12η Διεθνή Σύνοδο για Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών

Estimated read time 1 min read

Για μία ακόμη χρονιά η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία συνεχίζει τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες στην Αρχαία Ολυμπία με πρώτη δράση, τη 12η Διεθνή Σύνοδο για Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών που θα γίνει από τις 12 έως και τις 19 Μαΐου 2013.

Ως ειδικό θέμα της Συνόδου επελέγη το «Ολυμπιακή κληρονομιά: Ολυμπιακοί Αγώνες και οι εκπαιδευτικές τους προκλήσεις».

Οι Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες, οι οποίες έχουν φθάσει πλέον τις 145 ανά τον κόσμο, δίνουν για άλλη μια χρονιά το καθιερωμένο ραντεβού τους στη ΔΟΑ, προκειμένου να επιμορφωθούν, να παρουσιάσουν το έργο τους και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις.

Θα πάρουν μέρος 105 εκπρόσωποι Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών από 82 χώρες, οι ομιλητές θα είναι 11 και η Τελετή Έναρξης θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 17:00, με τον Πρόεδρο της ΔΟΑ Ισίδωρο Κούβελο να απευθύνει χαιρετισμό.

 

Για το 2013 που είναι μεταολυμπιακή χρονιά, ως κυρίως θέμα όλων των Συνόδων της ΔΟΑ επελέγη η Ολυμπιακή Κληρονομιά, εγκαινιάζοντας την τακτική ορισμού διαφορετικού κυρίως θέματος των Συνόδων κάθε έτος.

Θα ακολουθήσει η 53η Διεθνής Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες, η οποία θα γίνει φέτος μεταξύ 11 και 25 Ιουνίου 2013. Από τις 21 έως και τις 28 Ιουλίου 2013, η ΔΟΑ διοργανώνει τη 10η Διεθνή Σύνοδο για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής, ενώ τον Σεπτέμβριο (1-29/9/2013) διοργανώνεται το 20ό Διεθνές Σεμινάριο Ολυμπιακών Σπουδών για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της ΔΟΑ να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να προάγει συνεργασίες με τη διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα, συνεχίζονται και φέτος οι επιτυχημένες συνεργασίες της με πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως τοGeorgetown, το Yale και το Harvard, αλλά και με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα με τις ετήσιες Συνόδους της ΔΟΑ, στις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία συνεχίζεται με επιτυχία το 4ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών (επιπέδου Master) που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, με τη συμμετοχή 30 φοιτητών από 24 χώρες.

 

You May Also Like

More From Author

67Comments

Add yours
 1. 25
  Clomid how to take

  Ecza dolabında sadece ilaçların değil, ilkyardım malzemelerinin de bulunması gerekir.

  Böylece acil durumlarda hemen müdahale etmek mümkün olacaktır.
  Ecza dolabında bulunması gereken ilkyardım malzemeleri şunlardır;
  Üçgen Sargı Bezi: yaralanan kol ya da bacağın sarılması
  ve askıya alınması için kullanılır.

+ Leave a Comment