ΠΕΠΑ : Κανονισμοί Αγώνων

Παρακάτω παρουσιάζονται οι Κανονισμοί της ΠΕΠΑ και της Εοπ

(ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΠ -ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2009)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1. Η διεξαγωγή των αγώνων γίνεται με βάση τον κανονισμό της Ε.Ο.Π. και τον Γενικό και Ειδικό Κανονισμό Αγώνων Ποδηλασίας Παλαιμάχων (Π.Ε.Π.Α)

2. Οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις πρέπει να έχουν :

* Δελτίο αθλητή της ΕΟΠ (MASTER) ή ταυτότητα της ΠΕΠΑ θεωρημένα από γιατρό παθολόγο ή καρδιολόγο για το έτος 2011, όσον αφορά τους αγώνες του Ετήσιου Κυπέλλου Αντοχής Παλαιμάχων.

* Δελτίο αθλητή σωματείου ΕΟΠ (MASTER), για τους αγώνες που διεξάγει η ΕΟΠ

* Βεβαίωση γιατρού για τους υπερμαραθώνιους (BREVET).

3. Δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε αγώνες της ΠΕΠΑ όσοι αθλητές ανοίκουν σε άλη κατηγορία εκτός της κατηγορίας MASTERS.

 

4. Απαραίτητα, για κάθε συμμετέχοντα σε ποδηλατική εκδήλωση της ΠΕΠΑ, είναι το κράνος από σκληρό υλικό, οι καλπιέδες ή σύστημα Λουκ και η ποδηλατική ενδυμασία.

 

5. Μόνο οι βαθμολογούμενοι αγώνες μετράνε για το κύπελλο αντοχής παλαιμάχων 2009.

 

6. Παράλληλα για το κύπελλο χρονομέτρου μετράνε οι βαθμολογούμενοι αγώνες χρονομέτρου με αύξοντα αριθμό 3ος, 7ος, 13ος. Σημειώνεται ότι από το κύπελλο χρονομέτρου θα αφαιρεθεί ο αγώνας με τη χειρότερη βαθμολογία για τον κάθε αθλητή. Αν βέβαια δεν έχει λάβει μέρος σε έναν από τους τέσσερις αγώνες, δε θα αφαιρεθεί κανένας άλλος.

 

7. Στους αγώνες χρονομέτρου που διοργανώνει η ΠΕΠΑ θα υπάρχει κατηγορία “OPEN” που θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος, αθλητές της ΕΟΠ στις κατηγορίες εφήβων – ανδρών – γυναικών με δελτίο ενημερωμένο για το 2009. Προυπόθεση για την αθλοθέτησή τους είναι η ελάχιστη συμμετοχή 6 αθλητών (αν είναι λιγότεροι, τρέχουν μα δεν λαμβάνουν έπαθλο, μόνο τον χρόνο τους).

 

8. Προσκεκλημένος αθλητής θεωρήται όποιος έχει λάβει γραπτή πρόσκληση για να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση της Ένωσης , από το ΔΣ της ΠΕΠΑ με θεωρημένο δελτίο ΕΟΠ για την τρέχουσα χρονιά.

 

9. Η νέα βαθμολόγηση των αθλητών θα γίνεται ως εξής: 1ος 22β, 2ος 20β., 3ος 18β.,4ος 16β.,5ος 15β.,6ος 14β.,7ος 13β.,8ος 12β.,9ος 11β.,10ος 10β., 11ος 9β.,12ος 8β.,13ος 7β., 14ος 6β., 15ος 5β., 16ος 4β., και όλοι όσοι τερματίζουν από 3 βαθμούς.

 

10. Βαθμολογούνται μόνο οι κάτοχοι καρτών μέλους ΠΕΠΑ.

 

11. Κατηγορίες Παλαιμάχων :

 

α. ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α΄: 30-39 ετών

(έτος γέννησης από 1972 έως και 1981)

 

β. ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Β΄: 40-49 ετών

(έτος γέννησης από 1962 έως και 1971)

 

γ. ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Γ΄: 50 – 59

(έτος γέννησης από 1952 έως και 1961)

 

δ. ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Δ΄: 60 και άνω

(έτος γέννησης 1951 και παλιότερα)

 

ε. Ακόμα μπορούν να συμμετέχουν και ΓΥΝΑΙΚΕΣ από 25 ετών και άνω με δελτίο master

(έτος γέννησης 1986 και παλαιότερα).

 

12. α. Προϋπόθεση βαθμολόγησης της κατηγορίας σε κάθε αγώνα του κυπέλλου είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον 10 συμμετοχών. Στην κατηγορία που δε συμπληρώνεται ο αριθμός συμμετοχών, θα βραβεύονται μόνο οι τρεις πρώτοι με μετάλλιο και δίπλωμα, χωρίς να βαθμολογούνται.

 

β.Οι αθλητές οι οποίοι συμμετέχουν στους αγώνες με δελτία της ΕΟΠ και δεν είναι μέλη μας θα βραβεύονται κανονικά, εφόσον διακριθούν στον αγώνα όπου συμμετέχουν , αλλά δεν έχουν δικαίωμα βαθμών, κάτι που γίνεται καθαρά για λόγους μηχανογράφησης και οφείλουν να καταβάλουν τη διπλάσια συμμετοχή από τους κατόχους δελτίων ΠΕΠΑ.

 

13. Στην τελική βαθμολογική κατάταξη, αφαιρούνται από τον κάθε αθλητή τρεις αγώνες με τη φτωχότερη συγκομιδή βαθμών (εκτός Σπαρτακιάδας).Συμπεριλαμβανομένου και του ενός των αγώνων χρονομέτρου. Αυτό δεν ισχύει για τους αθλητές που δε συμμετείχαν σε έναν ή περισσότερους αγώνες του κυπέλλου (όποιος δεν έχει λάβει μέρος σε κάποιους αγώνες αφαιρούνται αυτόματα ).

 

14. Ειδικά για τους αγώνες χρονομέτρου, όπου θα υπάρχει και κατηγορία OPEN, μπορούν να μετέχουν μόνο ασφαλισμένοι αθλητές, δηλαδή κάτοχοι των δελτίων ΕΟΠ + κάρτα μέλους ΠΕΠΑ. Για να συμπληρωθεί η κατηγορία, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 6 αθλητές.

 

15. Στην Σπαρτακιάδα, όλοι οι αθλητές που τερματίζουν παίρνουν 10 βαθμούς.

 

16. Όποιος αθλητής δε λάβει μέρος ή δεν τερματίσει στην Σπαρτακιάδα, δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην εκδήλωση της επόμενης μέρας.

 

17. Για να συμμετάσχει κάποιος στην Σπαρτακιάδα 2011, πρέπει προηγουμένως να έχει τερματίσει σε δύο εκδηλώσεις αντοχής της ΠΕΠΑ με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα στο 2011, με εξαίρεση μόνο της εκδήλωσης του Ξηροκαμπίου που πραγματοποιήθηκε το 2010.Ο άλλος αγώνας θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ένας αγώνας αντοχής της χρονιάς , ΟΧΙ χρονόμετρα και σιρκουί.

 

18 . Για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών χρειάζεται μόνο ένας αγώνας αντοχής ως πρόκριση για την Σπαρτακιάδα. Οχι χρονόμετρα και σιρκουί.

 

19. Σε συνέχεια απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 29/01/2007, κάθε αθλητής μέλος της ΠΕΠΑ είναι υποχρεωμένος οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ με τις συνέπειες που απορρέουν.

 

20. Στους αγώνες που υπόκεινται στο Πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΠΕΠΑ του 2011, στην ενδυμασία των αθλητών, επιτρέπονται μόνο οι εμφανίσεις των σωματείων της ΕΟΠ με τον επίσημο χορηγό που συμβλήθηκε την τρέχουσα χρονιά. Για όσους αθλητές δεν ανήκουν σε σωματεία, η ενδυμασία τους θα μπορεί να είναι είτε αυτή της ΠΕΠΑ είτε ουδέτερη σε χρωματισμό χωρίς γράμματα (επιτρέπονται τα σχέδια). Απαγορεύονται, ακόμα, ενδυμασίες της εθνικής ομάδας, εκτός και εάν κάποιος έχει κερδίσει τον τίτλο του Πανελληνιονίκη στο συγκεκριμένο αγώνισμα εκείνης της χρονιάς. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο κατόπιν συμφωνίας με τη διοίκηση της ΠΕΠΑ. Η ισχύς του άρθρου αρχίζει από τις 16/06/2007 στον αγώνα των Δελφών.

 

Στα Πανελλήνια υπενθυμίζουμε ότι υποχρεωτικά οι αθλητές πρέπει να φορούν την επίσημη ενδυμασία του συλλόγου τους.

 

21. Στις απονομές που πραγματοποιούνται μετά από κάθε αγώνα, είναι απαραίτητο να παρευρίσκονται όλοι. Το αθλητικό ιδεώδες ξεκίνησε από τους Έλληνες και εμείς σαν Έλληνες είναι πρωταρχικό να το διαδίδουμε με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας.

 

22. Είναι απαραίτητο να ενημερώνεστε από το site της ΠΕΠΑ (www.pepa.gr) για κάθε αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή , για επιβεβαίωση διεξαγωγής του και για να ενημερώνεστε για οποιεσδήποτε αλλαγές , πχ ώρα εκκίνησης , τόπος εκκίνησης , κλπ.

 

23. Αθλητής που λαμβάνει μέρος και για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει τον αγώνα χωρίς να ειδοποιήσει κριτή, θα είναι σαν να μην έλαβε μέρος και η συμμετοχή του δεν θα μετράει.

 

24. Οι βαθμολογούμενοι αγώνες δεν είναι βόλτα κι όποιος ξεπερνάει το χρονικό όριο τερματισμού θα πρέπει να υπακούει στην σκούπα και να φορτώνεται σ’ αυτό. Αν αρνηθείτε τις υποδείξεις της σκούπας παραδίδετε τα νούμερα σας και συνεχίζετε στην άκρη του δρόμου με δική σας ευθύνη.

(”Σκούπα” το τελευταίο όχημα που συνοδεύει τον αγώνα )

 

25. Εγγραφές στους αγώνες Κυπέλλου Αντοχής Παλαιμάχων.

Για να λάβει κάποιος μέρος στους αγώνες θα πρέπει να είναι ταμειακώς τακτοποιημένος για το τρέχον έτος.

Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της ΠΕΠΑ την Δευτέρα πριν από κάθε αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μέσω FAX μέχρι την Πέμπτη πριν από κάθε αγώνα.

Η γραμματεία την ημέρα του αγώνα, θα λειτουργεί για τις εγγραφές μία ώρα πριν την εκκίνηση.

Η πληρωμή της συνδρομής και η τακτοποίηση του δελτίου, σε καμία περίπτωση, δε θα πραγματοποιείται την ημέρα του αγώνα.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να παραλαμβάνουν τα δελτία τους μετά τη λήξη των απονομών. Διαφορετικά τα δελτία θα παραμένουν στο γραφείο της ΠΕΠΑ και δε θα μεταφέρονται στον επόμενο αγώνα.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να πληροφορούνται τις λεπτομέρειες του κάθε αγώνα (ώρες εγγραφών, εκκίνησης, κλπ) από το site της ΠΕΠΑ (www.pepa.gr)

Όσοι αθλητές δεν είναι κάτοχοι κάρτας μέλους της ΠΕΠΑ, άρα δεν συμμετέχουν και στο κύπελλο της ΠΕΠΑ, οφείλουν να καταβάλλουν την διπλάσια συνδρομή για κάθε αγώνα, στον οποίο επιθυμούν να συμμετέχουν.

 

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΩΝ ΠΕΠΑ

 

ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΟΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΠΑ

 

1) ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΑ 4 ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ).

 

2) ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ + 30” ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ).

 

3) ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ.

 

4) ΣΕΡΒΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΑ.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕΡΒΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 1000μ. ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ 500μ. ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ (ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ) ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 

5) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ-ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 15΄ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

 

6) ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ.

 

7) ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΟ ΝΤΕΚΛΑΣΣΑΡΙΣΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΕΠΑ 6938050180 (10-2μμ + 6-9μμ)

 

 

 

 

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΠΑ

 

Ένα άτομο για να μπορέσει να εγγραφεί μέλος της ΠΕΠΑ, θα πρέπει να προσκομίσει τα παρακάτω, ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά :

 

1. Αίτηση εγγραφής (την προμηθεύεστε από την ΠΕΠΑ ή από την ιστοσελίδα της).

 

2.Εμφανή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

 

3.Εφάπαξ εγγραφή 5 ΕΥΡΩ – ετήσια συνδρομή 50 ΕΥΡΩ – και Aσφάληση 25 ΕΥΡΩ.

 

Το ποσό μπορεί να κατατεθεί στην Τράπεζα ΕUROBANK στο όνομα Πλέγας Χάρης -Κουρμπέτης Χρήστος και στον αριθμό λογαριασμού 0026-0026-91-0100972351.

 

4.Μία πρόσφατη φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας.

 

5.Μία πρόσφατη βεβαίωση γιατρού, παθολόγου ή καρδιολόγου (του τελευταίου τριμήνου).

 

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

 

Ένα μέλος της ΠΕΠΑ για να μπορέσει ν’ανανεώσει τη συνδρομή του χρειάζεται:

 

1. Κατάθεση 75 ΕΥΡΩ. Το ποσό μπορεί να τοποθετηθεί στην Τράπεζα EUROBANK/ERGASIAS ΑΕ στο όνομαΠλέγας Φ. Χαράλαμπος – Κουρμπέτης Α. Χρήστος και στον αριθμό λογαριασμού 0026.0382.59.0100316896.

 

2. Μία πρόσφατη φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας.

 

3. Μία πρόσφατη βεβαίωση γιατρού, παθολόγου ή καρδιολόγου (του τελευταίου τριμήνου).

 

Σε περίπτωση οφειλής συνδρομών προηγούμενων ετών, υπάρχει δικαίωμα επανεγγραφής με 5 ΕΥΡΩ και πληρωμή της ετήσιας συνδρομής, διατηρώντας τον ίδιο αριθμό μητρώου αλλά στερούμενος του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για ένα χρόνο.

 

 

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΠΑ

 

 

 

ΤΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΥΤΑΡΧΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤ/ΤΟ.

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΕΟΠ (MASTER) Ή ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΠΕΠΑ

 

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ. ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ.

 

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Δ.Σ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ. ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ.

 

Ο ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

410 thoughts on “ΠΕΠΑ : Κανονισμοί Αγώνων”

 1. Normally I don’t read post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check
  out and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, very nice article.

 2. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other sites?
  I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would
  appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send
  me an email.

 3. I’m curious to find out what blog system you have been using?
  I’m having some minor security problems with my latest
  blog and I would like to find something more safeguarded.
  Do you have any solutions?

 4. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was
  curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?

  I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Appreciate it

 5. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles
  or blog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website.
  Reading this info So i am satisfied to express that I’ve
  a very good uncanny feeling I came upon just what I needed.
  I such a lot undoubtedly will make certain to don?t disregard this site and provides it a look on a relentless basis.

 6. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and
  was curious what all is required to get set up?

  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web savvy so I’m not 100% sure.
  Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

 7. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long) so
  I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog writer but I’m
  still new to the whole thing. Do you have any
  tips for beginner blog writers? I’d genuinely appreciate it.
  quest bars http://j.mp/3jZgEA2 quest bars

 8. What i don’t realize is if truth be told how you are not really much more smartly-appreciated than you might be right
  now. You’re very intelligent. You know therefore considerably on the subject of this topic,
  made me in my view believe it from a lot of numerous angles.
  Its like men and women aren’t fascinated except it is one thing
  to do with Lady gaga! Your personal stuffs outstanding.
  Always care for it up!

 9. It’s also effective for romantic time with your lover, so why don’t you learn it? Full body massage is not as difficult as you think. Simple preparation and know-how

 10. Taking advantage of Manchester United’s free kick situation, the crowd that appeared with an unidentified white object was caught by security guards after about 10 seconds of escape.

 11. It’s actually a great and useful piece of info. I’m satisfied that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 12. I’ve seen other bloggers have more than one image per post, but the templates blogspot only allows one image per post. Does anyone know the .html or is there something else I have to do to get multiple images?.

 13. It’s really a great and helpful piece of information. I’m satisfied that you just shared thisuseful info with us. Please keep us up to date like this.Thanks for sharing.

 14. I’m truly enjoying the design and layout of yourblog. It’s a very easy on the eyes which makes it much moreenjoyable for me to come here and visit more often. Didyou hire out a designer to create your theme? Excellent work!

 15. What’s up, yup this post is truly pleasant and I have learned lot of things from it on the topic of blogging.thanks.Here is my blog post – Situs Slot Online

 16. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads.I’m hoping to give a contribution & assist different users like its aided me.Good job.

 17. Hi! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Cheers!

 18. Thank you for another fantastic post. Where else could anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

 19. Howdy! This post could not be written any better! Reading this
  post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this.
  I will forward this write-up to him. Fairly certain he will
  have a good read. Thank you for sharing!

 20. Web gambling slot Indonesia pula sediakan game gambling slot terlengkap. Ada banyak se567kali alterasi game gambling slot terbaik dari provider permainan slot yang dapat jadi opsi pemeran. Banyak provider permainan terbaik yang diadakan mulai dari pragmatic play, habenero, playtech, CQ9, Pgsoft, joker, spadaegaming serta sedang banyak lagi.

 21. Metode Main Mesin Live Slot Online Game ggfhfgmbling mesin slot bet gratis memanglah ialahdsdfsdf salah satu tipe opsi game klasik yang hingga dikala ini

 22. Salah satu profit m213ain slot online merupakan pada tambahan yang diserahkan bagus dari mencatat ataupun dari game. Dengan menemukan tambahan slot,

 23. Ağızdan besin alımını izleyen ilk 15 dakikada kanda insülin düzeyi hızla artar.
  Tip 1 diyabette insülin üreten beta hücre sayısının azalması nedeniyle çok ağır insülin eksikliği
  vardır, bu sebeple bireyin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak
  insülinin dışarıdan verilmesi gerekir. Tip 2 diyabet de
  ilerleyici bir.

 24. Karaçi (Urduca کراچی) Pakistan ‘da Sind Eyaleti ‘nin yönetim merkezi olan şehir.
  2010 yılında 18 milyona ulaşan nüfusuyla ülkenin en büyük, dünyanın ise 11.
  büyük kentidir. Ülkenin sanayi ve ticaret merkezi olan kent,
  ülkenin güneyinde, Hint Okyanusu kıyısında kurulmuştur.

 25. Nispeten minyon sayılan liseli kızı sandalyeye gözlerini bağlayarak oturtan dominant lezbiyen, külotlu çorabını çıkarmadığı sarışın kızla sürtüne sürtüne sevişerek alevlenene kadar sürtünmeyi bırakmadan amcıklarını sürtüştürmeye devam eder.
  Category: 18+ Yaş Değişik Full HD, Sert, Sikiş,
  Tecavüz, Uzun Konulu, Yetişkin, Zorla.

 26. сочи меридиан абхазия в сентябре
  санаторий орджоникидзе телефон хайат сочи отель официальный снять жилье в адлере зимой
  самые дешевые турагентства санаторий удельная московская обл отели коломна

 27. дом отдыха москва отель ритск евпатория официальный сайт
  тулун гостиницы посуточно гостиница юбилейная сызрань лечение в санатории надежда в анапе
  санаторные курорты россии проживание в туапсе бавлы санаторий иволга

 28. пансионат клязьма официальный сайт цены отель санрайз витязево официальный сайт
  marins park hotel нижний новгород пансионат фрунзе сочи отель геленджик
  хостел на грибоедова в санкт петербурге селигер ливадия отель алпатьево

 29. горящие туры сочи все включено спа отель море крым
  белек отели 5 звезд ессентуки клиника отдых в саки 2022
  гостевой дом хурма трускавец санаторий карпаты урал пансионат 4

 30. усадьба у графского парка алупка ессентуки бассейны для плавания свободного посещения цены
  южное взморье цены 2021 отель ibis калининград дом отдыха красная пахра
  туры на новый год 2019 алтай инстаграм отеля бекасово магистраль отзывы

 31. центр семейного отдыха отели минвод
  хостел на курской отели в тольятти цены санаторий чемитоквадже сочи официальный сайт
  монастырская 23б пермь отель шато омск официальный сайт фреш хостел

 32. адлеркурорт корпус смена п цитрусовый абхазия
  отель сиа бриз касимов отели хостел тайм самара
  кавказские минеральные воды отдых с детьми гк новый свет крым отзывы коктебель крым отдых 2021 цены

 33. стоит ли ехать в ессентуки дома отдыха для пенсионеров
  ялта интурист в контакте отель бронзовый кабан воронеж каспий санаторий в махачкале официальный сайт
  гостиница аква вита небуг интер сухум абхазия официальный сайт шевченко 19 ханты мансийск

 34. гостиница бирюза отели адлера все включено
  белокуриха где находится анджиевского ессентуки отзывы отель женева в рязани
  минэкономразвития московской области гранд отель геленджик официальный сайт цены отдых в партените крым 2021

 35. тан отель уфа курорты алтая список
  galar hall славянск на кубани санатории в петрозаводске отзывы отель бристоль
  гостиница граф орлов самара официальный сайт хатти лофт майкоп пансионат одиссея отзывы

 36. radisson lazurnaya hotel сочи украина палас 4 евпатория
  гостиница в троицке новая москва лучшие санатории черноморского побережья севастополь санатории
  респект холл спа санаторий светлана сочи отзывы санаторий белокуриха как добраться из москвы

 37. Good blog! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

 38. Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily spectacular chance to check tips from here. It can be so great and also packed with a good time for me personally and my office acquaintances to search the blog a minimum of thrice in 7 days to study the newest items you have got. Not to mention, I’m also certainly amazed considering the effective hints you give. Some 2 points in this posting are rather the most suitable we’ve had.

 39. Of course, your article is good enough, casinosite but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *