Γιάννης Ταμουρίδης…Αλλαγή Σελίδας!

Estimated read time 1 min read

Ο  κορυφαίος έλληνας αθλητής στην ποδηλασία δρόμου εξηγεί στην προσωπική του ιστοσελίδα τα προσωπικά του πλάνα για το μέλλον του στην επαγγελματική και ερασιτεχνική ποδηλασία :

“Άργησα πολύ να γράψω κάτι για το φινάλε της χρονιάς, μιας χρονιάς που θα μπορούσα να γεμίσω άνετα ένα βιβλίο με τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις που μου χάρισε. Πρώτα όμως ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στο μυαλό μου για το μέλλον μου στο χώρο της ποδηλασίας. Καλούμαι να πάρω μια δύσκολη απόφαση έχοντας φτάσει στο αποκορύφωμα  της καριέρας μου. Ήδη έχω πετύχει πολύ περισσότερα απ’ αυτά που ονειρευόμουν όταν πρωτοξεκίνησα πριν από σχεδόν 20 χρόνια, κατακτώντας μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στα αγωνίσματα της Πίστας και συμμετέχοντας στους πιο φημισμένους ποδηλατικούς αγώνες Δρόμου. Αλλά τώρα καλούμαι να αποφασίσω εάν θα συνεχίσω να προσφέρω σ’ αυτό το άθλημα, συνεχίζοντας την αγωνιστική μου σταδιοδρομία ή προσφέροντας στο χώρο αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια από κάποια άλλη θέση. Όσο κι αν διχάζομαι να πάρω μια απόφαση, όπως οι σκέψεις μου από τον τελευταίο αγώνα, τα θέλω μου  βρίσκονται κάπου στη μέση. Δεν είναι τελικά τόσο εύκολο όσο νόμιζα να περάσω από το ένα άκρο στο άλλο και σίγουρα θα χρειαστώ ένα μεταβατικό στάδιο για να το πετύχω αυτό. Απ’ τη στιγμή κιόλας που βλέπω ότι σωματικά είμαι κάθε χρόνο και καλύτερα θα ήταν άδικο να σταματούσα αυτήν την εξέλιξη.
Δυστυχώς με το κλείσιμo της Euskaltel και την κρίση που υπάρχει στον χώρο, 5 ομάδες έκλεισαν αφήνοντας  σχεδόν 120 αθλητές δίχως συμβόλαιο, η παραμονή μου σε επίπεδο Pro Tour είναι αδύνατη.  Έτσι μετά από μια πετυχημένη χρονιά σαν την φετινή, συμμετέχοντας  στους μεγαλύτερους ποδηλατικούς αγώνες και Γύρους η επιστροφή μου και πάλι σε επίπεδο Continental είναι αναπόφευκτη.
Πάντα είχα σαν κίνητρο να κάνω ένα βήμα μπροστά και να ορίζω καινούριους και δυσκολότερους στόχους ανεβαίνοντας επίπεδα. Αργά και σταθερά όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να καταφέρνω συνεχώς κάτι παραπάνω ξεπερνώντας κάθε φορά τον ίδιο μου τον εαυτό. Του χρόνου όμως θα προσπαθήσω να σηκώσω λίγο το πόδι από το γκάζι θέλοντας να αφιερώσω παράλληλα χρόνο και ενέργεια βοηθώντας την ανάπτυξη και εξέλιξη της ποδηλασίας. Ξεκινώντας από την ομάδα μου θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου πρώτα απ’ όλα στους συναθλητές μου, βοηθώντας τους να πετύχουν όσα ονειρευόμουν κάποτε κι εγώ.
Έπειτα θα θέσω έναν υψηλό στόχο που θα μου δώσει ένα ισχυρό κίνητρο να συνεχίσω να κάνω πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου, όπως η κατάκτηση μιας Φανέλας που μου ξεφεύγει τα τελευταία χρόνια…Γιατί όσο κι αν ακούγεται εγωιστικό, ακόμα και μια δεύτερη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα δεν με συγκινεί ιδιαίτερα εάν δεν έχω το κίνητρο της διάκρισης.
Πρώτα από όλα όμως έχω σκοπό να παρατείνω την ξεκούραση λίγο παραπάνω από το κανονικό αφού τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχω κάνει καμιά ‘κοιλιά’ και κρίνεται αναγκαία βάση προγραμματισμού. Άλλωστε αυτή είναι η περίοδος της σεζόν που μπορώ να απολαύσω το ποδήλατο χωρίς ‘πρέπει, υποχρεώσεις και προγραμματισμό και να αφιερώσω χρόνο σε φίλους κι οικογένεια που τόσο πολύ μου έλειψαν όλο αυτο τον καιρό που ‘ταξίδευα΄ στους δρόμους του εξωτερικού!

Καλό χειμώνα σε όλους και σας ευχαριστώ άλλη μια φορά για την στήριξη και την συμπαράσταση που μου δείξατε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς!”

You May Also Like

More From Author

4Comments

Add yours

+ Leave a Comment