Από την αρχαία Ολυμπία στο Λονδίνο.

Φιλανθρωπικές ορθοπεταλιές από Άγγλους θρύλους του ράγκμπι και του κρίκετ θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα στην Αρχαία Ολυμπία και θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαϊου στο Λονδίνο με ενδιάμεσο σταθμό την Ιταλία.

Ο Λόρενς Νταλάτζιο και ο Φλίντοφ Φρέντυ, θρύλοι του αγγλικού ράγκμπι και κρίκετ αντίστοιχα, διοργανώνουν κάθε χρόνο έναν ποδηλατικό φιλανθρωπικό ταξίδι τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Φέτος, λόγω  των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το ταξίδι αυτό θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι αυτό συμβαίνει και για να διαφημιστεί η Ελλάδα εν όψει του καλοκαιριού.

Έτσι, 300 ποδηλάτες από την Αγγλία έφθασαν σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Διεθνής αερολιμένας γέμισε από Άγγλους ποδηλάτες που ήρθαν στην χώρα μας για να συμμετάσχουν στο φιλανθρωπικό αυτό ταξίδι.

Ο κ. Νάσος Στίβενσον ελληνοάγγλος και μεγάλος φιλέλληνας που βοηθά τη διοργάνωση στην Ελλάδα μίλησε στο protothema.gr και τόνισε πως «το ταξίδι αυτό γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό αλλά και είναι και μια διαφήμιση για την Ελλάδα τώρα που περνά δύσκολες στιγμές. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν 3000 χιλιόμετρα περίπου ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία».

Πηγή : www.protothema.gr

 

You May Also Like

More From Author

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment