Ανακοίνωση της ομάδας Bike Fantasy : “Imagine the city”

Φίλοι και φίλες,
Η ομάδα “Bike Fantasy στον Αγ. Δημήτριο” , δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά τους φίλους ποδηλάτες που βολτάρουμε πολλά χρόνια στον Άγιο Δημήτριο και στους γύρω δήμους, αλλά δεν γνωριζόμαστε.
Στόχος της ομάδας είναι να συντονιζόμαστε ενάντια σε τοπικά προβλήματα και να προσπαθούμε για τη λύση τους, όπου είναι δυνατόν, να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις ποδηλατικού ενδιαφέροντος και φυσικά να κάνουμε τις βόλτες μας, μόνοι μας ή με άλλες ομάδες.

Σκοπός μας είναι η αφύπνιση των ποδηλατών ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τον χώρο που μας αναλογεί στους δρόμους και στις συνειδήσεις.
Ιδανικά θα ήταν αν μέσα από τις βόλτες μας μπορούσαμε να πείσουμε απλούς πολίτες και τοπικούς άρχοντες για την ομορφιά και την χρησιμότητα του ποδηλάτου.
Στα πλαίσια των στόχων μας και με αφορμή τις εκδηλώσεις των “Imagine the city” http://www.imaginethecity.gr/ που φέτος γίνονται στο δήμο μας (http://www.imaginethecity.gr/#2094792/–2011) και με προτροπή του “Δικτύου Εθελοντών πολιτών Αγ. Δημητρίου”, αποφασίσαμε και οργανώνουμε εκδηλώσεις ποδηλατικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα
α. Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων δύο δημοτικών σχολείων του δήμου μας διοργανώνουμε “Μαθήματα ποδηλάτου & αγώνες δεξιοτεχνίας”. Στις εκδηλώσεις αυτές οι μικροί μας φίλοι θα ακούσουν συμβουλές για την ασφαλέστερη μετακίνηση τους με ποδήλατο, τεχνικές συμβουλές και θα κερδίσουν και δωράκια μετα από μίνι αγώνες οδηγικής δεξιότητας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν τα Σάββατα 5 και 12 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα.
β. Με τη βοήθεια και τίς φωτογραφίες του φίλου συν – ποδηλάτη και καλλιτέχνη φωτογράφου Γιάννη Καλύβα, οργανώνουμε έκθεση φωτογραφίας, με θέμα…..τι άλλο; το ποδήλατο με τίτλο “Πετάλι και κλίκ”
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο χώρο του “Δικτύου Εθελοντών πολιτών Αγ. Δημητρίου”, Ηπείρου 41, και θα έχει διάρκεια από τις 5/11/2011 έως τις 13/11/2011.
Ώρες λειτουργίας : Δευτ.-Παρ. 10:00-14:00 & 16:00-21:00
Σαβ.-Κυρ. 10:00-22:00
γ. Διοργανώνουμε τον 1ο Ποδηλατικό γύρο Αγ. Δημητρίου.
Στις 13/11/2011 στις 10:30 το πρωί, θα ξεκινήσουμε για τη διαδρομή μας μήκους 7χλμ περίπου, μπροστά απο το δημαρχείο και θα καταλήξουμε στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη.
Οι δρόμοι από όπου θα περάσει η πορεία θα είναι: ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Καλογήρων, Παπαναστασίου, Αίνου, 25ης Μαρτίου, Δρακάκη, Γαβριήλ, Ασυρμάτου, Ελπίδος, Αγων. Πολυτεχνείου, Φιλικής εταιρείας, Άρτης, Αγ. Δημητρίου, Μενελάου, Αργυριάδη, Όθωνος, Δράμας, Αγ. Βασιλείου, Διάκου, Αμαλίας, Σοφοκλέους, Παπάγου, Λυσάνδρου, Αγ. Δημητρίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων ζητήσαμε τη συνδρομή του δήμου Αγ. Δημητρίου ο όποιος εξ αρχής αγκάλιασε την προσπάθειά μας. Προσπαθούμε και τη συνδρομή επαγγελματιών της περιοχής για την κάλυψη των εκδηλώσεων.

* Σε όλες τις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος ενήλικα άτομα με αποκλειστική ευθύνη του εαυτού τους. Ανήλικοι μόνο με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.

Φιλικά
Bike Fantasy

You May Also Like

More From Author

4Comments

Add yours

+ Leave a Comment