Ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, Τρίτη 2 Απριλίου 2013, εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ελληνικό αθλητισμό.

 Ο έντονος προβληματισμός όλων των μελών προέρχεται από το γεγονός ότι, παρότι ξεκίνησε ο τέταρτος μήνας του 2013, οι Αθλητικές Ομοσπονδίες αλλά και η ΕΟΕ, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τους εγκεκριμένους από την Πολιτεία προϋπολογισμούς και, σε συνδυασμό με την εμπλοκή στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, είναι αδύνατη η πληρωμή των υπαλλήλων, η κάλυψη των αναγκών, η εξόφληση των ανελαστικών δαπανών και φυσικά πρωτίστως η παραγωγή αθλητικού έργου.

 Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κατανοεί στο έπακρο την δύσκολη εποχή για τη χώρα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, ωστόσο, έχοντας τη βαθιά πίστη ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα τόσο η δική της λειτουργία όσο και των Αθλητικών Ομοσπονδιών, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών στις προπονήσεις και στους αγώνες.

 Κατηγορηματική διαβεβαίωση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ότι οι Αθλητικές Ομοσπονδίες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται με σύνεση τα χρήματα της Πολιτείας, αποφεύγοντας σπατάλες και περιττά έξοδα και θα τα διοχετεύουν στην παραγωγή αθλητικού έργου, που είναι, ούτως ή άλλως, ο αποκλειστικός σκοπός της λειτουργίας τους.

You May Also Like

More From Author

2Comments

Add yours
  1. 2
    slotsite

    I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, slotsite and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks 😀

+ Leave a Comment