Ανακοίνωση της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών.

Estimated read time 1 min read

Ο θεσμός των μπρεβετ στην χώρα μας ήρθε το 2003.

Από τότε μέχρι και σήμερα η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή με την άνθιση των brevet,  την δημιουργία και τέλεση  όλο και περισσότερων εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την πετυχημένη παρουσία της Ελληνικής αποστολής στο PBP του 2011. Έχουν ακολουθήσει άλλες τρείς παρουσίες Ελλήνων στο κορυφαίο γεγονός των  απανταχού φίλων των brevet  παγκοσμίως, που διεξάγεται κάθε 4 χρόνια.

Η ΠΕΠΑ με την πλήρη εξουσιοδότηση  του Audax-Club-Parisian  έχει  δώσει στα brevet την αίγλη που τους αρμόζει κάνοντας τα γνωστά σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Υπεύθυνος για όλη αυτή την πετυχημένη πορεία, τον σχεδιασμό  αλλά και συνεργασία με τις Γαλλικές αρχές είναι το  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΑ κύριος Χάρης Πλέγας.

Η φετινή χρονιά είναι η πιο πλούσια χρονιά από πλευράς διαδρομών και εκδηλώσεων καθώς υπάρχουν 20 brevet. Η προσπάθεια που γίνεται  τον τελευταίο καιρό, έχει σαν στόχο να καλυφθεί μεγάλο μέρος του ποδηλατικού κοινού με αρκετές εκδηλώσεις, καλύπτοντας  γεωγραφικά περισσότερες περιοχές της χώρας μας, αλλά και βαθμούς δυσκολίας  ανάλογα με τις ικανότητες  των συμμετεχόντων.

Ενημερωτικά ο σχεδιασμός για το 2014 έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο και μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον  για την διοργάνωση 17 brevet. Η προθεσμία για την υποβολή brevet (σχεδίαση διαδρομής και κάλυψη αναγκών) για το 2014 τελειώνει στις 9/09/2013.   Η εμπειρία του κυρίου Πλέγα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της ομάδας που τον πλαισιώνει και βοηθά στην τέλεση των εκδηλώσεων,  είναι δεδομένη και τα αποτελέσματα κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακά. Βασικός άξονας όλων αυτών είναι ο  εθελοντισμός και η αφιλοκερδή προσφορά των ανθρώπων που εργάζονται για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Παρ όλα αυτά όμως, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν μεμονωμένες ενέργειες  που προσβάλουν κυρίως  όλους εκείνους  που βοηθούν στο να περατωθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των brevet όσο και την προσπάθεια του κου Πλέγα για την διατήρηση της καλής συνεργασίας με το Audax-Club-Parisian.  Γραφόμενα συμμετεχόντων  brevet,  σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης   σχετικά με συγκεκριμένες εκδηλώσεις (τέλεση του χρόνου που πραγματοποιείται, διαδρομή κλπ) και κυρίως αήθη κριτική , προκαλεί την οργή όλων εκείνων που εργάζονται για τα brevet και  διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η συμπεριφορά ορισμένων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, οι παράλογες απαιτήσεις  τους σχετικά με την αθέτηση κανονισμών, καθώς και η παράκαμψη της ΠΕΠΑ σαν βασικός διοργανωτής των μπρεβετ στην Ελλάδα είναι  κάτι που η ΠΕΠΑ οφείλει να προστατέψει και δικαιούται να το πράξει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών στηρίζει απόλυτα τον κύριο Χάρη Πλέγα στις αποφάσεις που λαμβάνει με σκοπό την καλύτερη και απρόσκοπτη διενέργεια των εκδηλώσεων–brevet .

Κάθε ενέργεια που προσβάλει και δημιουργεί προβλήματα  απ’ όπου και αν προέρχεται θα λαμβάνει την ανάλογη αντιμετώπιση εκ μέρους τόσο της ΠΕΠΑ όσο και του κυρίου Πλέγα.

You May Also Like

More From Author

4Comments

Add yours

+ Leave a Comment