Ελληνικός αθλητισμός : Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς  δείχνει ότι δρα ψηφοθηρικά και χωρίς καμία υπευθυνότητα βγάζει ανακοινώσεις.

Είναι γνωστό ότι επί χρόνια τα κόμματα της εξουσίας έκαναν κομματικές προσλήψεις και τοποθετήσεις ΔΣ σε Ομοσπονδίες, αθλητικούς οργανισμούς, στάδια κ.λπ. Αυτό είχε αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες αργόμισθους που προκλητικά δεν ενδιαφέρονταν για την πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού.

Εάν αυτοί οι υπάλληλοι – φυσικά και υπάρχουν εξαιρετικοί υπάλληλοι που δυστυχώς είναι η μειοψηφία- δεν απομακρυνθούν δεν θα μπορέσει ποτέ ο Ελληνικός αθλητισμός να ορθοπόδήσει. Κρίμα για το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖα που κάποτε έβγαζε εξαιρετικές ανακοινώσεις ενώ πλέον απλά δημοσιελυει ψηφοθηρικές ανακοινώσεις.

Τελικά υπάρχει κανένας πολιτικός φορέας που να ενδιαφέρεται για την πορεία του ελληνικού αθλητισμού;

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη λίστα προγραφών των εργαζομένων στον αθλητισμό”

 Η ηγεσία του νεότευκτου Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα η αθλητική ηγεσία, τηρώντας πιστά τις εντολές της τρόικα, έχει ήδη ετοιμάσει την πρώτη λίστα του «Σίντλερ» για τους εργαζόμενους στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους στους εποπτευόμενους φορείς, στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ. Η δεύτερη λίστα θα επακολουθήσει με το «πλεονάζον» προσωπικό που θα προκύψει από τους «επί τούτου» δημιουργημένους «νέους» οργανισμούς.

 

Ανεξάρτητα με τα ψευδεπίγραφα επίθετα που δίνει στην λίστα των προγραφών (διαθεσιμότητες, κινητικότητα κλπ), είναι πεντακάθαρο ότι πρόκειται για απολύσεις, για διάλυση οικογενειών, για επιχείρηση καταστροφής του ανθρώπινου δυναμικού, των υπηρεσιών και των δομών του αθλητισμού και υποβάθμιση του κοινωνικής ανάγκης στην άθληση.

 

Επιπλέον, η τροϊκανή ηγεσία του αθλητισμού ακολουθεί την κατάπτυστη τακτική της διαίρεσης των εργαζόμενων της ΓΓΑ, προσφέροντας «προστασία» σε ειδικές κατηγορίες (ανάλογα με τον τρόπο και τον χρόνο πρόσληψης) και στήνοντας στο τοίχο υπαλλήλους επιλεκτικής κατηγορίας ΔΕ αλλά και ΥΕ (κλητήρες, καθαρίστριες κλπ). Παράλληλα, υποδαυλίζει μια ψευδή αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.

 

Όλα αυτά βεβαίως, αφού έχει προηγηθεί η πλειοδοσία υποσχέσεων, κλίματος εφησυχασμού, αλλά και παρέλκυσης από τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές στους εργαζόμενους στον αθλητισμό.

 

Η δεύτερη φάση της προγραφής, που προετοιμάζεται εν κρυπτώ για τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ, αφορά την κατά παραγγελία αξιολόγηση δομών-υπηρεσιών και προσωπικού από την οποία θα προκύψουν οι νέοι οργανισμοί-παρωδία και το -προς απόλυση- υποτιθέμενο «πλεονάζον» προσωπικό. Οι διορισμένοι κομματικοί ινστρούχτορες της συγκυβέρνησης στις διοικήσεις των δυο κεντρικών σταδίων της χώρας και οι γενικοί διευθυντές-μάνατζερ δουλεύουν συστηματικά επ’ αυτού.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτε τις απολύσεις, ούτε πολύ περισσότερο τις κατάπτυστες διασπαστικές μεθοδεύσεις. Οι εμπνευστές τους, που γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα παίζουν και το ρόλο των μεσαζόντων στην εκποίηση της δημόσιας αθλητικής περιουσίας, θα ελεγχθούν πολιτικά και νομικά για τις πράξεις τους. Προς το παρόν ας μην αυταπατώνται, θεωρώντας τους εργαζόμενους κομματική τους ιδιοκτησία.

 

Εργαζόμενοι, και λειτουργοί στον αθλητισμό, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

 

Όπως δεν παρακαλά ο γιατρός να απολυθεί η νοσηλεύτρια, όπως δεν παρακαλά ο καθηγητής να απολυθεί ο φύλακας του σχολειού, έτσι και στον αθλητισμό η λύση θα έρθει μέσα από τον ενωμένο συλλογικό αγώνα και όχι τη διαίρεση σε κλάδους και χώρους εργασίας.

 

Η λύση είναι πολιτική, είναι η ανατροπή των μνημονίων, η στήριξη του κόσμου της εργασίας και η ανασυγκρότηση της χώρας από την κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

25/8/2013                                       Το Αθλητικό Τμήμα

3 thoughts on “Ελληνικός αθλητισμός : Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *