Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 2012

Estimated read time 1 min read

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012 στο νομό Λάρισας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου στις κατηγορίες ανδρών, νέων ανδρών και γυναικών.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης, που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, σημαντική  ήταν η συμβολή τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποτέλεσε τον επίσημο συνδιοργανωτή, όσο  και του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας. Καταλυτική υπήρξε η παρουσία της Αστυνομικής Δ/νσης Λάρισας και της Τροχαίας Λάρισας, που με την κινητοποίηση και τα μέτρα που πήρε, κατάφερε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, με απόλυτη ασφάλεια για τους αγωνιζόμενους αθλητές και αθλήτριες, ενώ θετικότητα σχόλια απέσπασε ο τερματισμός στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, κάτι που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, που έδωσε την ευκαιρία στους φίλους του αθλήματος και στους κατοίκους της πόλης να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, εκτός από την άψογη φιλοξενία που παρείχε σε πάνω από 170 αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς, στο ξενοδοχείοLARISSA IMPERIAL, υποστήριξε από την αρχή τη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, απόδειξη της οποίας ήταν η παρουσία του και στις τρείς ημέρες των αγώνων. 

Ο Π.Γ.Σ. Λάρισας βοήθησε τα μέγιστα στην επιλογή των διαδρομών, αλλά και στην πραγματοποίηση των αγώνων.

Σημαντική ήταν και η συμβολή στη διοργάνωση των Δήμων Λάρισας, Τυρνάβου, Ελασσώνας και Τεμπών, των Διασωστών Λάρισας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λάρισας και των Προσκόπων Συκουρίου, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Τυρνάβου και Ελασσώνας, που με την κινητοποίησή τους διευκόλυναν την ασφαλή διέλευση των αθλητών και αθλητριών.

Θεωρούμε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτέλεσε ένα πολύ καλό προθάλαμο και μία ευκαιρία αποκόμισης εμπειριών για το επικείμενο φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφέρειας, το «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας 2013», με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.  Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Διεθνούς Γύρου Θεσσαλίας αποτελεί όραμα τόσο για τον Περιφερειάρχη Κ. Κώστα Αγοραστό, όσο και για την Ομοσπονδία μας και η επιτυχία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αποτελεί εγγύηση για τέτοιου είδους αγωνιστικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι νικητές των αγώνων και Πρωταθλητές Ελλάδος για το 2012, ήταν:

Α. ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΡΗΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. Χατζή Ελισάβετ          (Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ)

2. Πρίντεζη Χριστίνα         (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

3. Τσαβαρή Ελένη             (Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ)

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:    1. Παπαδερός Αλέξανδρος       (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

2. Σπανόπουλος Ιωάννης            (ΠΕΛΟΤΟΝ Π.Ο.)

3. Ιωαννίδης Νικόλαος                (Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ)

ΑΝΔΡΩΝ:    1. Ταμουρίδης Ιωάννης                     (Π.Α.Ο.Κ.)

2. Τζωρτζάκης Πολυχρόνης                            (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

3. Σακελλαρίδης-Μάγκουρας Νεοφ.        (Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ)

Β. ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. Χατζή Ελισάβετ          (Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ)

2. Μηλάκη Αργυρώ           (Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

3. Φασόη Βαρβάρα           (Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π-Χ)

ΑΝΔΡΩΝ:    1. Δρακάκης Ιωάννης    (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

2. Μπούγλας Γεώργιος       (Π.Ο. ΚΑΣΤΡΟ Ηρακλείου)

3. Καστραντάς Χαράλαμπος (Π.Ο. ΚΑΣΤΡΟ Ηρακλείου)

Στην τελετή απονομών την Κυριακή 24 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος κ. Κώστας Βολικάκης, ο Πρόεδρος του Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ κ. Σάββας Τσοπούρογλου και η Διευθύντρια καταστήματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ της Λάρισας, Κα. Σπυράκη Αναστασία, η οποία αναφέρθηκε σε χαιρετισμό της στην πολύτιμη χορηγική υποστήριξη της Τράπεζας στους Πρωταθλητές της Ποδηλασίας Γιάννη Ταμουρίδη και Περικλή Ηλία, στη μεγάλη τους προσπάθεια για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους πολύτιμους συντελεστές της άψογης διοργάνωσης.   

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2012

You May Also Like

More From Author

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment