Cretan Cycling Challenge

Estimated read time 1 min read
Σας καλωσορίζουμε στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Ο αγώνας ‘Cretan Cycling Challenge’ είναι ένας από τους  προκριματικούς αγώνες, για πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 το οποίο θα διεξαχθεί στο Τρέντο της Ιταλίας, δίνοντάς σας ταυτόχρονα την ευκαιρία να συνδυάσετε τη θάλασσα και τις εξοχές μέσα από ένα αγώνα που διασχίζει διαδρομές μέσα σε ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές, πλατάνια και καστανιές. Η εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκεται μπροστά από το υδροψυχαγωγικό πάρκο της ‘Λιμνούπολης’ μόλις 7 χλμ. από το κέντρο των Χανίων. Το πάρκο υπόσχεται σε όλους τους συμμετέχοντες και τις οικογένειες τους μια υπέροχη ανάμνηση, αφού μπορούν να απολαύσουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε συνδυασμό με τη Κρητική φιλοξενία.

  

Limnoupolis: Περιοχή εκκίνησης -ΤερματισμούTIME TRIAL (AT. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ)

Ημερομηνία:                17.05.2013

Απόσταση:                   21,5χλμ. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 106μ.

Χρέωση συμμετοχής:     € 35

Ώρα εκκίνησης:            15.00
Εγγράφες:                   Μέχρι 30.04.2013. Για καθυστερήσεις η χρέωση συμμετοχής επιβαρύνεται με € 15 επιπλέον.
Εγγραφείτε έως τις 31.3.2013 και θα μπείτε στη κλήρωση για μία δωρεάν διαμονή στο 5*                                                ξενοδοχείο MINOA PALACE για τρεις ημέρες!

H οργανωτική επιτροπή σχεδίασε έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, μήκους 21,5 χλμ σε μια σχετικά επίπεδη διαδρομή, με μερικές μικρές ανηφόρες και κατηφόρες.  Ο αγώνας διασχίζει 6 χωριά   (Bαρύπετρο – Αγιά – Αλικιανός – Σκινές  – Φουρνές – Μυλωνιανά), πριν επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού.
Η υψομετρική διαφορά κυμαίνεται από 75μ. στο σημείο εκκίνησης στα 106μ. στο 13 χλμ.  το οποίο είναι και το υψηλότερο σημείο του αγώνα. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι επίσης 106μ.
Το τελευταίο χλμ. είναι σχεδόν επίπεδο, αλλά 500μ. πριν τον τερματισμό υπάρχουν δύο διαδοχικές στροφές, μία δεξιά και αμέσως πριν μπούμε στα τελευταία 300 ελαφρά ανηφορικά μέτρα μέχρι τον τερματισμό μια αριστερή στροφή.

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jdhtfjlwwuccohhf

Κάντε klick στο χάρτη για λεπτομέρειες!


ROAD RACE

Ημερομηνία:             19.05.2013

Απόσταση:                118χλμ. συνολικά σε κυκλική διαδρόμη 59χλμ.  Σύνολο υψομετρικών των δύο στροφών 1380μ.

Χρέωση συμμετοχής:   € 50

Ώρα εκκίνησης:          10.00

Εγγράφες:                 Μέχρι 30.04.2013. Για καθυστερήσεις η χρέωση συμμετοχής επιβαρύνεται με € 20 επιπλέον.
Εγγραφείτε έως τις 31.03.2013
για μία δωρεάν διαμονή στο 5* ξενοδοχείο MINOA PALACE για τρεις ημέρες!

Μία κυκλική διαδρομή μήκους 59 χλμ. επιλέχτηκε από την οργανωτική επιτροπή. Οι ποδηλάτες, οι οποίοι πρόκειται να δοκιμάσουν να προκριθούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρέπει να καλυψουν 2 στροφές. Η διαδρομή στα πρώτα 20 χλμ., μέχρι το χωριό ‘’Μάλεμε’’ είναι επίπεδη, μετά το 20,6ο χλμ η διαδρομή περιλαμβάνει  μερικά διαδοχικά ανεβοκατεβάσματα  απόστασης 800μ  με μια μέση κλίση 7%.  Στο 31,6ο  χλμ περίπου βρίσκεται το δεύτερο σημαντικό τμήμα της διαδρομής, με σημαντικές διαδοχικές αναβάσεις, μήκους 700 και 800μ με μέσες κλίσεις 8%και 7%  αντίστοιχα.  Στο 39,5 χλμ βρίσκεται η τελευταία ανάβαση μήκους 1,5 χλμ. με μέση κλίση 6%.
Η υψομετρική διαφορά του σιρκουϊ κυμαίνεται από 75μ. στην εκκίνηση και στα 358μ στη μέγιστη τιμή του στο 40ο χλμ. Η συνολική υψομετρική διαφορά του σιρκουϊ είναι 690μ. Σύνολο υψομετρικών των δύο στροφών 1380μ.
Το τελευταίο χλμ. είναι σχεδόν επίπεδο, αλλά 500μ. πριν τον τερματισμό υπάρχουν δύο διαδοχικές στροφές, μία δεξιά και αμέσως πριν μπούμε στα τελευταία 300 ελαφρώς  ανηφορικά μέτρα μέχρι τον τερματισμό μια αριστερή.

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jwvyyijzmhvcznkd

Ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά μέρη του αγώνα, όπως τα Χανιά, τον Πλατανιά, το Ακροτήρι και την περιοχή της εκκίνησης και του τερματισμού.

Κάντε klick στο χάρτη για λεπτομέρειες!

Ο αγώνας
Μια μαζική εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ. Ένας ατομικός χρονομετρητής που θα τοποθετηθεί στο ποδήλατο σας θα είναι διαθέσιμος. Η επίσημη χρονομέτρηση των συμμετεχόντων θα διαρκέσει έως τις 14:30 μ.μ. Συμμετέχοντες που θα αφιχθούν μετά από αυτή την ώρα δεν θα καταταχθούν από το διοργανωτή.

Οι ηλικιακές κατηγορίες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες είναι ως ακολούθως:
16-29 (κατηγορία Challenger)
30-65+ με διακύμανση ξεχωριστής βράβευσης και πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανά 5 έτη (30-34,35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,+65. Η σειρά εκκίνησης θα εξαρτηθεί από τις παρακάτω παραμέτρους:

1.     Προτεραιότητα έχουν οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012 και η τελική κατάταξή τους, κατόπιν στο ίδιο box θα είναι οι εθνικοί πρωταθλητές, αποστέλλοντας ή επιδεικνύοντας το ανάλογο έγγραφο.
2.    Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα εγγραφούν νωρίτερα θα ακολουθήσουν.

Οι ζώνες υδοτροφοδοσίας
Δύο ζώνες υδροτροφοδοσίας θα υπάρχουν μέσα στον αγώνα, η πρώτη θα βρίσκεται στο 21ο χλμ. και η δεύτερη στο 40ο, παρέχοντας στους συμμετέχοντες ενεργειακά τρόφιμα και ισοτονικά ποτά, νερά, μπανάνες, χυμούς κ.α. Επίσης, στη ζώνη τερματισμού θα υπάρχουν άλλες δυο περιοχές με ανάλογα προϊόντα για τους συμμετέχοντες.

Απονομές νικητών
Η οργανωτική επιτροπή θα βραβεύσει τους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας με διάφορα έπαθλα και μετάλλια. Επιπρόσθετα, διάφορα ειδικά έπαθλα θα προσφερθούν στους 3 πρώτους νικητές της γενικής του αγώνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.Τέλος, θα βραβευτεί η πρώτη ομάδα. Επιπρόσθετα θα βραβευτού οι τρεις πρωτοι Ανδρες/Γυναίκες του Cretan Cycling Challenge Experience, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ξεχωριστά αμέσως μετά το τέλος των αγώνων με μετάλλια της διοργάνωσης του Cretan Cycling Challenge.

Χρεώσεις συμμετοχής
Οι χρεώσεις συμμετοχής περιλαμβάνουν:

  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Ατομικά δώρα
  • Ζώνες τροφοδοσίας
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη
  • Χώρος φύλαξης ποδηλάτων
  • Τεχνική κάλυψη

•    Ελεύθερη είσοδος στο υδροψυχαγωγικό πάρκο και πάνω από 50% έκπτωση σε μέλη οικογενειών σε περίπτωση που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα παιχνίδια.
•    50% έκπτωση σε όλους τους συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους, σε ημερήσια κρουαζιέρα στη δημοφιλή παραλία του ‘Μπάλου’ με τα πράσινα νερά.

 

ROAD RACE EXPERIENCE
Ημερομηνία:               19.05.2013

Απόσταση:                  Μια στροφή των 59 χλμ. Με συνολικά υψομετρικά 690 μ.

Χρέωση συμμετοχής:    €40

Ώρα εκκίνησης:           10.00

Εγγραφές:                  Μέχρι 30.04.2013. Για καθυστερήσεις η χρέωση συμμετοχής επιβαρύνεται με € 15 επιπλέον.
Αυτός ο αγώνας είναι χωρίς αμφιβολία μια αξέχαστη εμπειρία για όλων των ειδών των ποδηλατών που είναι λάτρεις της φύσης σε συνδυασμό με το ποδήλατο.

CRETAN NIGHT CRITERIUM

Ημερομηνία: 18 Mαϊου 2013
Εκκίνηση: 18:00 – 21.30
Διαδρομή: ΠΙΣΤΑ ΠΑΡΚ
Το Σάββατο το βράδυ 18.05.2013 πριν τον αγώνα αντοχής της Κυριακής, θα διοργανωθεί ένα νυκτερινό κριτήριου με  πριμ στους 3 πρώτους νικητές (λεπτομέρειες αργότερα).
Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες οι οποίοι διαθέτουν elite ή έφηβων δελτίο. Απαραίτητη πριν τους αγώνες είναι η επίδειξη του δελτίου που έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Π.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: registration@sphellas.com

YOUNG CHALLENGE

Ο αγώνας ‘YOUNG CHALLENGE’ είναι ένας ένας αγώνας για μικρά παιδιά με δελτίο ΕΟΠ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.05.2013, ώρα εκκίνησης 18.15 με συνδιοργανωτή τον Ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ.

You May Also Like

More From Author

2Comments

Add yours

+ Leave a Comment