Το Τρίαθλο στην Ελλάδα : Ερευνα για τους Τριαθλητές στην Ελλάδα

Triathlon Training

Athens Triathlon Team

Δελτίο Τύπου
Αποτελέσματα μίνι έρευνας γύρω από τους Έλληνες Τριαθλητές:
Ηλικία, Μορφωτικό Επίπεδο, Ωρες προπόνησης, Αγαπημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, Διαθέσιμος Αθλητικός Εξοπλισμός, Κριτήρια επιλογής αθλητικού εξοπλισμού, κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής, αγαπημένη αγωνιστική απόσταση, πεποιθήσεις για το ρόλο της άσκησης/ προπόνησης στην ζωή τους κ.τ.λ.

Αθήνα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τρίαθλο
Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στο Δυτικό κόσμο τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες είναι το τρίαθλο (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) που από το 2000 (Ολυμπιακοί Αγώνες, Σίδνεϋ) είναι πλέον επίσημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το τρίαθλο αναπτύσσεται πλέον ταχύτητα και στην χώρα μας με νέους αθλητές όλων των ηλικιών να ασχολούνται με αυτό συστηματικά.
Οι βασικοί λόγοι της ανάπτυξής του είναι ότι προσφέρει πολλά οφέλη (σωματικά και ψυχικά) στους αθλούμενους :
• Η κολύμβηση, ποδηλασία και το τρέξιμο είναι πιο δημοφιλείς αερόβιες μορφές άσκησης σε όλο τον κόσμο. Σε επίπεδο αερόβιας άσκησης θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο άθλημα.
• Προσφέρει ολοκληρωμένη μυϊκή εκγύμναση.
• Έχει πολύ μικρά ποσοστά τραυματισμών
• Βοηθάει σημαντικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και τη μείωση του σωματικού λίπους.
• Μειώνει το οξειδωτικό στρες, αυξάνει την καθημερινή ενέργεια και την παραγωγικότητα και πάνω από όλα αυξάνει την αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. («Αφού μπορώ να κάνω κάτι τόσο δύσκολο, μπορώ να κάνω οτιδήποτε»)
Η εντυπωσιακή ανάπτυξη δημιούργησε αρκετά ερωτήματα στα οποία προσπαθούμε να απαντήσουμε:
• Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν συστηματικά τρίαθλο στη χώρα μας; Ποια είναι η ηλικία τους και το μορφωτικό τους επίπεδο;
• Τι αθλητικό εξοπλισμό διαθέτουν και τι συμπληρώματα διατροφής καταναλώνουν; Με ποια κριτήρια επιλέγουν και αγοράζουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό, π.χ το ποδήλατο και τα παπούτσια τρεξίματος τους;
• Πόσες μέρες και ώρες ανά εβδομάδα προπονούνται; Τι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν συστηματικά στην προετοιμασία τους;
• Ποιες είναι οι πεποιθήσεις τους αναφορικά με τα οφέλη της άσκησης και της προπόνησης στην υγεία τους;
Επιχειρήσαμε να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα αναλύοντας ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια που ξεκινήσαμε να στέλνουμε στην ομάδα μας από το ξεκίνημα το lockdown τον Μάρτιο. Η μίνι έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Hλικία.
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά υπάρχει μία συνεχή μείωση των ηλικιακών κατηγοριών 18-24 και 25-30 αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε αγώνες τριάθλου και ιδιαίτερα Ironman και ταυτόχρονη αύξηση των υπολοίπων ηλικιακών κατηγοριών.
Στην ομάδα Athens Triathlon Team το εύρος της ηλικίας των αθλητών είναι από 20+ μέχρι και 67 ετών.

Μόρφωση
Ένα χαρακτηριστικό του Τρίαθλου, γνωστό και από έρευνες στο εξωτερικό, είναι το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των αθλητών και αθλητριών του. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη δική μας έρευνα
Από τα μέλη της Athens Triathlon Team το 65% είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και το υπόλοιπο 35% κάτοχοι ακαδημαϊκού τίτλου (πρώτο πτυχίο) από ΑΕΙ.

Αθλητικός Εξοπλισμός
Υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός που διαθέτουν όλοι οι τριαθλητές δηλαδή γυαλάκια κολύμβησης, μαγιό κολύμβησης, κράνος, παπούτσια τρεξίματος κ.λπ. καθώς και αυτό που πλέον θεωρείται δεδομένος δηλαδή ποδηλατικά παπούτσια, αθλητικά γυαλιά, ποδηλατικά ρούχα κ.λπ.
Πέρα από τα παραπάνω προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε και τα ποσοστά κατοχής σε είδη αθλητικού εξοπλισμού με πιο εξεζητημένα είδη, τα περισσότερα από τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά περισσότερο τους τριαθλητές.
To εύρος του εξοπλισμού των τριαθλητών είναι αρκετά μεγάλο και αυτό αποδεικνύεται/ επιβεβαιώνεται από τα παρακάτω ποσοστά:
• Το 95 % διαθέτει gps ρολόι
• To 95 % διαθέτει wetsuit
• Το 90 % διαθέτει παλμογράφο
• Το 90 % διαθέτει turbo trainer
• To 75 % διαθέτει ποδήλατο δρόμου
• Το 50 % διαθέτει ποδήλατο χρονομέτρου
• Το 20 % διαθέτει ποδήλατο ορεινής ποδηλασίας
Ως βασικές πηγές επιρροής στην επιλογή του αθλητικού τους εξοπλισμού οι τριαθλητές ανέφεραν τις παρακάτω :
• Γνώμη Προπονητή : 86,67%
• Γνώμη Συναθλητών: 66,67%
• Φήμη Κατασκευαστών : 60%
• Άρθρα σε ιστοσελίδες και περιοδικά : 40%
• Γνώμες αθλητών σε forum : 40%
• Χρήση από elite αθλητές : 40%

Αγορά Ποδηλάτου
Το 53,33 % συμφωνεί ή συμφωνεί απόλυτα ότι ένας αρχάριος στο τρίαθλο είναι καλύτερα να αγοράζει ποδήλατο δρόμου και όχι τριάθλου ενώ το 46,67% δεν εκφράζει γνώμη σε αυτό (ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί).

Ως βασικό κριτήριο αγοράς του ποδηλάτου δεν είναι η τιμή ή η φήμη του κατασκευαστή αλλά η γεωμετρία του σκελετού (40%) και δεύτερο κριτήριο έρχεται η σχέση ποιότητας προς τιμή (26,67%).

Αγορά παπουτσιού τρεξίματος
Είναι εντυπωσιακό ότι οι τριαθλητές ότι ως κριτήρια αγοράς παπουτσιών τρεξίματος δεν λαμβάνουν υπόψιν τους την τιμή, το βάρος, την αισθητική, τη φήμη του κατασκευαστή, ή τη διόρθωση του πρηνισμού. Τους ενδιαφέρει σχεδόν αποκλειστικά η αποτελεσματικότητα της απορρόφησης των κραδασμών (80%, σε ερώτηση με δικαίωμα μίας επιλογής)

Συμπληρώματα Διατροφής
Τα gel υδατανθράκων και οι ταμπλέτες ηλεκτρολυτών είναι τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής. Η λίστα των συμπληρωμάτων διατροφής που καταναλώνονται είναι
• Gel υδατανθράκων – 80%
• Ταμπλέτες ηλεκτρολυτών – 75%
• Αθλητικό- Ισοτονικό Ποτό – 60%
• Ενεργειακή μπάρα – 40%
• Πολυβιταμίνη – 30%
• Μπάρα Πρωτεΐνης – 25%
• Συμπληρώματα Σιδήρου – 25%
• Σκόνη Πρωτεΐνης – 15%

Εμπειρία στο τρίαθλο
Η ομάδα είναι μίγμα έμπειρων και νέων τριαθλητών. Το 50% αχολείται με το Τρίαθλο 1-3 χρόνια, το 35% 4-6 χρόνια και μόλις ένα 15% περισσότερα από 7 έτη.

Προπονητικές Συνήθειες – Ημέρες και ώρες προπόνησης ανά εβδομάδα
Το μεγαλύτερο ποσοσοτό (%) προπονούνται 6 ημέρες την εβδομάδα και έχουν ένα ρεπό. Καθώς η προπονητική φιλοσοφία είναι στην ποιότητα της προπόνησης οι ώρες προπόνησης δεν είναι ιδιαιτέρα υψηλές.

Οι «καθαρές» ώρες αερόβιας προπόνησης είναι για το 68,42 % στις 6-10 ώρες. Φυσικά υπάρχει και ένα ποσοστό αθλητών που δαπανούν περισσότερες ώρες στην προπόνηση. Πιο συγκεκριμένα ένα 21,05 % που προπονείται 11-15ώρες ανά εβδομάδα και ένα ποσοστό 10,53% που αφιερώνει 16-20 ώρες στην προπόνησή του.

Προπονητικές εγκαταστάσεις
Που προπονούνται συστηματικά οι αθλητές της ομάδας (δυνατότητα πολλαπλών απαντήσεων):
• 85 % τρέχουν σε δημόσιο δρόμο
• 80 % κολυμπούν σε θάλασσα
• 75 % κολυμπούν σε πισίνα 50 μέτρων
• 75 % τρέχουν σε γήπεδο στίβου
• 75 % ποδηλατούν σε δημόσιο δρόμο
• 75 % προπονούνται στο ποδηλατικό σκέλος με τη χρήση turbo trainer
• 45 % κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης σε γυμναστήριο
Σε άλλη ερώτηση το 66,66% απάντησε ότι θεωρεί ότι η αδυναμίας πρόσβασης σε γήπεδο στίβου δημιουργεί πρόβλημα στην δρομική τους προετοιμασία.
Αγαπημένη απόσταση
Το 45 % έχει ως αγαπημένη απόσταση την απόσταση sprint (κολύμβηση 750 μέτρα, ποδηλασία 20χλμ και τρέξιμο 5χλμ)
Η ολυμπιακή/ κλασσική απόσταση (κολύμβηση 1500 μέτρα, ποδηλασία 40χλμ και τρέξιμο 5χλμ)καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των αθλητών της ομάδας με ποσοστό 35 % να την επιλέγουν.
Στην Τρίτη θέση είναι η απόσταση του 70.3 με ποσοστό 15 % να την επιλέγουν.

Πεποιθήσεις
• Σε ποσοστό 100% απάντησαν ότι : «Είναι εφικτό για ανθρώπους να βελτιώσουν την φυσική τους κατάστασης καθώς μεγαλώνουν».
• Σε ποσοστό 87,5% πιστεύουν ότι κάποιος που αθλείται συστηματικά θα αυξήσει την διάρκεια ζωής του κατά 2 χρόνια.
• Σε ποσοστό 62,5 % πιστεύουν ότι η επίδρασή της γήρανσης είναι μικρότερη στην απόδοση στην κολύμβηση σε σχέση με την απόδοση στην ποδηλασία ή το τρέξιμο.

Athens Triathlon Team
Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Γιάννης Ψαρέλης
Κινητό : 6937170260
Email : smartsportcoach@hotmail.com

618 thoughts on “Το Τρίαθλο στην Ελλάδα : Ερευνα για τους Τριαθλητές στην Ελλάδα”

 1. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using
  for this website? I’m getting fed up of WordPress because
  I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another
  platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a
  good platform.

 2. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious
  what all is required to get set up? I’m assuming having a
  blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not
  100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

  1. Your type is absolutely unique compared to Others I’ve go through stuff from. Numerous many thanks for posting when you have The chance, Guess I’ll just e-book mark this web site.

 3. This is very interesting, You are a very professional blogger.

  I’ve joined your feed and stay up for in the hunt for extra of your wonderful post.
  Additionally, I’ve shared your site in my social networks!

  Also visit my web site – goldenanapa.ru

   1. Superb perform! This is actually the sort of information which have been supposed to be shared around the online world. Disgrace on Google for now not positioning this write-up better! Come on over and speak more than with my Web page . Many thanks =)

  1. An excellent share! I’ve just forwarded this on to a friend who had been conducting just a little study on this. And he actually purchased me breakfast because of The reality that I found it for him… lol. So let me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for expending a while to discuss this matter here on your internet site.

  2. Hello there! I’m sure This can be kind of off topic but I had been wondering for those who realized in which I could Find a captcha plugin for my remark kind? I’m using the very same website platform as yours and I’m getting difficulties finding one? Thanks lots!

  3. Good day There. I found your site using msn. This can be an especially very well created write-up. I’ll Ensure that you bookmark it and come back to browse additional within your useful data. Thanks for your put up. I will definitely return.

  1. Greetings! Swift problem that’s totally off matter. Do you know the way to help make your website cell friendly? My weblog seems weird when browsing from my iphone. I’m hoping to find a template or plugin that might be able to correct this challenge. In case you have any solutions, make sure you share. With thanks!

 4. Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog
  before but after reading through some of the post
  I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and
  checking back often!

  Feel free to visit my website: Gregory

 5. I believe everything wrote made a ton of sense.
  However, what about this? what if you were to create a killer title?
  I am not suggesting your content is not solid, however suppose you added something that
  makes people desire more? I mean Το Τρίαθλο στην Ελλάδα : Ερευνα για τους
  Τριαθλητές στην Ελλάδα – Cyclingworld.gr is a little vanilla.
  You could glance at Yahoo’s home page and watch how they write news headlines to
  grab viewers interested. You might add a related video or a related pic or two to grab readers
  interested about everything’ve written. Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.

  Here is my webpage forum.mkovalcik.cz

  1. This type of great web site web page: You might have magic within your words. Everytime you make a website site, you capture the tourist attraction within your audience. Your endeavours need to be valued. As being a regime visitor, I must review your blogs. I Furthermore plan to compose some fantastic objects of composing. According to the modern pattern, I have basically composed a site internet site regarding the upkeep and also Physician Standing by. You ought to go through it and also convey to me concerning your testimonials inside the remark box. Your blogs have actually sharp my capabilities to compose and in addition at operate, I’m providing great quality occupation. Thanks!

 6. I know tһis if off topic but I’m looking into starting
  my own blog and was curious what all іis
  required too get setup? I’m aѕsսming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m nnоt very web savvy so I’m not 100% certain. Any tips or advice would bee
  gгeatly appreciated. Kudos

  1. I really really like your web site.. Quite pleasant hues & concept. Did you make this Web site yourself? Make sure you reply back as I’m aiming to generate my own own web page and need to master where you obtained this from or precisely what the topic is named. Many thanks!

  1. My husband and i were being now joyous that Michael could conclude his reviews through the Strategies he obtained even though using the website. It’s not at all simplistic to just offer information which ordinarily Many others could have been building income from. So we do know we now have the writer to provide owing to because of that. The most crucial illustrations you created, The straightforward Web page navigation, the friendships your website give guidance to instill – it’s bought almost everything astonishing, and it’s creating our son Along with the family members recognize that concept is pleasurable, that’s absolutely quite basic. Thanks for every thing!

 7. Right here is the right blog for anybody who wishes to find out about this topic.
  You understand so much its almost tough to argue with you (not that
  I actually will need to…HaHa). You certainly put
  a fresh spin on a subject which has been written about for decades.
  Wonderful stuff, just wonderful!

  Feel free to visit my homepage; Tru Vita CBD

  1. I really adore your web site.. Really wonderful shades & theme. Did you Develop this site your self? Make sure you reply back as I’m hoping to build my really own blog and wish to know in which you got this from or what precisely the theme is named. Many thanks!

 8. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it
  up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any recommendations for inexperienced blog writers?
  I’d really appreciate it.

  Feel free to surf to my web page :: VitaSilkLux Serum

 9. I’m curious to find out what blog platform you have been using?
  I’m having some minor security problems with my latest blog and I would like
  to find something more risk-free. Do you have
  any suggestions?

  Have a look at my webpage :: Bitcoin Rush

  1. I do take as true with all the ideas you’ve available inside your publish. These are incredibly convincing and might surely do the job. Nevertheless, the posts are quite swift for novices. Could you be sure to lengthen them a bit from subsequent time? Thanks for that post.

  1. That you are so fascinating! I do not suppose I’ve certainly examine anything similar to this in advance of. So wonderful to discover someone that has a couple of initial thoughts on this matter. Significantly.. a lot of many thanks for commencing this up. This website is something that’s desired online, someone with a little originality!

 10. Simply to follow up on the up-date of this topic on your web-site
  and would want to let you know just how much I appreciated the time you took to publish this useful post.
  In the post, you actually spoke on how to truly handle
  this problem with all ease. It would be my pleasure to get some more ideas from your site and come up to offer some others what I have learned from you.
  Many thanks for your usual good effort.

  My web-site Quit Smoking Gummies Review

  1. Many thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you’re referring to! Bookmarked. Kindly also check out my Website =). We could have a hyperlink Trade settlement in between us!

 11. I don’t know if it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your website.

  It appears like some of the text in your content are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if
  this is happening to them as well? This might be a issue with my
  web browser because I’ve had this happen before.
  Thank you

  Also visit my web-site Myrtis

  1. An intriguing dialogue is worthy of comment. There’s without a doubt that that you need to publish additional on this topic, it is probably not a taboo issue but usually men and women don’t examine these subjects. To the following! A lot of thanks!!

  1. If you’ve been tenting properly in advance of, you little question understand how challenging it could be to plan a camping out journey. You will need to find the appropriate spot for just a camping Web web site, decide on factors to provide, system for inadequate situations, and a lot more. The excellent news is to suit your demands, preparing your following camping outdoors holiday could be simpler due to the following report. Before head out on your own long-awaited outdoor camping journey, ensure the spot the location you want to tenting doesn’t demand from customers a tenting outdoors help it become possible for. Should you tenting inside of a place that does demand from customers a single and likewise you didn’t get 1, then you may be going through a superb significant ticket or fine from a Neighborhood woodland ranger. If you end up camping out, a requirement for your personal things is really a results knife. This is certainly A very powerful element of your respective outdoor tenting equipment. Order an Fantastic survival knife, not simply the lowest priced you may uncover, your lifestyle could depend on it. These knives are very extremely very similar these individuals have a protracted blade serrated on 1 component along with a hollow handle. In the take care of you may have fishing line, hooks, a compass, and matches as a modest survival set. To spice up your slumbering sensible knowledge when camping, provide a cushion together you could place beneath your resting case. This cushion works as a shield between you along with the challenging floor the place by twigs and shrub knots may induce Unusual slumbering challenges. If a mat isn’t practical, carry a few supplemental comforters that you can collapse all over on them selves to generate some support. Workout has a tendency to make outstanding when pitching a tent. Make time and energy to place the tent up properly right before departing for that family vacation. This allows you to Construct your performance at constructing the tent, as well as can help discover any troubles Together with the tent during the occasion you might want to trade it for the greater smart option. Tenting out is a fairly easy pleasure in lifestyle for those who comprehend The simplest way to get it completed. You have to build with your understanding base of outside camping by undertaking accurate Assessment. You will finish up keen over the delights of tenting outdoors swiftly in any way with just one of those fantastic suggestions available.

   1. Howdy! This is kind of off subject but I want some information from an established website. Is it very difficult to arrange your own private weblog? I’m not extremely techincal but I can figure items out very quick. I’m thinking about setting up my very own but I’m unsure wherever to get started on. Do you may have any details or tips? Many thanks

 12. Its such as you learn my thoughts! You seem to understand a lot approximately
  this, such as you wrote the ebook in it or something. I feel
  that you simply could do with a few % to power the message home a bit, however other than that, this is fantastic blog.
  A fantastic read. I’ll certainly be back.

  Here is my page … http://www.lubertsi.net

  1. I actually like your website.. Excellent hues & theme. Did you create This web site by yourself? You should reply back again as I’m wanting to develop my quite possess web page and want to know in which you bought this from or exactly what the theme is named. Many thanks!

 13. I beloved up to you will obtain carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
  however, you command get got an nervousness over that you want be turning
  in the following. in poor health without a doubt come further before once more as exactly the similar nearly a lot steadily inside case you shield this hike.

  my site; Divine Dynamic Keto Review

 14. Right here is the perfect blog for anybody who really wants
  to understand this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue
  with you (not that I actually would want to?HaHa).
  You certainly put a new spin on a topic that has been written about for many years.
  Excellent stuff, just wonderful!

  Here is my webpage; duna-anapa.net.ru

  1. An impressive share! I’ve just forwarded this on to a co-employee who were conducting slightly investigation on this. And he truly acquired me lunch due to the fact I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks with the meal!! But yeah, thanx for spending time to talk about this matter right here on the site.

  1. I’d should really study with you right here. Which is not another thing I Ordinarily do! I enjoy looking through a write-up which will make folks Imagine. Moreover, thanks for allowing for me to remark!

  1. It’s tough to come by experienced men and women in this specific subject, however, you seem like you know very well what you’re referring to! Thanks orof.infoforwomen.be/map22.php lediga jobb bor??s

  2. Normally I never study publish on weblogs, but I would want to say this create-up incredibly pressured me to try to get it done! Your composing model has long been shocked me. Many thanks, quite great article.

 15. I’m amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both
  educative and interesting, and without a doubt, you’ve hit the nail on the
  head. The problem is something that too few men and women are speaking intelligently about.
  I am very happy that I came across this in my hunt for something regarding this.

  my blog post … DivineDynamic Keto

  1. Do you head if I estimate a couple of within your posts providing I offer credit and sources back again to the weblog? My blog site is in the very same space of desire as yours and my users will surely reap the benefits of plenty of the knowledge you present right here. Remember to allow me to know if this ok with you. Thanks!

 16. I don’t even know the way I stopped up here, but I thought this
  post was once great. I don’t recognize who you are however definitely you’re going
  to a well-known blogger if you happen to aren’t already 😉
  Cheers!

  Feel free to visit my web-site – Nadia

 17. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog centered on the same ideas you discuss and would
  really like to have you share some stories/information. I know my readers would value your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an email.

  Look into my web site … Hydra Riche

 18. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the
  video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw
  away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be
  giving us something informative to read?

  Stop by my web blog – Maritza

  1. Stunning Weblog. I had been asking on your own accurately how to find the methods to my problems, following that instantaneously I saw your site website as well as can not stop myself from trying out The entire blog site site. Your amazing blog web-site handles all my inquiries. That is certainly sharing your strategies with the general public. I Similarly attempted to discuss the most effective automobiles and their servicing. It is possible to look at my site regarding Medical professional On Get in touch with and Be happy to look at my very own also. Thanks for this brilliant substance!

  1. An intriguing discussion is worthy of comment. I do imagine that you should publish more details on this matter, it may not be a taboo issue but usually people today don’t mention these types of subjects. To the next! A lot of thanks!!

  2. Howdy I’m so happy I found your webpage, I really identified you by chance, when I was looking on Digg for something else, No matter I’m here now and would identical to to mention thanks a good deal for a wonderful post along with a all spherical appealing weblog (I also enjoy the theme/design and style), I don’t have time to browse it all at the moment but I’ve guide-marked it and in addition added with your RSS feeds, so when I have time I is going to be back to go through lots more, You should do sustain the outstanding work

  1. You’re so magnificent! I don’t suppose I’ve read through a single issue like this just before. So wonderful to search out An additional man or woman by using a several authentic ideas on this problem. Critically.. thanks for starting this up. This Web-site is something that is required on the web, a person with some originality!

  1. Howdy! This website publish couldn’t be created any improved! Investigating this article jogs my memory of my prior roommate! He regularly stored speaking about this. I am intending to forward this article to him. Reasonably certain he’s likely to have a terrific go through. Numerous many thanks for sharing!

  1. You’re so brilliant! I don’t suppose I’ve examine a single thing like that just before. So great to discover another person by using a couple of genuine thoughts on this topic. Significantly.. many thanks for commencing this up. This website is something that is needed online, an individual with slightly originality! oreiep.se/map10.php gr??nt h??r pool

  1. Place on using this type of write-up, I Actually experience this Web-site demands a great deal additional attention. I’ll possibly be returning to study by way of more, thanks for the data!

 19. A fascinating discussion is worth comment.
  I do think that you ought to publish more about this issue, it might
  not be a taboo subject but usually people don’t discuss
  these topics. To the next! Cheers!!

  1. Thanks for your personal wonderful publishing! I essentially appreciated examining it, you could possibly be an excellent writer.I’ll make sure you bookmark your web site and may at some point return later on in life. I desire to inspire you continue on your fantastic position, Use a great weekend!

  2. This kind of wonderful blog website: You may have magic within your terms. Everytime you develop a blog site web-site, you capture the tourist attraction of the viewers. Your attempts have to be valued. Being a plan customer, I have to critique your weblogs. I Similarly plan to compose some great objects of composing. According to the present day sample, I have actually composed a blog site web-site concerning the upkeep and also Doctor Standing by. You ought to read through it and in addition explain to me relating to your assessments in the remark box. Your weblogs have genuinely sharp my capabilities to compose and in addition at perform, I am supplying superb high-quality work. Thanks!

  3. Hi there there! This submit couldn’t be written any superior! Seeking as a result of this article reminds me of my preceding roommate! He frequently stored discussing this. I’ll deliver this article to him. Reasonably selected he’ll have an excellent go through. A lot of many thanks for sharing!

  1. An excellent share! I’ve just forwarded this onto a colleague who was conducting just a little research on this. And he in reality bought me meal simply because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for your food!! But yeah, thanks for investing a while to discuss this matter here on your own World wide web internet site.

 20. Hello very cool web site!! Guy .. Beautiful ..

  Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally?
  I am satisfied to seek out a lot of useful information here in the post, we’d like work out extra techniques in this
  regard, thanks for sharing. . . . . .

 21. Hi there! I could have sworn I’ve visited this website
  before but after looking at a few of the posts I realized it’s
  new to me. Regardless, I’m definitely pleased I came across it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

  1. Many thanks for kinds wonderful putting up! I very appreciated studying it, you’re a wonderful writer.I’ll be sure you bookmark your site and certainly will return in a while. I choose to inspire that you simply keep on your excellent writing, have a pleasant early morning!

  1. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a colleague who were accomplishing slightly homework on this. And he in fact requested me lunch since I identified it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, many thanks for paying time to discuss this make a difference in this article in your World-wide-web site.

  2. Spot on using this produce-up, I really believe that this remarkable site desires an awesome deal extra focus. Iíll probably be back once more to go through via far more, thanks for the information!

 22. Good website! I really love how it is easy on my eyes and the data
  are well written. I am wondering how I could be notified when a new
  post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the
  trick! Have a nice day!

  Check out my webpage – Marisol

  1. Amazing website! Do you’ve any methods for aspiring writers? I’m planning to commence my very own Internet site quickly but I’m a little bit misplaced on all the things. Would you advocate setting up having a free platform like WordPress or Select a paid out option? There are such a lot of alternatives around which i’m wholly overcome .. Any recommendations? Thanks a good deal!

 23. I’m not sure why but this weblog is loading incredibly slow
  for me. Is anyone else having this problem or is
  it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem
  still exists.

  My web site; MegaXL

 24. I drop a leave a response when I like a post on a site or if I have something to add to the discussion. It is
  a result of the fire displayed in the article I looked at.
  And after this post Το Τρίαθλο στην Ελλάδα : Ερευνα για τους Τριαθλητές στην
  Ελλάδα – Cyclingworld.gr. I was actually excited enough to drop a thought :
  ) I actually do have a couple of questions for you if you don’t mind.
  Could it be just me or do a few of these comments look
  like left by brain dead people? 😛 And, if you are posting at additional sites,
  I’d like to follow everything new you have to post.
  Could you list every one of all your communal sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

  Feel free to surf to my web-site :: Libido Build Rx Review

  1. Oh my goodness! Unbelievable report dude! Lots of many thanks, Even so I am owning challenges with the RSS. I don’t understand why I am unable to join it. Is there any person owning equivalent RSS issues? Anyone who is aware the answer will you kindly respond? Many thanks!!

  2. Hi there! This article couldn’t be written any better! Hunting by this informative article jogs my memory of my previous roommate! He constantly held speaking about this. I’ll mail this write-up to him. Reasonably certain he’ll have a very good go through. Several thanks for sharing!

  3. Oh my goodness! Amazing report dude! Several many thanks, Nevertheless I’m obtaining issues along with your RSS. I don’t realize why I’m not able to be part of it. Is there anybody getting related RSS concerns? Anybody who understands the answer will you kindly reply? Many thanks!!

 25. Aw, this was a really nice post. Spending some time and actual effort to produce a great article…
  but what can I say… I put things off a lot and don’t manage
  to get nearly anything done.

 26. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It
  truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and
  help others like you aided me.

  1. I truly enjoy your website.. Excellent hues & topic. Did you produce this Site your self? You should reply back again as I’m planning to produce my very individual internet site and wish to find out where you bought this from or just what the concept is known as. Many thanks!

 27. When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me when new
  comments are added- checkbox and now each time a comment is added
  I receive 4 emails with the same comment.
  There has to be a means you are able to remove me from that service?
  Thanks a lot!

  Also visit my web site :: Clinical Keto Pills

 28. I just now wanted to thank you yet again for this amazing web-site you have produced here.

  It can be full of useful tips for those who are really
  interested in this particular subject, especially this very post.
  You really are all really sweet and thoughtful of others and reading your blog posts is an excellent delight in my opinion. And thats a
  generous present! Mary and I usually have fun making use of your points in what we have to
  do in a month’s time. Our collection of ideas is a mile long which means that your tips is
  going to be put to great use.

  Here is my homepage … http://vip5.moisait2021.ru/viewtopic.php?id=431851

  1. I will instantly grab your rss as I’m able to’t find your e-mail membership website link or newsletter support. Do you’ve any? Be sure to let me know so as that I could subscribe. Many thanks.

 29. Excellent blog here! Also your website loads up very fast!
  What host are you the use of? Can I get your affiliate link for your host?

  I want my web site loaded up as quickly as yours lol

  Feel free to visit my blog … Leona

 30. Thanks a lot for giving everyone an extremely splendid chance
  to read in detail from this site. It really is very pleasing and also stuffed with a great time for
  me and my office friends to visit your web site at a minimum thrice a week
  to study the latest things you have got. Of course, we are at all times
  happy with the excellent pointers served by you. Some 1
  areas in this post are unequivocally the most effective I’ve had.

  Here is my web blog … Tania

  1. You happen to be so magnificent! I don’t think I’ve certainly read an individual factor like that right before. So very good to discover another person having a several exclusive thoughts on this challenge. Truly.. thanks for starting this up. This Web page is another thing that is needed on the internet, another person with some originality!

  2. Great blog! Do you’ve any solutions for aspiring writers? I’m planning to commence my very own Site quickly but I’m just a little misplaced on every thing. Would you propose commencing that has a free of charge System like WordPress or Choose a compensated option? There are so many alternatives to choose from that I’m thoroughly overcome .. Any strategies? Many thanks quite a bit!

  1. I am not positive where you’re receiving your facts, but terrific matter. I requirements to invest some time Studying far more or comprehending additional. Thanks for superb information and facts I was searching for this facts for my mission

  2. It is a very good suggestion Specifically to Individuals new for the blogosphere. Transient but really precise facts… Numerous thanks for sharing this 1. A necessity examine write-up!

  1. Genuinely delightful weblog. I ought to condition that you are really sharp in producing on all matters. You have got stated each of the demanded things with the picked subject. I really like the suggests you make it as well as it’s a lovable experience reading many of the sentences. Numerous many thanks for sharing your ideas and make sure to compose on different topics in order that we keep having fun with your weblog websites. As a Website author, I also produce weblogs on trendy subjects. My the latest weblog is about the most up-to-date model of Medical Experienced Standing by. See to it to evaluation it and discuss it to tell me pertaining to your Evaluation encounter.

  1. I had been instructed this Web page by my cousin. I am not guaranteed no matter if this submit is created by him as no one else know these types of comprehensive about my trouble. You’re great! Thanks!

  1. A lot of many thanks for each of your respective labor on this Website. Kim seriously likes getting into investigation and it’s very easy to realize why. Many people know every one of the dynamic process you make invaluable ways on this web blog site and in addition to make improvements to participation from people on That concept so our Woman is unquestionably Mastering lots of things. Have a good time With all the remaining portion of The brand new 12 months. That you are conducting a pretty amazing career.

 31. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I do not know who you are but certainly you are going to
  a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  Also visit my website – Keto X3

  1. Greetings! Speedy concern that’s fully off matter. Do you understand how to create your website cellular friendly? My weblog looks weird when browsing from my iphone. I’m making an attempt to find a template or plugin That may be capable to repair this difficulty. When you have any ideas, you should share. With many thanks!

  1. After I initially still left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new responses are extra- checkbox and now each time a remark is extra I acquire 4 email messages Along with the identical remark. Potentially You will find there’s signifies it is possible to eliminate me from that service? A lot of many thanks!

  2. A great deal of thanks for all your precious endeavours on This great site. Kate enjoys partaking in investigation and it’s very easy to understand why. I realize all concerning the dynamic medium you give essential secrets and techniques on this Net weblog and along with foster participation from Other individuals on that content material furthermore our daughter is always getting quite a bit. Have fun Along with the remaining percentage of The brand new year. You might be conducting a fantastic job.

  3. Many thanks for your individual wonderful publishing! I absolutely loved reading through it, you may well be a great creator.I’ll you should definitely bookmark your blog and may return To any extent further. I need to persuade you to continue your wonderful posts, Use a pleasant weekend!

  1. Many thanks for a marvelous submitting! I in fact liked examining it, you might be an incredible creator. I’ll constantly bookmark your website and may frequently return sometime before long. I want to persuade you to undoubtedly proceed your excellent posts, Use a nice weekend!

  1. Good day There. I discovered your website using msn. This really is a particularly effectively written write-up. I’ll Make sure you bookmark it and return to study more of one’s practical facts. Thanks to the write-up. I will definitely return.

 32. I wanted to check up and allow you to know how , very
  much I appreciated discovering your website today.
  I’d personally consider it a real honor to do things at my office
  and be able to make use of the tips contributed on your website and also engage
  in visitors’ feedback like this. Should a position regarding guest writer become offered at your
  end, make sure you let me know.

  My site: free indoor growing

 33. Thank you for the good writeup. It in fact was once a amusement account it.
  Glance complex to more brought agreeable from you!
  By the way, how could we be in contact?

  Also visit my website Ewan

  1. Hey There. I discovered your weblog the usage of msn. That isa really neatly prepared article. I’ll you should definitelybookmark it and come back to read through far more of your respective valuable facts.Thanks for that post. I will definitely return.

  1. An outstanding share! I’ve just forwarded this on to a co-worker who were conducting a little bit analysis on this. And he really purchased me lunch due to the fact I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks with the meal!! But yeah, thanx for paying the time to take a look at this make any difference listed here on your weblog.

  2. Good website! Is your concept custom made manufactured or did you down load it from someplace? A style and design like yours with a number of simple tweeks would definitely make my blog site jump out. Please allow me to know in which you received your topic. With many thanks

 34. What i do not realize is in truth how you are no longer really much more
  neatly-preferred than you might be now. You’re so intelligent.
  You know therefore significantly when it comes to this subject, made me
  in my view consider it from so many various angles. Its like men and women aren’t involved except it’s
  one thing to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs great.
  At all times maintain it up!

  Feel free to surf to my web-site … vaginal orgasm

 35. My coder is trying to persuade me to move to
  .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
  on a variety of websites for about a year and am anxious about
  switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

  Look into my web-site – sexual health

  1. Right after I originally left a comment I show up to have clicked about the -Notify me when new responses are included- checkbox and from now on whenever a comment is added I obtain four email messages Together with the very same comment. Maybe There’s a usually means you can easily take out me from that assistance? Numerous many thanks!

 36. Thanks for all of your work on this website. Debby delights in managing internet research and it’s really easy to understand why.
  We all know all concerning the powerful
  way you make valuable steps through your web blog and even inspire response from other
  ones on the point plus our own daughter is without
  question starting to learn so much. Have fun with the rest of the
  new year. You’re the one performing a wonderful job.

  Feel free to visit my page; beautiful smooth skin

 37. You actually make it appear so easy with your presentation but
  I find this matter to be really one thing that I think I would never understand.

  It seems too complicated and extremely large for
  me. I am having a look forward to your next submit, I’ll try to get
  the grasp of it!

  Feel free to surf to my blog post enhancement pills

  1. Simply desire to say your short article is as wonderful. The clarity to your publish is just outstanding and I am able to suppose you’re proficient in this topic. Perfectly along with your permission permit me to clutch your feed to maintain current with forthcoming publish. Many thanks one million and remember to keep up the satisfying get the job done.

 38. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and
  in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

  My web blog … carb cycling

 39. I got this web page from my friend who informed me concerning this website and now this time
  I am visiting this website and reading very informative articles or reviews here.

  Feel free to surf to my homepage … Regena

 40. Hiya! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird
  when browsing from my iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem.
  If you have any suggestions, please share. Cheers!

  Also visit my webpage … testosterone continues

 41. You really make semen thick it seem so easy with your presentation however I find this topic to be really one thing that I
  feel I might never understand. It kind of feels
  too complex and extremely wide for me. I’m taking a look forward in your next post, I’ll attempt to get
  the dangle of it!

 42. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but,
  I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you
  might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

  Stop by my blog post: cannabis seeds exist

 43. My coder is trying to convince me to move
  to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
  on numerous websites for about a year and am worried about switching to
  another platform. I have heard very good things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

  My web blog: http://forum.nobletronics.com/

 44. Hi! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended
  up losing months of hard work due to no backup. Do you
  have any methods to prevent hackers?

  Look into my web-site – Tanja

 45. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this website.
  I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well.
  In fact your creative writing skills has encouraged me to get my own web
  site now. Actually the blogging is spreading its wings fast.

  Your write up is a great example of it.

  Check out my website: fat loss diet

 46. Aw, this was a very good post. Finding the time and actual effort
  to generate a very good article… but what can I say…
  I hesitate a lot and don’t manage to get anything done.

  My web-site lose fat

 47. I will immediately clutch your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service.
  Do you have any? Kindly permit me understand in order that I may just subscribe.
  Thanks.

  Feel free to visit my blog post – ways for sex

 48. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to check out your
  website on my iphone during lunch break. I love the information you provide
  here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, great blog!

  My homepage – flaxseed oil

 49. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 50. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Fantastic work!

 51. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 52. ZCMIM is a professional metal injection molding company in China, specialized in stainless steel injection molding. We provide professional metal injection molding service to satisfy your special product development requirement. ZCMIM are your reliable metal injection molding manufacturer, no matter your need simple or complex three dimension structure with high quality and tolerance. Our experienced engineering team combine with advanced MIM technology are able to produce the most wide range of precision MIM parts, including as follow:

 53. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a colleague who had been conducting a little research on this. And he actually ordered me lunch because I stumbled upon it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this issue here on your internet site.

 54. Hi there! This post couldn’t be written much better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will forward this post to him. Pretty sure he’s going to have a very good read. I appreciate you for sharing!

 55. I seriously love your website.. Pleasant colors & theme. Did you create this website yourself? Please reply back as I’m trying to create my very own website and would love to learn where you got this from or what the theme is called. Cheers!

 56. Everything is very open with a really clear description of the challenges. It was really informative. Your site is very useful. Thank you for sharing!

 57. You are so cool! I do not believe I have read a single thing like this before. So great to find another person with genuine thoughts on this topic. Seriously.. many thanks for starting this up. This site is one thing that is required on the internet, someone with a bit of originality!

 58. The very next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me just as much as this one. I mean, I know it was my choice to read through, nonetheless I genuinely thought you would probably have something useful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could possibly fix if you weren’t too busy looking for attention.

 59. An interesting discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to write more on this topic, it might not be a taboo subject but typically people do not discuss these topics. To the next! All the best!!