious about switching to another platform.

  I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import
  all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

 63. 113
  Eloy

  Howdy, I believe your web site may be having web browser compatibility
  issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine but when opening
  in I.E., it’s got some overlapping issues. I merely wanted to give you a
  quick heads up! Besides that, great website!

 64. 114
  Tegan

  Aw, this was an extremely nice post. Taking a few minutes and actual effort to produce a good article… but what can I say… I hesitate a lot and
  don’t manage to get anything done.

 65. 115
  Melisa

  Great website you have here but I was curious if you knew of any message boards that cover the same topics talked
  about here? I’d really love to be a part of group where I can get
  responses from other knowledgeable people that
  share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Bless you!

 66. 118
  Roslyn

  Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Chrome.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something
  to do with web browser compatibility but I figured I’d post to
  let you know. The style and design look great though!
  Hope you get the issue solved soon. Thanks

 67. 119
  Valeria

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable information to work on. You have done
  a formidable job and our entire community
  will be grateful to you.

 68. 120
  Maurine

  Every weekend i used to pay a quick visit this web page, for the reason that i want enjoyment, for the reason that this this web site
  conations truly nice funny stuff too.

 69. 121
  Elane

  Appreciating the hard work you put into your website
  and detailed information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Wonderful
  read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 70. 122
  Taylah

  Hi! I’ve been following your web site for a while now and finally got the bravery to go
  ahead and give you a shout out from New Caney Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic
  work!

 71. 123
  Kris

  This is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere.
  Simple but very precise information… Many thanks for
  sharing this one. A must read article!

 72. 125
  Lavonne

  My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less.

  I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and am concerned about switching to another
  platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress
  posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 73. 126
  Ward

  Whats up very cool blog!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your web site and take
  the feeds additionally? I’m glad to seek out a lot of useful info here within the put up, we want work out extra strategies on this
  regard, thanks for sharing. . . . . .

 74. 128
  Minna

  Your style is very unique in comparison to other folks
  I’ve read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess
  I’ll just bookmark this web site.

 75. 129
  Shaunte

  This is the perfect site for everyone who wants to find out about this topic.
  You understand so much its almost hard to argue with
  you (not that I really will need to…HaHa).
  You definitely put a new spin on a subject that has been written about for years.
  Great stuff, just excellent!

 76. 130
  Ezra

  Fascinating blog! Is your theme custom made
  or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple
  adjustements would really make my blog stand out.
  Please let me know where you got your theme.
  With thanks

 77. 131
  Wally

  Unquestionably believe that which you stated. Your favorite
  justification appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole
  thing without having side-effects , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 78. 132
  Hollis

  When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with
  the same comment. Is there any way you can remove me from that service?
  Bless you!

 79. 136
  Elizabet

  I’m curious to find out what blog system you’re working with?
  I’m experiencing some small security issues with my latest site and I’d like to find something more risk-free.
  Do you have any suggestions?

 80. 137
  Jeff

  Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your augment and
  even I achievement you access consistently quickly.

 81. 139
  Julieta

  Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 82. 140
  Mitchell

  Hey! I know this is kind of off-topic but I had to ask.

  Does running a well-established website like yours take
  a lot of work? I’m brand new to running a blog
  but I do write in my diary on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I will be able to share my
  experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of
  ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

 83. 142
  Latonya

  Hola! I’ve been following your blog for some time
  now and finally got the bravery to go ahead and
  give you a shout out from Atascocita Texas! Just wanted to tell you keep
  up the excellent work!

 84. 143
  Dolly

  Greetings, I think your site could possibly be
  having internet browser compatibility issues. Whenever
  I take a look at your site in Safari, it looks fine however, when opening in I.E., it
  has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with
  a quick heads up! Other than that, excellent website!

 85. 146
  Gwen

  Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it,
  you’re a great author. I will be sure to bookmark your
  blog and will eventually come back down the road.
  I want to encourage one to continue your great job, have a nice holiday weekend!

 86. 151
  Eve

  Thanks for finally talking about > Τελετή παράδοσης & παραλαβής στο “νεοσύστατο” Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

  – Cyclingworld.gr < Liked it!

 87. 153
  Myron

  Heya this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone
  with experience. Any help would be enormously appreciated!

 88. 154
  Clara

  Thank you for any other fantastic post. The place else
  could anybody get that type of information in such an ideal means of writing?
  I have a presentation next week, and I am on the
  search for such info.

 89. 156
  Rudy

  Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Excellent choice of colors!

 90. 157
  Sadye

  I have to thank you for the efforts you have put in writing this site.
  I am hoping to see the same high-grade content from you
  in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me
  to get my very own site now 😉

 91. 158
  Indira

  Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before
  but after browsing through many of the articles I
  realized it’s new to me. Regardless, I’m certainly happy I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking
  back regularly!

 92. 160
  Joycelyn

  May I simply just say what a comfort to uncover a person that really understands what they’re
  discussing over the internet. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important.

  More and more people have to read this and understand this side of your story.
  I was surprised you’re not more popular because you surely have the
  gift.

 93. 161
  Sharyl

  I have to thank you for the efforts you have put in penning this site.

  I’m hoping to check out the same high-grade content by you
  in the future as well. In fact, your creative writing abilities
  has encouraged me to get my own site now 😉

 94. 162
  Phillip

  Hello would you mind letting me know which web host you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog
  loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web
  hosting provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 95. 163
  Keri

  wonderful issues altogether, you simply gained a logo new reader.
  What may you suggest about your post that you made a few days in the past?
  Any certain?

 96. 166
  Mack

  Hi to every one, for the reason that I am genuinely keen of reading this weblog’s post to be
  updated on a regular basis. It carries nice material.

 97. 169
  Chasity

  Hello there, I found your blog by means of Google even as looking for a related matter,
  your site came up, it seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, just became aware of your blog via Google, and located that it is really informative.
  I am gonna be careful for brussels. I’ll be grateful if you happen to continue this in future.
  Many other folks will probably be benefited from your writing.
  Cheers!

 98. 170
  Lauri

  I am really impressed together with your writing skills and also with the layout in your weblog.

  Is this a paid topic or did you customize it yourself?
  Either way stay up the nice quality writing, it’s uncommon to see a
  great weblog like this one these days..

 99. 172
  Merlin

  Hi there! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
  There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Thank you

 100. 175
  Anke

  Hey! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my good old room mate!

  He always kept talking about this. I will forward this write-up to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 101. 176
  Liam

  Please let me know if you’re looking for a author
  for your blog. You have some really great posts and I
  think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load
  off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for
  a link back to mine. Please send me an email if interested.

  Kudos!

 102. 178
  Jung

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our
  community. Your site provided us with valuable info to work
  on. You have done an impressive process and our whole neighborhood will likely be grateful to you.

 103. 179
  Aubrey

  Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told used to be a enjoyment account it.
  Glance complex to more delivered agreeable from you!

  However, how could we be in contact?

 104. 180
  Valentina

  Whats up very nice site!! Man .. Excellent .. Amazing ..
  I will bookmark your blog and take the feeds also? I
  am happy to find numerous helpful information here within the submit, we want work out more techniques on this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 105. 182
  Johnie

  My family members all the time say that I am killing my time here at net,
  but I know I am getting knowledge all the time by reading thes fastidious posts.

 106. 183
  Vanita

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I
  have really enjoyed browsing your blog posts.
  In any case I will be subscribing to your rss feed
  and I hope you write again very soon!

 107. 184
  Lila

  I am really loving the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any internet browser compatibility problems?
  A couple of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any advice to help fix this issue?

 108. 185
  Sung

  After checking out a handful of the articles on your blog, I really appreciate your
  way of writing a blog. I book-marked it to my bookmark site list and will be
  checking back soon. Take a look at my web site
  as well and tell me your opinion.

 109. 186
  Syreeta

  Howdy! This article could not be written much
  better! Looking through this post reminds me of my previous
  roommate! He always kept talking about this. I will forward
  this article to him. Pretty sure he’ll have a very good
  read. Many thanks for sharing!

 110. 187
  Abbie

  of course like your web-site but you have to check the spelling on several of your posts.

  A number of them are rife with spelling problems and I in finding it
  very troublesome to tell the truth however I’ll definitely come back again.

 111. 188
  Devon

  Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and everything. But imagine if you added some
  great images or video clips to give your posts
  more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this website could certainly be
  one of the best in its field. Fantastic blog!

 112. 189
  Lawerence

  Superb blog! Do you have any hints for aspiring writers?

  I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices
  out there that I’m completely overwhelmed ..
  Any tips? Many thanks!

 113. 190
  Everette

  I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly
  a lot often inside case you shield this hike.

 114. 191
  Nicholas

  I’m really enjoying the design and layout of your blog.

  It’s a very easy on the eyes which makes it much more
  enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out
  a developer to create your theme? Superb work!

 115. 194
  Tiffany

  Hello just wanted to give you a brief heads up and
  let you know a few of the images aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsers and both show the
  same results.

 116. 196
  Jewel

  Hi! I could have sworn I’ve visited this blog before but after browsing through some of the posts I realized it’s new to me.
  Anyways, I’m certainly pleased I came across it and I’ll
  be bookmarking it and checking back regularly!

 117. 197
  Maricruz

  Simply want to say your article is as astonishing.

  The clearness for your submit is just nice and i could think you’re a professional on this subject.
  Fine with your permission let me to seize your feed to stay up to date with forthcoming
  post. Thanks a million and please keep up the gratifying
  work.

 118. 198
  Morgan

  fantastic put up, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector don’t notice this.
  You should continue your writing. I’m sure, you
  have a huge readers’ base already!

 119. 202
  Lauren

  Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Very helpful info particularly the last part 🙂 I care for
  such information much. I was looking for this certain info for a long time.

  Thank you and best of luck.

 120. 203
  Ernie

  It is actually a great and useful piece of information. I’m glad that you shared this useful info
  with us. Please stay us up to date like this. Thank you
  for sharing.

 121. 205
  Felix

  I was wondering if you ever thought of changing the layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

+ Leave a Comment